Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mia Farrow počela štrajk glađu
Slavna glumica odbija jesti jer je Sudan zabranio slanje pomoći napaćenoj pokrajini Darfur

Mia Farrow počela štrajk glađu

PIŠE: Dario Petruševski

Nakon što je sudanska vlada zabranila svim mirovnim organizacijama i udrugama da sudjeluju u pomoći napaćenom Darfuru, glumica i poznata aktivistica Mia Farrow odlučila se na radikalan potez. Ovog je tjedna, naime, počela štrajk glađu, a hranu, kaže, neće ni dirnuti dok se vlasti Sudana ne predomisle i dopuste svijetu da Darfuru pomogne u očajnoj ekonomskoj situaciji.

"Ovo je moj osobni način izražavanja bijesa prema svijetu koji je sposoban mirne duše, s velike udaljenosti, gledati kako nedužni ljudi umiru od gladi, žeđi i bolesti", rekla je poznata glumica Mia Farrow neposredno prije nego što je počela gladovati. Želja joj je, kaže, ukazati na nezahvalnu situaciju u kojoj se nalazi ta sukobima napaćena pokrajina, kao i na brojne mirovne projekte koji su, iz nepoznatih razloga, odbijeni.

Iako je kao glumica osvojila brojne prestižne nagrade, uključujući i Zlatni globus, Mia Farrow najpoznatija je kao aktivistica i žena koja je, kako kažu, započela holivudski trend posvajanja djece. jedna od mnogobrojnih kćeri koje je posvojila, Soon-Yi, priuštila joj je nezapamćeni skandal - udala se za svog poočima, slavnog redatelja Woodyja Allena. Mia Farrow već petnaestak godina ne komunicira s bivšim suprugom i otuđenom kćeri, a Soon-Yi nerijetko radi na pobijanju njezinog imidža velike humanitarke. "Nije ona baš Majka Tereza", izjavila je Soon-Yi u jednom od rijetkih intervjua u kojima progovara o skoro incestuoznoj situaciji u njihovoj velikoj obitelji.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala