Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zagrebačka premijera dokumentarca 'Iron Maiden: Flight 666'
Film prati bend na njihovoj turneji 'Somewhere Back In Time World Tour'

Zagrebačka premijera dokumentarca 'Iron Maiden: Flight 666'

Dokumentarni film 'Iron Maiden: Flight 666' legendarnog britanskog heavy rock benda Iron Maiden premijerno će, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj biti prikazan 21. travnja. Film koji je sniman u visokoj HD rezoluciji hrvatsku će premijeru imati u kinu Movieplex u sklopu Centra Kaptol na samo 5 ekskluzivnih projekcija. Nakon premijere 21.4., ostale četiri projekcije prikazat će se 23., 24., 25. i 26. travnja u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 31,00 kune mogu se kupiti već od ove nedjelje, 1. ožujka na blagajni kina Movieplex.

Film 'Iron Maiden: Flight 666' prati bend na njihovoj prošlogodišnjoj turneji 'Somewhere Back In Time World Tour', jednoj od najambicioznijih u cijeloj rock povijesti. Bend je u posebno prilagođenom i opremljenom avionu Boeing 757, zajedno s posadom i glazbenom opremom od 12 tona, obletio svijet i odradio 23 rasprodana stadionska koncerta pred pola milijuna obožavatelja u Aziji, Australiji, Sjevernoj, Centralnoj i Južnoj Americi u samo 45 dana. Posjetili su 13 zemalja među kojima i Azerbeidžan i Papua Novu Gvineju, gdje su morali sletjeti po gorivo na putovanju dugom 70 000 km. Pothvat je uspio zahvaljujući njihovom vlastitom 'čarobnom tepihu', Boeing-u 757, kojeg su prigodno prekrstili u Ed Force One.

Ono što cijelu priču čini još zanimljivijom jest činjenica da Bruce Dickinson nije samo pjevao na ova 23 koncerta već je i većinu letova odradio sam – kao pilot.

Nagrađivani tvorci dokumentarca, Banger Production iz Toronta ('Metal, A Headbangers Journey' i 'Global Metal') posvuda su pratili Maidene. Producent Sam Dunn i njegov tim snimili su intimni 'Behind the scene' pogled u ovo nevjerojatno putovanje, zavirivši, među ostalim, u kokpit, avion, događaje izvan pozornice i samu logistiku Iron Maiden tima. Sniman u HD rezoluciji, film će se prikazivati u 2K digitalnim kinima uz veličanstvenu 5.1 surround zvučnu kulisu. Miks je odradio Kevin 'Caveman' Shirley, producent Iron Maidena.

'Iron Maiden:Flight 666' donosi svu dramu , uzbuđenje i histeriju koja je pratila bend svaki puta kada su kotači aviona dotakli tlo u novoj državi.

Dokumentiran je intenzitet i iscprpljujući raspored koncerata, borba sa vremenskim zonama, pritisak da se pred ekstatičnom publikom punom iščekivanja prikaže što bolje... a naposljetku i zabava koja ih je pratila tijekom cijelog putovanja.

'Iron Maiden:Flight 666' iskreni je portret jednog od najutjecajnijih svjetskih rock bendova namijenjen milijunima obožavatelja diljem svijeta kao i onima zainteresiranima za rock glazbu te daje uvid u kaotičan i često duhovit svijet benda koji radi na relaciji sve četiri strane svijeta.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    franz franz @ 4.3.2009. 22:06

    , ma legende, ali samo s B. Dickinsonom.

    .. bio sam na koncertima, Zagreb, Izola, Ljubljana itd.

    .. slušam ih od teen dana, sve pet.

     p.s nekad je i franz imao dugu kosu slično (gotovo ista dužina kose) kao Dickinson

    .. evo jedna pjesmica po mom izboru od mene, teško ih je izabrati jer ih ima mnogo, no za večeras ova!

    ....von

    franz

  • #2
    0 0
    Arnol arnol @ 4.3.2009. 18:49
     Odično ! Najbolji i najnormalniji !
  • #1
    0 0
    gorlock gorlock @ 4.3.2009. 18:34

    Voljeli ih ili mrzili,

    IRON MAIDEN su institucija, najveći, najjači, najbolji...........

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala