Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hit filmovi i serije u kolovozu na HBO-u
U kolovozu na HBO dolaze dvije nove serije "Soba 104" i "Ubijate me", novi nastavci poznatih serija i vrhunski filmovi

Hit filmovi i serije u kolovozu na HBO-u

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO on Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

SOBA 104 (Room 104)
Premijera serije 18. kolovoza u 22.00 h na HBO 3
Nedjeljom nove epizode u 22.00 h na HBO 3

Soba 104 tvoraca Jaya i Marka Duplassa nova je HBO-ova polusatna antologijska serija koja zaviruje u jednu sobu u prosječnom američkom korporativnom motelu istražujući priče likova koji ondje prenoće. Prihvaćajući ideju da "banalno" može biti najzanimljivije ako se zaustavite i promotrite, svaka od 12 epizoda sezone pripovijeda drukčiju priču. Dok soba ostaje ista, sve ostalo – ton, priča, likovi, čak i vremensko razdoblje – mijenjaju se. Crpeći iz raznih žanrova, uključujući komediju, dramu, triler i filmove strave, priče i likovi prikazani u prvoj sezoni uključuju: priču o dostavljaču pizze koji dobije više nego što je očekivao; posao dadilje koji jezivo pođe po zlu; ljubavnu priču između dvoje osamdesetogodišnjaka; ženu koja želi ući u drugu dimenziju uz pomoć kultnog svećenika; dva mormonska misionara u vjerskoj krizi i više. Pronicljiva, otkačena i ispunjena obiljem preokreta i iznenađenja, svaka epizoda Sobe 104 nalikuje minifilmu nudeći novo otkriće iz tjedna u tjedan, pripovijedajući priče o svakodnevnim ljudima koji traže povezanost i smisao unutar jedne sobe.

UBIJATE ME  (I`m dying up here)
Premijera serije 24. kolovoza u 22.15 na HBO 3
Četvrtkom nove epizode u 22.15 h na HBO 3

Ubijate me istražuje trnovit put do uspjeha u komičarskoj sceni L. A.-a 1970-ih. Svake večeri skupina komičara u usponu čeka nastup u Goldie's, najpopularnijem stand-up klubu u gradu. Ali prvo moraju osvojiti Goldie (Melissa Leo) koja čeličnom šakom vlada Sunset Stripom. Za ove komičare stand-up je droga i spremni su žrtvovati sve za fiks. Podnose bol dijeljenja najskrivenijih misli i najmračnijih tajni u nadi da će se netko, bilo tko, nasmijati. Izvršni je producent serije Jim Carrey.

RAY DONOVAN V
Premijera nove sezone serije 20. kolovoza u 21.00 h na HBO 3
Nedjeljom nove epizode u 21.00 h na HBO 3
Sve prethodne sezone dostupne su na HBO GO-u

U velebnoj meki bogatih i slavnih Ray Donovan obavlja prljave poslove za moćnike L. A.-a. U jednosatnoj seriji Liev Schriber, nominiran za Emmy® i Zlatni globus®, igra glavni lik čovjeka koji rješava probleme gradskih zvijezda, vrhunskih sportaša i poslovnih mogula. Ova moćna drama započinje kada njegova oca, kojeg igra oskarovac Jon Voight, neočekivano puste iz zatvora što pokrene niz događaja koji do srži potresu obitelj Donovan.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

IGRA PRIJESTOLJA VII (Game of Thrones VII)
Nove epizode ponedjeljkom u 20.00 h na HBO-u
Sve prethodne epizode dostupne su na HBO GO-u

Najgledanija serija u povijesti mreže HBO i pravi svjetski TV fenomen, Igra prijestolja ostaje uzvišeni hit za mrežu. Ovog ljeta izlazi sedam epizoda te će se 7. sezona usredotočiti na sukob vojski i stavova koje obožavatelji serije već godinama čekaju. Početkom sezone Daenerys Targaryen u pratnji Neokaljanih i ojačana savezništvom s Dothrakijima i Željeznim rodom te svojih troje zmajeva napokon je zaplovila prema Westerosu s Tyrionom Lannisterom, njezinim novim Namjesnikom. Jon Snow, nezaboravno vraćen iz mrtvih u 6. sezoni, čini se da je utvrdio vlast na Sjeveru nakon spektakularne pobjede nad Ramsayjem Boltonom u Bitci kopiladi i vraćanja Oštrozimlja u ruke Starkovih. U Kraljevu Grudobranu Cersei Lannister, nakon što je ostala bez nasljednika, uspješno je zauzela Željezno prijestolje tako što je divljom vatrom spalila Vrhovnog Vrapca i druge neprijatelje u septi Baelora. Ali kako ove i druge strane kreću u nova savezništva ili (vjerojatnije) nasilne sukobe, hladna i apokaliptična prijetnja u obliku vojske mrtvaca bijelih šetača probit će Zid i napasti Jug te prijeti da će uzdrmati status quo i razoriti rezultate tih manjih, previše ljudskih rivalstava.

SLUŠKINJINA PRIČA (The Handmaids Tale)
Nove epizode petkom u 20.00 h na HBO-u
Sve prethodne epizode dostupne su na HBO GO-u

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, Sluškinjina priča govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom „povratku tradicionalnim vrijednostima”. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) sluškinja je u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. U tom zastrašujućem društvu Offred mora manevrirati između Zapovjednika, njihovih okrutnih žena, kućnih marthi i svojih kolegica sluškinja – gdje svatko može biti špijun za Gilead – a sve to s jednim ciljem da preživi i pronađe kćer koju su joj oduzeli.

IGRAČI III (Ballers III)
Nove epizode ponedjeljkom u 21.00 h na HBO-u
Dwayne Johnson igra glavnu ulogu u humorističnoj seriji Igrači koja istražuje vrtoglav stil života i stvarne probleme skupine bivših i sadašnjih igrača američkog nogometa u Miamiju na Floridi. Serija prati bivšu superzvijezdu Spencera Strasmorea (Johnson) dok pokušava izgraditi karijeru u mirovini kao financijski menadžer i biti mentor sadašnjim i bivšim igračima kroz svakodnevne probleme footballskog biznisa.

NESIGURNA II (Insecure II)
Nove epizode ponedjeljkom u 21.30 h na HBO-u
Humoristična serija Nesigurna tvoraca Isse Rae i Larryja Wilmorea istražuje iskustvo suvremenih crnkinja na neklišeiziran i autentičan način. Rae i Yvonne Orji glume najbolje prijateljice koje se moraju nositi s vlastitim stvarnim manama dok se snalaze u različitim svjetovima i nose s beskrajnim nizom neugodnih svakodnevnih iskustava.

TWIN PEAKS
Novi dijelovi ponedjeljkom u 22.00 h na HBO-u
Svi prethodni dijelovi dostupni su na HBO GO-u

Novi 18-dijelna limitirana event serija tvoraca Marka Frosta i Davida Lyncha nastavlja se 25 godina nakon što je stanovnike dražesnoga sjeverozapadnoga gradića zapanjilo šokantno ubojstvo kraljice školskog plesa Laure Palmer.

PRELJUB I i II (Affair I i II)
Utorkom po dvije nove epizode od 21.00 h na HBO 3
Sve sezone dostupne su na HBO GO-u

Istovremeno duboko opažajuća i intrigantno nedefinirana serija Preljub istražuje emocionalne učinke izvanbračne veze između Noe Sollowaya i Alison Lockhart, kada se upoznaju u ljetovalištu Montauk na Long Islandu u New Yorku. Noa je učitelj iz New Yorka i diplomac Williams Collegea koji je objavio jedan roman i muči se da napiše drugu knjigu. Sretno je oženjen i ima četvero djece, ali ne voli što je ovisan o svom bogatom puncu. Alison je mlada konobarica koja pokušava obnoviti svoj život i brak nakon iznenadne smrti svojeg djeteta. Provokativna drama odvija se odvojeno iz Noine i Alisonine perspektive, koristeći vidno neobjektivno pamćenje oba lika kako bi ispričala priču. U drugoj sezoni, priča se proširuje kako bi uključila gledišta njihovih izvornih supružnika, Helen Solloway i Colea Lockharta, dok svi nastavljaju živote nakon raspada brakova te se nose s posljedicama.

POTPUNI DOŽIVLJAJ (The Girlfriend Experience I.)
Srijedom po dvije nove epizode od 21.00 h na HBO 3
Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Christine Reade (Riley Keough) studentica je druge godine pravnog fakulteta Chicago-Burnham i nova pripravnica u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki. Dok naporno radi da se istakne u tvrtki, njezin se fokus brzo premješta kada je kolegica uvede u svijet transakcijskih odnosa. To su žene koje pružaju "potpuni doživljaj prave veze“ – emocionalne i seksualne odnose za vrlo visoku cijenu. Žonglirajući s dva vrlo različita života, Christine je brzo uvučena u taj svijet, privučena uzbuđenjem kontrole i intimnosti. Serija se temelji na istoimenom eksperimentalnom filmu Stevena Soderbergha iz 2009.

ASH PROTIV ZLIH MRTVACA II (Ash VS Evil Dead II)
Četvrtkom po dvije nove epizode od 22.00 h na HBO 3
Sve prethodne epizode dostupne su na HBO GO-u

Ash protiv zlih mrtvaca dugo je očekivani nastavak klasičnog horora Zla smrt. Bruce Campbell reprizira ulogu Asha, radnika u samoposluživanju, ostarjelog ženskara i lovca na čudovište s motornom pilom umjesto ruke koji je zadnjih 30 godina izbjegavao odgovornost, zrelost i užase zlih mrtvaca. Kada zombi-kuga zaprijeti uništenjem ljudske vrste, Ash se mora suočiti s demonima – osobnim i doslovnim. Sudbina, čini se, ne namjerava osloboditi ovog neočekivanog heroja iz svog „zlog“ stiska. Bruceu Campbellu u ulozi Asha Williamsa pridružuje se Lucy Lawless kao Ruby, tajanstveni lik koji vjeruje da je Ash uzrok epidemije Zla; Ray Santiago kao Pablo Simon Bolivar, idealistički imigrant koji postaje Ashev vjerni pomoćnik; i Dana DeLorenzo kao Kelly Maxwell, ćudljivo divlje dijete koje pokušava pobjeći od svoje prošlosti. Druga sezona vraća se u akciju kada Ash ostavi Jacksonville i vrati se u svoj rodni grad Elk Grove u Michiganu. Ondje se suoči Ruby. Bivši neprijatelji sklope savez dok Elk Grove postaje jezgra zla.

BIJELA PRINCEZA (The White Princess)
Nedjeljom nove epizode u 21.00 h na HBO 3
Sve prethodne epizode dostupne su na HBO GO-u

Prema istoimenom romanu Philippe Gregory, Bijela princeza priča je o moći, obitelji, ljubavi i izdaji koja promatra jedno od najburnijih razdoblja u britanskoj povijesti s jedinstvenog gledišta žena. Buran brak između Elizabeth od Yorka (Jodie Comer) i kralja Henryja VII. (Jacob Collins-Levy) službeno je obilježio završetak Rata ruža, ali prava bitka za prijestolje nipošto nije gotova.

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

Vizionarski redatelj Tim Burton donosi nezaboravno filmsko iskustvo Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu (Miss Peregrine Home For Peculiar Children), temeljeno na književnom bestseleru. Kada Jake otkriva tragove misterija koji obuhvaća alternativne stvarnosti i vremenska razdoblja, on otkriva tajno utočište zvano Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu. Dok upoznaje žitelje doma i njihove neobične sposobnosti, Jake shvaća da je sigurnost iluzija, a opasnost vreba u obliku moćnih, skrivenih neprijatelja. Jake mora otkriti tko je stvaran, komu može vjerovati i tko je zapravo on sam. Premijera: 06. kolovoza u 20.00 h na HBO-u

Lucasfilm predstavlja prvi od samostalnih filmova Ratova zvijezda, Rogue One: Priču iz Ratova zvijezda (Rogue One: A Star Wars Story), potpuno novu epsku pustolovinu koja će se emitirati 13. kolovoza u 20.00 h na HBO-u. U razdoblju velikog sukoba skupina nevjerojatnih junaka predvođenih Jyn Erso, smionom bjegunkom, i Cassianom Andorom, pobunjeničkim špijunom, udružuju se u očajničkoj misiji krađe planova Zvijezde smrti, vrhunskog imperijskog oružja masovnog uništenja. Ovaj ključni događaj u vremenskom okviru „Ratova zvijezda“ okuplja obične ljude koji odabiru činiti izvanredne stvari i time postaju dio nečeg većeg od sebe.

Prije tri tisuće godina najveći moreplovci svijeta putovali su preko golemog Pacifika otkrivajući mnogobrojne otoke Oceanije. No tada, cijelo jedno tisućljeće, njihova su putovanja zaustavljena – a nitko ne zna točno zašto. Studio Walt Disney Animation donosi Vaianu: Potragu za mitskim otokom (Moana), epsku pustolovinu o srčanoj tinejdžerici Moani koja kreće u smionu misiju kako bi spasila svoj narod. Na tom putovanju Moana susreće moćnog poluboga Mauija koji je vodi u njezinoj težnji da postane vrsna pronalazačica putova. Zajedno oni plove preko otvorenog oceana u zabavnom, akcije punom putovanju susrećući golema čudovišta i nemoguće izglede, a Moana usput ispunjava drevnu potragu svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila: svoj vlastiti identitet. Premijera: 20. kolovoza u 20.00 h na HBO-u

Sljedeći nastavak u popularnoj franšizi Podzemni svijet: Krvavi ratovi (Underworld: Blood Wars) biti će na programu HBO-a 27. kolovoza u 20.00 h a prati ubojicu vampira Selene (Kate Beckinsale) koja se odupire brutalnim napadima klana Likana kao i vampirske frakcije koja ju je izdala. Sa svojim jedinim saveznicima Davidom (Theo James) i njegovim ocem Thomasom (Charles Dance) ona mora zaustaviti vječni rat između Likana i vampira, čak i ako to podrazumijeva najveću žrtvu.

Tripp je maturant sa žicom za gradnju kamiona koji otkrije nešto nevjerojatno – stvorenje zvano Creech koje guta benzin. Kako bi zaštitio svog nestašnog novog prijatelja, Tripp skrije Creecha ispod poklopca motora svoje najnovije kreacije pretvorivši je u stvaran čudovišni kamion s turbomotorom. Zajedno ovaj nevjerojatni dvojac sa zajedničkom strašću prema brzini udružuje se na divljem i nezaboravnom putovanju kako bi ponovno ujedinili Creecha s njegovom obitelji. Čudovišni kamioni (Monster Trucks) zabavna je, smiješna i topla pustolovina koja nikada ne usporava a na programu HBO-a biti će 27. kolovoza u 18.10 h.

Ludo normalni (Mad to Be Normal) otkriva priču o R. D. Laingu, poznatom psihijatru i jednom od najvećih umova u povijesti Škotske a možete ju pogledati 02. kolovoza u 17.15 h na HBO 2. Radeći u Kingsley Hallu u Istočnom Londonu tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Laing je izvodio razne smione pokuse na ljudima kojima je dijagnosticiran psihički poremećaj. Njegove revolucionarne metode uključivale su eksperimentiranje s LSD-om na pacijentima i vježbanje oblika samoizlječenja poznatog kao metanoja, čime je izazvao bijes i kontroverze u medicinskoj profesiji i radikalno promijenio stavove i percepcije mentalnog zdravlja širom svijeta.

Film Dankinja (The Danish Girl) osvojio je Oscara za najbolju sporednu glumicu, Aliciu Vikander a emitirati će se 10. kolovoza u 19.00 h na HBO 2. Nakon što je svojoj supruzi Gerdi (Alicia Vikander) pozirao za sliku kao ženski model, danski umjetnik Einar Wegener (Eddie Redmayne) postaje zaljubljen u svoj ženski identitet i počinje živjeti kao žena po imenu Lili Elbe. Iako njihov brak postaje napet, Gerda podupire Lili dok ona istražuje svoju pravu sebe i na kraju prolazi jednu od prvih operacija promjene spola na svijetu u 1930-ima. Ovaj dirljivi biografski film adaptacija je istoimene knjige Davida Ebershoffa, a režiju potpisuje oskarovac Tom Hooper (Kraljev govor).

Dolazak (Arrival) je provokativan znanstvenofantastični triler hvaljenog redatelja Denisa Villeneuvea (Sicario, Zatočene). Kad misteriozne letjelice slete diljem svijeta, elitni tim – na čelu s vrhunskom lingvisticom Louise Banks (Amy Adams) – utrkuju se s vremenom da dešifriraju njihove nakane. Kako napetosti rastu između prestrašenih vlada, Banks otkriva pravu svrhu izvanzemaljaca i, kako bi spriječila globalni rat, riskira na način koji bi mogao ugroziti njezin život, a vrlo vjerojatno i cijelo čovječanstvo. Jeremy Renner i dobitnik Oscara® Forest Whitaker glume u ovom hipnotičkom remek-djelu sa zapanjujućim završetkom.
Ovaj SF triler dobitnik je Oscara i još 48 drugih nagrada i 236 nominacija prestižnih svjetskih festivala a premijera će biti 20. kolovoza u 19.00 h na HBO 2.

Marvel Studios donosi Doktora Strangea (Doctor Strange), priču o svjetski poznatom neurokirurgu, dr. Stephenu Strangeu (Benedict Cumberbatch) čiji se život zauvijek promijeni nakon što mu je užasna prometna nesreća onesposobila ruke. Kada ga tradicionalna medicina iznevjeri, on je prisiljen tražiti ozdravljenje – i nadu – na nevjerojatnome mjestu: tajanstvenoj enklavi poznatoj kao Kamar-Taj. Brzo saznaje da to nije samo centar za ozdravljenje nego i prva linija borbe protiv nevidljivih mračnih sila koje teže uništiti našu stvarnost. Ubrzo zatim, Strange – naoružan novostečenim magičnim moćima – prisiljen je birati hoće li se vratiti životu prominentnoga kirurga na visokoj nozi ili ostaviti sve iza sebe kako bi obranio svijet kao najmoćniji živući čarobnjak. Premijera: 26. kolovoza u 19.00 h na HBO 2.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala