Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Salma Hayek u dokumentarcu doji tuđe dijete
Glumica je svoj posao Unicefove ambasadorice dobre volje shvatila (pre?)doslovno

Video: Salma Hayek u dokumentarcu doji tuđe dijete

PIŠE: Dario Petruševski

Sierra Leone, mala afrička zemlja koja grca u siromaštvu dobila je poznatu holivudsku glasnogovornicu, glumicu Salmu Hayek. Meksička seks bomba pozornost medija ovih dana plijeni dokumentarnim filmom američke postaje ABC. 42-godišnja ljepotica majka je jednogodišnje Valentine, a gledateljima je priuštila nesvakidašnji prizor - podojila je tuđe dijete. Time, kaže, želi ukazati na problem gladi u Sierra Leoneu, ali i pokazati da u prvoj pomoći ne moraju sudjelovati samo dobrotvorne organizacije, već i "mali ljudi".

"Dijete je savršeno zdravo, ali mu majka nema mlijeka. Bio je jako gladan, a ja sam ga nahranila pošto imam dosta mlijeka jer dojim kćer Valentinu", rekla je Salma, a nakon dojenja pribojala se da je tim činom "izdala" kćer. "Jesam li zbog dojenja tuđeg djeteta nedovoljno odana vlastitom? Mislim da bi moje dijete bilo ponosno, i nastojat ću je odgajati u tom pravcu. Takvo nešto davno je napravila i moja baka, i tako spasila život jednog novorođenčeta", otkrila je glumica koja je prošle godine postala Unicefova ambasadorica dobre volje.

Na kojoj je razini životni standard u Sierra Leoneu, najbolje pokazuje podatak da 21 posto novorođenčadi umre u prvom tjednu života, i to od tetanusa. Zapadni svijet to rješava cjepivom koje je dostupno svima, čak i obavezno. "Takve stvari su mi nezamislive. Učinit ću sve što mogu da popravim situaciju", zaključuje Salma.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala