Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oscari 2017: bez nominacije za Pixar u kategoriji najboljeg animiranog filma
Svi su očekivali da će se "Potraga za Dory" naći među nominiranima

Oscari 2017: bez nominacije za Pixar u kategoriji najboljeg animiranog filma

Jedna od zanimljivosti kod ovogodišnjih nominacija za prestižnu nagradu Oscar jest to što se Pixarov (Disneyev) film nakon dugo vremena nije našao u kategoriji najboljeg animiranog filma.

Pixarov blockbuster Potraga za Dory je zaradila preko milijarde dolara diljem svijeta i svi su očekivali da će se naći među nominiranima za najbolji animirani film, no to se nije dogodilo. Od Disneyevih (samostalnih) drugih ostvarenja nominirani su Vaiana i Zootropola.

Inače, Pixar je apsolutno dominirao ovom kategorijom od 2003. godine kada je Oscara osvojila Potraga za Nemom (ostali pobjednici su primjerice Izbavitelji, Juhu-hu, Wall-E, Nebesa, Priča o igračkama 3, Merida Hrabra i prošlogodišnji pobjednik Izvrnuto obrnuto). Do ove godine samo su četiri filma pobijedila koja nisu bila u produkciji Pixar/Disney: Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, Ples malog pingvina, Rango i Snježno kraljevstvo (samo Disney). Ipak, Pixar ima nominaciju za svoj animirani Piper u kategoriji kratkog animiranog filma.

Uz Vaianu i Zootropolu ovogodišnji kandidati za Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma su Kubo i čarobni mač, My Life as a Zucchini (Claude Barras i Max Karli za koje je ovo prva nominacija za Oscara) i The Red Turtle (Michael Dudok de Wit za kojeg je ovo treća nominacija za Oscara, Toshio Suzuki za kojeg je ovo druga nominacija).

Dodjela nagrada Oscar će se održati 26. veljače.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala