Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uživo na FC PPV: Teškaški spektakl Overeema i Arlovskog
UFC Fight Night: Overeem vs. Arlovski u nedjelju 8. svibnja s početkom u 20 sati, pratite uživo na Fight Channelu PPV

Uživo na FC PPV: Teškaški spektakl Overeema i Arlovskog


Prvi put UFC će jedan svoj događaj organizirati u Nizozemskoj. Rotterdam će u nedjelju 8. svibnja biti domaćin UFC Fight Nighta kojeg borbom u teškoj kategoriji predvode Alistair Overeem i Andrei Arlovski.

Nakon Hrvatske UFC će prvi put gostovati i u Nizozemskoj. Da čelnici najjače svjetske MMA organizacije nisu pogriješili govori podatak da su gotove sve ulaznice nestale u samo tri sata te su u ponudi ostale samo one namijenjene VIP gostima. No, takvo zanimanje nikoga ne čudi s obzirom na borilačku tradiciju u Nizozemskoj koja osim brojnih ljubitelja kickboksa ima i mnoštvo MMA zaljubljenika. Još kad cijeli događaj predvodi domaća zvijezda Alistair Overeem protiv bivšeg UFC prvaka Andreia Arlovskog te kad pogledate ostatak fight carda na kojem su Antonio Silva, Stefan Struve i Gunnar Nelson onda uistinu možemo očekivati još jedan spektakl u režiji najjače svjetske MMA promocije.

Alistair Overeem i Andrei Arlovski kolege su iz Jackson-Winkeljohn kluba i kad je objavljeno da će se međusobno boriti vodstvo tima nije bilo oduševljeno, ali Overeem je vrlo brzo završio cijelu priču nakon što je izjavio da ga s Arlovskim ne vežu nikakvi prijateljski odnosi. Očekuje nas dvoboj dvojice sjajnih udarača koji su zajedno ostvarili 56 prekida i nekako je teško povjerovati da će ova borba otići do posljednjeg gonga i odluke sudaca.

Arlovski (25-11; 1NC) je imao sjajan niz od šest pobjeda te je od povratka u UFC ostvario pobjede protiv Schauba, Silve, Browna i Mira. No, onda je došao UFC 195 i dvoboj sa Stipom Miočićem koji je završio nakon samo 54 sekunde. Zbog poraza je Arlovski ostao bez prilike da postane sljedeći izazivača u teškoj kategoriji, ali sad će imati novu priliku protiv Alistaira Overeema. Nakon što je izgubio od Bena Rothwella na UFC FN u rujnu 2014., Overeem (40-14; 1NC) je u godinu dana ostvario tri pobjede (Struve, Nelson, JDS) i iskočio kao jedan od glavnih kandidata za sljedećeg izazivača. U svakom slučaju ulog je velik za obojicu.

Kao uvod u glavni meč poslužit će još jedan teškaški obračun. U oktogonu će se naći Stefan Struve i Antonio “Bigfoot” Silva. Struve (26-8) je bio u strašnom naletu, ali problemi sa zdravljem, točnije sa srcem, zaustavili su njegov pohod. Povratak nije nimalo lagan i u posljednjem meču nizozemski je borac izgubio od Jareda Rosholta koji je u međuvremenu dobio otkaz u UFC-u uz objašnjenje da nije zanimljiv gledateljima. Sad mu je protivnik bivši izazivač u teškoj kategoriji Antonio “Bigfoot” Silva (20-7-1) koji ima tek jednu pobjedu u posljednjih šest mečeva. Nakon što je pobijedio Paleleia i tako ostvario prvu pobjedu nakon dvije i pol godine, u sljedećem ga je meču nokautirao Mark Hunt u njihovom revanšu na UFC-u 193. No, Bigfoot je uvjeren da se može vratiti na razinu koja ga je dovela do napada na naslov UFC prvaka 2013., i meča protiv Caina Velasqueza. UFC Fight Night u Rotterdamu trebao bi donijeti na to odgovor.

U Rotterdamu ćemo vidjeti i dvoboj u velter kategoriji Gunnar Nelson vs. Albert Tumenov. Gunnar Nelson(14-2-1) u meč ulazi nakon poraza na UFC-u 194 kad ga je svladao Damian Maia koji je potpuno dominirao u tom meču i slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Sada ga čeka Albert Tumenov (17-2) koji je odličan stand up borac s amaterskim i profesionalnim boksačkim iskustvom. Tumenov je 11 od 17 profesionalnih pobjeda ostvario nokautom. Od ulaska u UFC upisao je pet pobjeda i jedan poraz. Taj jedini poraz bio je u prvom nastupu pod okriljem najjače svjetske MMA promocije i to u veljači 2014. kad je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Nakon toga krenula je serija od pet pobjeda od kojih tri nokautom. Posljednji je put u oktogonu bio na početku godine kad je na UFC-u 195 došao do pobjede podijeljenom odlukom sudaca protiv Lorenza Larkina.

Vidjet ćemo i dvije borbe u ženskim kategorijama. U bantam kategoriji će se na suprotnim stranama naći Germaine de Randamie (5-3) i Anna Elmose (3-0) kojoj će to biti prvi nastup na jednom UFC događaju, dok ćemo u slamka kategoriji vidjeti dvoboj između neporažene Poljakinje Karoline Kowalkiewicz (8-0) i Heather Jo Clark (7-4).

U glavnom dijelu programa nalazi se i dvoboj poluteškaša Nikita Krylov i Francimar Barroso. Krylov (19-4) u Rotterdamu traži četvrtu uzastopnu pobjedu, a posljednji je put poražen 2014. od Ovincea Saint Preuxa. Barosso (18-4) u četiri UFC nastupa ima tri pobjede i jedan poraz. Posljednji put je nastupio u siječnju kad je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Elvisa Mutapčića.

UFC Fight Night: Overeem vs. Arlovski održat će se u nedjelju 8. svibnja s početkom u 20 sati, a moći ćete ga pratiti uživo na Fight Channelu PPV.

UFC Fight Night: Overeem vs. Arlovski

Alistair Overeem vs. Andrei Arlovski
Antonio Silva vs. Stefan Struve
Albert Tumenov vs. Gunnar Nelson
Germaine de Randamie vs. Anna Elmose
Nikita Krylov vs. Francimar Barroso
Karolina Kowalkiewicz vs. Heather Jo Clark

Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala