Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


20 000 milja pod morem stiže na veliko platno
Redatelj "X-Mena" Bryan Singer ostvario je svoj san o adaptaciji najpoznatijeg romana Julesa Verna

"20 000 milja pod morem" stiže na veliko platno

Bryan Singer, redatelj i producent brojnih filmova X-Men franšize, odlučio je što će biti njegov sljedeći projekt. Nakon što na ljeto završi snimanje filma X-Men: Apocalypse, Singer ima u planu napraviti adaptaciju poznatog romana Julesa Verna 20 000 milja pod morem.

Projekt bi trebao započeti ove jeseni, a redatelj je sve nagovijestio točno na svoj 50. rođendan objavom na Instagramu. Ispod slike završenog scenarija za koji je sam pripremio priču, Singer je napisao: „Ovo je priča koju želim ispričati još od djetinjstva. Obećavam da će biti epska i emotivna avantura za sve uzraste. Avantura veoma draga mome srcu. Ne napuštam 'X-Men' svijet i jako sam uzbuđen zbog novog filma 'X-Men: Apocalypse'.“
 
 
Za priču u Singerovom aranžmanu scenarij su napisali Rick Sordelet i Dan Studney, tako da će najpoznatiji roman Julesa Verna nakon mnogih neuspjelih pokušaja konačno ugledati svjetlo dana. Kako donosi Deadline, Singer će ovaj projekt raditi pod pokroviteljstvom 20th Century Foxa, a uskoro se očekuju audicije za glumačku postavu. 
 
Iako redatelj nije točno rekao koliko će film pratiti radnju romana, otkrio je na koji je način doživio knjigu koja mu je obilježila djetinjstvo. Ova je priča u Singeru prilično potaknula maštu jer je naglasio kako film sigurno neće biti samo preslika romana te će osim dobro poznatih likova Kapetana Nema, Neda Landa i profesora Aronnaxa donijeti i neke nove likove te više elementa SF-a što će kulminirati bezvremenskom avanturom koja će sve zadiviti.
S.V.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 2
    Pisatel pisatel @ 5.2.2016. 17:21

    A što je sa verzijom iz 1954."20.000 leagues under the sea" ili kao film sa K.Douglasom, P.Lorreom i James Masonom te režiserom R.Fleischerom (Conan, Soylent Green) ne postoji više u kolektivnom pamćenju, koliko god bio opterećen produkcijom i vizijom toga doba?

    Ili se to isto upisuje u konto kao još jedna neuspjela adaptacija koja čeka na režisera X-mena da donese uspjeh i pokrene seriju filmova?

    Mislim da je novac ovdje ipak presudio puno više od nadahnuća J. Vernom.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala