Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Posljednja epizoda Downton Abbeyja oborila rekorde gledanosti
Božićni specijal "Downton Abbeyja" najgledaniji božićni program u Velikoj Britaniji

Posljednja epizoda "Downton Abbeyja" oborila rekorde gledanosti

 Oproštajna epizoda Downton Abbeyja, božićni specijal, emitirao se u Velikoj Britaniji na sam Božić i privukao je zavidan broj gledatelja.

Nakon burnih šest sezona serija je došla svome koncu, a posljednju epizodu ove dugotrajne i svjetski poznate serije na ITV-ju je pogledalo čak 6,9 milijuna gledatelja. Božićni specijal trajao je puna dva sata, a našao se na vrhu najgledanijih emisija toga dana u Velikoj Britaniji. 

U svojoj konkurenciji nadmašio je druge božićne specijale poput Strictly Come Dancing (Ples sa zvijezdama) koji je imao 6,5 milijuna gledatelja, a manju gledanost ostvarilo je i nekoliko favorita publike poput Zovite babicu (5,8 milijuna) te Doctor Who specijala (5,8 milijuna).

Ova povijesna drama okupirala je srca brojne publike diljem svijeta, a u sklopu 5 emitiranih sezona prikazala je period povijesti od 1912. do 1925. godine kroz oči engleske plemićke obitelji. "Downton Abbey" doživjela je posvemašnji kritički uspjeh i osvojila ne samo publiku, već i brojne prestižne televizijske nagrade, koje uključuju Zlatni globus, Emmy i BAFTA. 

Šestu sezonu "Downton Abbeyja" gledatelji u Velikoj Britaniji su gledali od 20. rujna do 8. studenog kada je emitirano finale sezone. Finalna epizoda je okupila nevjerojatnih 8,8 milijuna gledatelja. 

O božićnom specijalu i konačnom zaključku priče "Downton Abbeyja" producent Gareth Neame je rekao - "Mislim da su gledatelji bili zadovoljni sa završetkom priče. Dostigli smo sva očekivanja. Mnogi smatraju kako je ovo bila najbolja sezona do sada, što je veoma zadovoljavajuće." 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala