Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Robert De Niro u Sarajevu govorio o svojoj karijeri i Donaldu Trumpu
Robert De Niro u Sarajevu je primio Počasno Srce Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti

Robert De Niro u Sarajevu govorio o svojoj karijeri i Donaldu Trumpu

 Slavni holivudski glumac, redatelj i producent Robert De Niro, u petak je doputovao u Sarajevo kako bi otvorio 22. Sarajevo Film Festival i primio Počasno Srce Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Tijekom otvaranja festivala legendarni glumac je rekao kako je izuzetno sretan što je došao u Sarajevo, a njegov dolazak je popraćen prikazivanjem kultnog Taksista, filmskog ostvarenja Martina Scorsesea koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran. 

De Niro je u ljetnom kinu Metalac primio nagradu Počasno srce Sarajeva, nagradu za životno djelo, koju mu je uručio direktor Festivala Mirsad Purivatra

"Čuvat ću Srce Sarajeva i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom, jer nema puno gradova na svijetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima", dirnuto je izjavio De Niro.

Slavni holivudski glumac je u svoj sarajevski raspored uvrstio i događaj "Kafa sa..." gdje je publici u Narodnom kazalištu priuštio gotovo sat vremena ugodnog razgovora i druženja. U razgovoru, koji je moderirao bivši urednik magazina Screen International i izvršni direktor londonske kompanije Protagonist Pictures Mike Goodridge, govorio je o svojoj karijeri, filmovima i kolegama.
No, nije se ustručavao komentirati ni aktualnu političku situaciju, a njegovi komentari o trenutačnom predsjedničkom kandidatu u SAD-u, Donaldu Trumpu, privukli su pažnju svjetskih medija. 
 
Začuđeno je komentirao kako ljudi poput Trumpa ne bi smjeli biti u poziciji u kojoj se on upravo nalazi, te je osudio njegove izjave i u konačnici ga nazvao potpuno ludim: "Ono što on priča je uistinu ludo, smiješno... On je potpuno lud." 
 
Cijelo druženje s Robertom De Nirom na Sarajevo Film Festivalu uživo je emitirano preko službene Facebook stranice i BHRT-a. Za sve detalje razgovora pogledajte video.
 
M.M.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala