Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Imigrantska drama Fatima osvojila francuski César
Dok je "Fatima" osvojila glavnu nagradu, Oscarom nominirani strani film "Mustang" odnio je čak 4 nagrade

Imigrantska drama "Fatima" osvojila francuski César

 Francusku filmsku nacionalnu nagradu César ove godine osvojio je film Fatima koji je režirao Philippe Faucon

Uz glavnu nagradu Fatima je osvojila i nagradu za najbolji adaptirani scenarij te je glumica Zita Hanrot nagrađena kao najbolja debitantica. 

Dirljiva drama o marokanskim imigratima prve i druge generacije u Francuskoj neočekivano je odnio glavnu nagradu u žestokoj konkurenciji. Fatima prati život samohrane majke, imigrantice koja ne poznaje francuski jezik, koja se bori izgraditi bolji život za sebe i svoje kćerke. Dok radi nekoliko poslova kako bi skrbila za svoju obitelj, susreće se s predrasudama i kulturološkim razlikama.

Fatima je moderna socijalna drama koja oslikava suvremeno francusko društvo i probleme s kojima se ovo društvo sve više susreće. Film je zasnovan, odnosno inspiriran, na pjesmama Priere a la lune Fatime Elayoubi. 

Iako nije odnio glavnu nagradu, film Mustang redateljice Deniz Gamze Erguven dobio je priznanje članova francuske Akademije. Mustang je osvojio čak 4 nagrade među kojima su nagrade za najbolji scenarij, najbolju glazbu i najbolju montažu. Film je redateljici donio i nagradu za najbolji debitantski film. Mustang je ove godine i u konkurenciji za najbolji strani film na Oscarima. 

Najboljim redateljem ove godine proglašen je Arnaud Desplechin za film "Moje zlatno doba" (Trois souvenirs de ma jeunesse), dok je najbolja glumica Catherine Frot u filmu "Marguerite", a najbolji glumac Vincent Lindon u filmu "Cijena života" (La Loi du marche).

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala