Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disney i Fox rade novi Planet majmuna!
Reboot će biti prvi film u franšizi otkad je Disney kupio Fox i režirat će ga Wes Ball

Disney i Fox rade novi "Planet majmuna"!

Foto: YouTube

Stigla je vijest o još jednom rebootu i ovaj put je riječ o legendarnoj franšizi Planet majmuna!

Projekt je trenutno tek u razvoju i još se ne zna hoće li biti nastavak prošle trilogije koja je završila 2017. filmom Planet majmuna: Rat, potpuno novi reboot trilogije ili samostalni film. Jedino se zna da su Disney/Fox već angažirali redatelja za projekt i riječ je o Wesu Ballu (trilogija The Maze Runner), saznaje TheWrap.

Podsjetimo, Planet majmuna naziv je istoimenog francuskog SF romana koji je 1963. godine objavio Pierre Boulle te koji je bio inspiracija za film Planet majmuna iz 1968. godine sa Charltonom Hestonom koji je postao prvi od pet filmova nastalih od 1968. do 1973. kad je izišao zadnji film u toj franšizi, Bitka za planet majmuna. Filmovi su bili izuzetno popularni te su postali i tema kritika zbog rasnih pitanja, tematike oko Hladnog rata te oko pitanja prava životinja. Svih pet filmova distribuirao je studio 20th Century Fox.

Tim Burton je 2001. godine snimio remake Planet majmuna s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi te Timom Rothom u ulozi glavnog negativca, no unatoč financijskom uspjehu 20th Century Fox se nije odlučio za nastavak, već za potpuni reboot franšize koji je krenuo 2011. godine filmom Planet majmuna: Postanak u režiji Ruperta Wyatta s Jamesom Francom u glavnoj ulozi. Taj film doživio je veliki kritički i komercijalni uspjeh pa je 2014. uslijedio nastavak Planet majmuna: Revolucija u režiji Matta Reevesa i njegov završni film u trilogiji Planet majmuna: Rat 2017. godine.

Najnoviji Planet majmuna bit će prvi film iz franšize studija 20th Century Fox otkad ga je kupio Disney.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala