Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hulu kupio prava za službeni nastavak knjige Sluškinjina priča
Roman "The Testaments" Margaret Atwood izlazi 10.9., a radnja je smještena 15 godina nakon originalne priče

Hulu kupio prava za službeni nastavak knjige "Sluškinjina priča"

Foto: PR Photos

Atwood je roman The Testaments pisala od 2016. godine i on je nastavak originalne priče samo radnje smještene 15 godina nakon zadnje scene s Offred u originalnom romanu. Sluškinjina priča bila je pisana iz Offredinog gledišta dok u The Testaments čitamo priče iz tri perspektive: tete Lydije koju smo upoznali u originalnoj knjizi i seriji kanala Hulu, mlade žene Agnes koja je živi u Gileadu te mlade žene Daisy iz Kanade koja je šokirana kako Gilead krši osnovna ljudska prava i dostojanstvo.

Televizijska mreža Hulu nam je 26. travnja 2017. godine premijerno donijela televizijsku ekranizaciju originalnog romana Sluškinjina priča s Elisabeth Moss u glavnoj ulozi (1990. godine imali smo i istoimeni film temeljen na romanu). Prva sezona vjerno prati događaje iz romana, a kritičari i gledatelji diljem svijeta je hvale te je osvojila mnoge nagrade. Druga i treća sezona su originalne priče jer je sav materijal bio iskorišten za prvu sezonu i one nisu dale takav uspjeh kao prva sezona, no svejedno je u planu i četvrta sezona. Showrunner Bruce Miller odmah je naglasio da će pokušati ukomponirati događaje iz novog romana u njihovu radnju.

MGM i Hulu prvom su prilikom kupili prava na novi Atwoodičin roman te još uvijek traju dogovori i pregovori s Millerom i Atwood kako će se on uklopiti u cijelu priču ili će novi roman dobiti zasebnu seriju vezanu uz Sluškinjinu priču.

Atwood je o seriji komentirala: "Offred ne mogu još dugo držati u Gileadu, ona mora dalje, a mislim da sam im ja dala dovoljno mogućnosti kako bi to mogli napraviti."

Zadnja epizoda treće sezone Sluškinjine priče bila je emitirana 14. kolovoza, a trenutno se ne zna kada bi mogla biti premijera četvrte sezone.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala