Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kevin Costner i National Geographic istražuju legendu Divljeg zapada
Specijal "Billy the Kid: Novi dokaz" pogledajte u nedjelju 2. listopada, u 21:00 h na National Geographic Channel-u

Kevin Costner i National Geographic istražuju legendu Divljeg zapada

FOTO: National Geographic

Henry McCarty poznatiji kao Billy the Kid bio je američki odmetnik 19. stoljeća i sudionik u stočarskom ratu okruga Lincoln. Bio je vrlo popularan među ženama i uvijek nasmijan, ali su te osobine ipak skrivale njegovu pravu, žestoku i divlju narav koja je u kombinaciji s odličnim baratanjem oružjem i lukavošću, stvorila jednog od najopasnijih odmetnika Divljeg zapada.

Malo je toga poznato o McCartyjevu životu i njegovom fizičkom izgledu, a jedini dokaz koji smo do sada imali bila je jedna jedina njegova fotografija. 2011. godine prodana je za vrtoglavih 2 milijuna dolara. Hollywoodski glumac Kevin Costner pridružio se timu National Geographic-a kako bi zajedno istražili legendu o Billy the Kidu, točnije novootkrivenu tajanstvenu sliku za koju se vjeruje da je još jedan dokaz o postojanju čuvenog odmetnika. Specijal će biti premijerno prikazan u nedjelju 2. listopada, u 21:00 h na National Geographic Channel-u.  

 
Specijal istražuje porijeklo novonađene fotografije u Kaliforniji 2014. godine koja se smatra velikim otkrićem jer u vrijeme Billyjeve smrti 1881. godine, fotoaparati i kamere bili su gotovo potpuno nepoznata stvar. Tim stručnjaka istražuje njezino porijeklo, te će pokušati utvrditi autentičnost fotografije pomoću suvremenih metoda. Ukoliko uspiju utvrditi njezinu starost i identitet Billy the Kida, fotografija bi mogla postati najvrijednija do sada među kolekcionarima. Ono što ju čini nevjerojatnom jest to što su na njoj snimljena i njegova dva najbolja prijatelja: Tom O’Folliard i Charlie Bowdre. 
 
 
“Billy the Kid je u prošlosti bio najtraženiji čovjek u Americi i ako razmislite malo bolje, bio je zapravo i jedan od prvih “zločestih momaka” u medijima.” Izjavio je Costner koji je izvršni producent serijala i koji će prepričavati najzanimljivije zgode o Billyju. “Svijet je bio fasciniran njime tada, a činjenica da je ova nedavno otkrivena fotografija stvorila takvo uzbuđenje, dokazuje da je svijet i dalje fasciniran njime. Billy the Kid simbol je američke legende " izjavio je Costner.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala