Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dunkirk osvojio gledatelje u Kini
Protekli vikend je bio među lošijima u SAD-u, ali zato su američki filmovi imali dobar uspjeh u ostatku svijeta

"Dunkirk" osvojio gledatelje u Kini

Povijesna ratna drama Christophera Nolana Dunkirk u američkim i našim kinima igra već skoro dva mjeseca, ali tek je protekli vikend stigla na kinesko tržište.

I dok je u američkim kinima ponovno ostvarena vrlo mala zarada protekli vikend, Dunkirk je u Kini osvojio gledatelje i time nastavio niz hollywoodskih filmova koji su tamo ostvarili fantastičnu zaradu.

Warner Bros.-ov film je tako samo u Kini zaradio 30 milijuna dolara od petka do subote, a u ostalih 60 međunarodnih tržišta 36,5 milijuna dolara. Do danas je tako zaradio ukupno skoro 460 milijuna dolara u cijelom svijetu, do čega je 280 milijuna na međunarodnom tržištu. Film je snimljen s budžetom od 100 milijuna dolara.

Dunkirk vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine, a režirao ga je Christopher Nolan koji je napisao i scenarij. U glavnim ulogama su poznata glumačka imena: Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy, Harry Styles, Kenneth Branagh. Dunkirk još uvijek igra u odabranim hrvatskim kinima.

Vikend pred nama bi trebao konačno malo oživjeti američke kino blagajne: svoju premijeru će imati horor Ono, remake klasika iz 1990. godine i romantična komedija Počinjem ponovno s Reese Witherspoon u glavnoj ulozi. Oba filma u četvrtak imaju premijeru i u našim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala