Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nagrađivani film Teret stiže na HBO GO i Cinemax 2
Nakon svjetske premijere na festivalu u Cannesu 2018. godine, film je prikazan na preko 80 međunarodnih festivala

Nagrađivani film "Teret" stiže na HBO GO i Cinemax 2

Nagrađivani film Teret, redatelja Ognjena Glavonića, bit će dostupan putem online video streaming usluge HBO GO od 28. rujna, kada će imati premijeru i na kanalu Cinemax 2 u 20.30h.

Teret prati Vladu, koji radi kao vozač kamiona tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. Zadužen za prijevoz tajanstvenog tereta iz Kosova u Beograd, vozi kroz nepoznati teritorij pokušavajući se probiti u zemlji pogođenoj ratom. Zna da će se, kada završi posao, morati vratiti kući i suočiti se s posljedicama svojih djela.

Glavnu ulogu igra Leon Lučev, a uz njega se u filmu pojavljuju i Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Igor Benčina i Ivan Lučev.

Nakon svjetske premijere na festivalu u Cannesu 2018. godine, film je prikazan na preko 80 međunarodnih festivala, osvojivši 25 nagrada, među kojima su i one za najbolji film na Festivalu Autorskog Filma u Beogradu i Zagreb Film Festivalu, nagrada za najboljeg redatelja na festivalu u Marakešu, kao i Srce Sarajeva za najboljeg glumca koje je dobio Leon Lučev.

Nedavno je počelo i kino prikazivanje Tereta u SAD-u, gdje je film već naišao na pozitivne reakcije američke kritike. New York Times ga je izdvojio kao izbor kritičara, a odlične recenzije objavljene su i u nekim od najrelevantnijih časopisa za film i kulturu.

Od ostalih filmova iz regije, izdvojili bi i slovenski film Izbrisana, s Juditom Franković u glavnoj ulozi, koji je također dostupan putem online video streaming usluge HBO GO.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala