Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi film redatelja Jamesa Bonda Disneyjeva adaptacija?
Sam Mendes i Nick Hornby u pregovorima za igranu adaptaciju knjige "James i divovska breskva"

Novi film redatelja Jamesa Bonda Disneyjeva adaptacija?

 Disney je trenutačno u punom zamahu s igranim adaptacijama omiljenih animiranih filmova. Do sada smo uspjeli vidjeti nešto uspješnije nove inačice poput Pepeljuge i Knjige o džungli, ali i one koje su naišle na mješovite kritike poput Gospodarice zla. No, ovaj studio svjetskog glasa ne posustaje. Najnoviji film čija je igrana adaptacija u planu je James i divovska breskva (James and the Giant Peach). 

Dječja avantura bazirana na romanu Roalda Dahla po prvi put u kinima pojavila prije 20 godina. Izvornu adaptaciju je 1996. godine napravio Henry Selick, redatelj poznat po svojim kadar po kadar animacijama (stop motion) poput filmova Predbožićna noćna mora Tima Burtona te Koralina i tajna ogledala.

Jamesov sretan život grubo je završio kada je njegove roditelje ubio nosorog, a on otišao živjeti sa svoje dvije grozne tete. Nakon što hrabro spasi život pauku, domogne se čarobnih jezika krokodila zbog kojih u njegovu vrtu naraste divovska breskva. Kada uđe u nju, susretne niz novih prijatelja, među kojima su pauk, bubamara i stonoga. James se s njima pokuša domoći New Yorka, grada svojih snova.

Novu, ovaj put igranu verziju mogao bi režirati redatelj najuspješnije špijunske franšize o Jamesu Bondu, Sam Mendes. Prema izvještavanju Varietyja Sam Mendez (Skyfall, Spectre) nalazi se u ranim pregovorima za redateljsko mjesto igrane adaptacije "James i divovska breskva".

Štoviše, nije Mendes jedini kojega je zaintrigirala ova adaptacija. Nick Hornby, scenarist filmova Sportska groznica, Divljina i Brooklyn, također pregovara sa studijem kako bi napisao scenarij za film. 

"James i divovska breskva" je u samom začetku, a među Disneyjevim najavljenim igranim filmovima nalaze se i Ljepotica i zvijer s Emmom Watson koji stiže iduće godine, zatim Mala sirena s Chloe Moretz te Cruella s Emmom Stone.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala