Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nolanov Tenet ostvario iznenađujuće dobar start u kinima
Iako je film krenuo s prikazivanjem tijekom pandemije već ima solidne rezultate

Nolanov "Tenet" ostvario iznenađujuće dobar start u kinima

Foto: YouTube

Dočekali smo ga! Novi blockubster i jedan od najskupljih filmova ikada, Tenet Christophera Nolana, ostvario je odličan start od 53 milijuna dolara unatoč pandemiji koronavirusa koja još uvijek traje.

Epski SF odgađan je nekoliko puta da bi na kraju dogovor pao kako će ipak početi s prikazivanjem i to prvo na teritoriju izvan Sjeverne Amerike, a tek onda na tamošnjem tržištu. Čini se kako je to bio pun pogodak jer su brojke odlične s obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju.

Tenet je tako počeo s prikazivanjem na čak 41 međunarodnom tržištu protekli vikend, od kojih je najbolji start ostvario u Ujedinjenom Kraljevstvu (7,1 milijuna), slijedi Francuska (6,7 milijuna), Južna Koreja (5,1 milijuna) i Njemačka (4,2 milijuna). Ovaj vikend film će doći u kina diljem Sjeverne Amerike, Rusije i Kine. "Ostvarili smo odličan start na međunarodnom tržištu i zbog toga ne možemo biti sretniji. Christopher Nolan još nam je jednom dao epski film koji se isplati pogledati na velikom ekranu i oduševljeni smo što gledatelji diljem svijeta ipak imaju priliku vidjeti Tenet na taj način", komentirao je šef Warner Bros. grupacije Toby Emmerich.

Podsjetimo, ovaj spektakl, kako ga mnogi nazivaju, po prvotnom planu trebao je svoju premijeru imati još u srpnju da bi zbog pandemije bio nekoliko puta odgođen. Verzija da se film pusti na neki od streaminga nikad nije bila realna jer je napravljen baš za kino iskustvo. Iako neki kino operateri zahtijevaju maske tijekom projekcije očito da to ne utječe previše na gledatelje koji su voljni ovakav film vidjeti onako kako je i zamišljen. Kao zanimljivost vrijedi izdvojiti kako se prije navodilo da film treba zaraditi barem 800 milijuna dolara kako bi bio isplativ, ali čini se da su u studiju prilagodili očekivanja trenutnoj situaciji. Emmerich je dodao kako su svjesni da ih očekuje maraton, a ne sprint, te da će se film dugo zadržati u kinima.

Glavne zvijezde Teneta su John David Washington i Robert Pattinson, a film od 27. kolovoza igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala