Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zaboravna ribica osvaja kino blagajne
Animirana avantura "Potraga za Dorom" u svome premijernom vikendu ostvarila rekordnu zaradu

Zaboravna ribica osvaja kino blagajne

 Ovog vikenda krenula je Potraga za Dorom i to u velikom stilu! Pixarov nastavak originalnog animiranog filma Potraga za Nemom koji je 2003. osvojio publiku nastavlja slavnu tradiciju originala. Publika je pohrlila u kino dvorane kako bi vidjela nove dogodovštine ribice Dore i njezine odvažne skupine prijatelja.

Na domaćem terenu, u SAD-u, kino blagajne su se protekla tri dana punile nevjerojatnom brzinom, a ni međunarodne premijere nisu mnogo zaostajale. Već se na premijerni dan, protekli četvrtak, predviđao rekordan posjet kinima i "Potraga za Dorom" nije razočarala. Premijerni dan je šarmantna ribica Dora zaradila gotovo 55 milijuna dolara, a tijekom vikenda na domaćim kino blagajnama je dostigla 136 milijuna dolara. 

Ovom zaradom na kino blagajnama "Potraga za Dorom" je gurnula s trona film Shrek Treći koji je po zaradi premijernog vikenda (121 milijun dolara) 2003. godine bio vodeći animirani film. "Potraga za Dorom" je istovremeno svoju premijeru imala i u međunarodnim kinima, u ukupno 29 zemalja, što je zaradu na kino blagajnama povećalo za dodatnih 50 milijuna dolara.

Izvanredan je to uspjeh za Disney koji je ove godine naprosto dominirao kinima diljem svijeta s nekim od najvećih ovogodišnjih blockbustera poput Zootropola, Knjige o džungli i Kapetana Amerike: Građanski rat.

Publika je očito više nego zadovoljna kako su kreatori Potrage za Nemom nastavili avanture pod morem nakon više od deset godina. Potraga za Dorom u našim kinima se prikazuje od 16. lipnja. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala