Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Animirana avantura Naprijed ostvarila skromniji start
Iako je film studija Disney-Pixar dobio dobre kritike ipak je zaradio manje, no što se očekivalo

Animirana avantura "Naprijed" ostvarila skromniji start

Foto: YouTube

Disney i Pixar imaju novi animirani film: riječ je o avanturi Naprijed koja je prošli tjedan stigla u kina, ali nije ostvarila očekivani uspjeh.

Animirani je film tako u svom prvom vikendu zaradio solidnih 68 milijuna dolara (40 milijuna u Sjevernoj Americi plus 28 milijuna u ostatku svijeta) što je dobar iznos za početak prikazivanja nekog filma, ali ipak razočaravajuć za Disney i Pixar. Naprijed je tako ostvario najlošiji prvi vikend za neki Pixarov animirani film u zadnje vrijeme: lošije je prošao samo Dobri dinosaur s 39 milijuna dolara u Sjevernoj Americi prije pet godina. Studiji su očekivali priličnu zaradu s obzirom na popularnost njihovih prijašnjih animiranih filmova (Priča o igračkama, Potraga za Nemom, Auti, Nebesa, Izvrnuto obrnuto), plus što su glavnim junacima glasove posudili Tom Holland i Chris Pratt, zvijezde Marvelovih filmova.

Film je snimljen s budžetom između 100 i 200 milijuna dolara (standardno za Pixar) i dobio je dosta dobre kritike pa je možda malo slabiji odaziv gledatelja rezultat trenutne zdravstvene situacije.

Naprijed je fantastična zabavna avantura o dvojici braće (Holland i Pratt) koji uz pomoć čarolije uspiju materijalizirati svog oca, ali nešto pođe po krivu i stvore samo njegovu donju polovicu. Braća potom moraju naći rješenje za taj problem jer imaju samo 24 sata s ocem kojem nedostaje pola tijela.

Režiju potpisuje Dan Scanlon, a ostalim likovima su glasove posudili Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer, Mel Rodriguez, Kyle Bornheimer i Lena Waithe.

Naprijed od 5. ožujka igra i u hrvatskim kinima, ali samo u sinkroniziranoj verziji. Glasove su posudili Tit Emanuel Medvešek, Jan Kerekeš, Bojana Gregorić Vejzović, Branka Cvitković, Ivica Zadro i Vinko Štefanac.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala