Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Turski film Album odnio glavnu nagradu na 22. Sarajevo Film Festivalu
Srce Sarajeva za najbolji igrani film ovogodišnjeg SFF-a dobio je film redatelja Mehmeta Cana Mertoğlua

Turski film "Album" odnio glavnu nagradu na 22. Sarajevo Film Festivalu

 Svečanom dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu u Sarajevu zatvoren je 22. Sarajevo Film Festival, a glavnom nagradom se ovjenčao film mladog turskog redatelja Mehmeta Cana Mertoğlua. Nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu dobio je film tursko-francusko-rumunjske koprodukcije - "Album".

Ne iznenađuje što je film turskog redatelja odnio glavnu nagradu s obzirom koliko rezonira sa suvremenom publikom i modernim svijetom. Film u središtu ima sasvim običnu obitelj, odnosno bračni par koji se svim silama trudi falsificirati obiteljsku povijest putem fotoaparata i detaljnim namještanjem obiteljskog albuma. Nakon posvajanja djeteta svaka fotografija albuma služi da prekrije porijeklo djeteta. 

Srce Sarajeva za najboljeg glumca dobio je Gheorghe Visu za film "Psi", a za najbolju glumicu je proglašena Irene Ivanova za film "Bezbožnica". Također, redateljica filma "Bezbožnica" Ralitza Petrova primila je Srce Sarajeva kao specijalnu nagradu žirija u natjecateljskom programu. 

Nagradom za najbolji kratki film nagrađen je film "Tranzicija" redateljice Milice Tomović. Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film dobio je "Samo dašak" redateljice Monice Lazurean.

Bosanskohercegovački film "Scream for me Sarajevo" redatelja Tarika Hodžića je dobio dvije nagrade, i to Human rights te Al Jazeera award. 

I jedan predstavnik hrvatskog filma svidio se žiriju u Sarajevu. "Zvir" redatelja Miroslava Sikavice dobio je posebnu nagradu žirija u selekciji kratkog filma.

M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala