Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tenet će ipak imati međunarodnu premijeru prije američke
Premijera je zakazana za 26.8. i Hrvatska je navedena kod tog datuma!

"Tenet" će ipak imati međunarodnu premijeru prije američke

Foto: YouTube

Nolanov Tenet možda ipak uspije spasiti ljeto i kino blagajne.

Visokobudžetni blockbuster Christophera Nolana Tenet dobio je svoj međunarodni datum premijere tako da u kina diljem svijeta stiže 26. kolovoza, a u odabranim kinima u Sjevernoj Americi s prikazivanjem će krenuti 3. rujna!

Tako će ovaj dugo očekivani SF triler tijekom kolovoza biti predstavljen na 70 međunarodnih tržišta koja uključuju sva velika kao što su Australija, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Južna Koreja, Rusija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Kad je riječ o Sjedinjenim Državama, zasad nije poznato u kojim dijelovima će doći u rujnu, dok za prikazivanje u Kini do daljnjega nema planova (iako im je to drugo najveće tržište, tamo se zasad ne prikazuju filmovi dulji od dva sata).

Vijest o ovakvoj premijeri ne iznenađuje previše jer su iz studija Warner Bros. kod prošlotjedne odgode premijere naveli kako je moguće da Tenet jednostavno neće imati tradicionalnu premijeru, istovremenu u svim državama svijeta. Sumnjalo se da će se odlučiti za ovakvu premijeru prvenstveno zbog piratstva jer je nemoguće zaustaviti ilegalno širenje filma jednom kad bude prikazan u kinima, a čak i to na stranu problem su i spoileri. Naime, radnja Teneta već se dugo čuva u najvećoj tajnosti, a naravno da će se s prvom premijerom znati točna radnja filma što je onda potencijalno veliki problem za kasniju premijeru u Americi. I na kraju je pitanje zarade koja sigurno neće biti kakva bi bilo prije pandemije koronavirusa: produkcija ja koštala najmanje 200 milijuna dolara i još su deseci milijuna potrošeni na marketing.

Nolan se prvi nadao da će njegov film izvući filmsku industriju i kino prikazivače nakon pandemije koronavirusa, ali svakim danom sve je teže postalo čekati da se pandemiji počne nazirati kraj pa više nije bilo izbora nego odabrati ovakav način premijere.

Tenet dakle zasad ima datum premijere u srijedu, 26. kolovoza s tim da je pod tim datumom navedena i Hrvatska kao mjesto premijere!

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala