Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: Gost (The Visitor)
Stominutna drama 'Gost' zabavan je i simpatičan film vrijedan cijene kino ulaznice

Gledali smo: Gost (The Visitor)

PIŠE: Mocca

Promovirana uz slogan "među 6 milijardi ljudi dovoljan je jedan čovjek da nam promijeni život", visoko ocijenjena od kritičara i gledatelja, stominutna drama zabavan je i simpatičan film vrijedan cijene kino ulaznice.

Priča je to o čovjeku koji unosi veliku promjenu u život usamljenog, inertnog, na rubu depresije, profesora ekonomije. Mlad i talentiran muzičar iz Sirije, Tarek, ilegalac u SAD-u, bez profesorovog znanja uzme u najam njegov stan na Manhattanu, i smjesti se tamo zajedno sa djevojkom. Kada profesor jedne večeri tijekom poslovnog posjeta New Yorku odluči prespavati u vlastitom stanu i iznenadi se gostima, priča započne. Dvojica muškaraca koji na prvu loptu nemaju ništa zajedničko osim možda ljubavi prema glazbi (profesor bezuspješno pokušava savladati glasovir, dok se iz Sirijca ritam osjeća u svakom pogledu i pokretu) započnu iskreno prijateljstvo.


Iako je radnja filma donekle predvidljiva i propovjedačka (razgovor profesora i Tarekove majke u taksiju), scenarist i redatelj Tom McCarthy (poznatiji kao glumac) na trenutke čak uspijeva iznenaditi, dok odličan Richard Jenkins (neki će ga se sjetiti iz serije Six feet under, meni je bio super smiješan u Step Brothers) suptilnom neverbalnom komunikacijom dočarava psihičko stanje profesora i opravdava niz nagrada i nominacija za glavnog glumca, uključujući i nominaciju za ovogodišnjeg Oscara.

Na kraju pitanje, tko je gost i ne bi li trebala biti množina (Gosti) ako se misli na Tareka i curu koji su gosti u profesorovom stanu ili možda gosti u SADu? Ili je možda profesor gost u Tarekovu svijetu? Na  to je pitanje scenarist/redatelj odgovorio nakon projekcije filma tijekom Edinburgh Film Festivala rekavši da su svi glavni glumci posjetitelji na svoj način, te je na gledatelju da odluči tko je i gdje zapravo gost.

7/10

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala