Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Disney dan uz TV premijeru hit crtića Snježno kraljevstvo
"Disney dan" - sjajni animirani i igrani filmovi iz američke tvornice snova pratite u nedjelju, 13. prosinca na RTL-u!

"Disney dan" uz TV premijeru hit crtića "Snježno kraljevstvo"

Cjelodnevni maraton zabave, smijeha, fantazije, pozitivnih emocija i ponajboljih ostvarenja Disneyjeve tvornice snova čeka sve male i velike gledatelje u nedjelju 13. prosinca samo u eteru RTL-a!

Već tradicionalni Disney dan namijenjen je cijeloj obitelji, a sadržavat će animirane i igrane filmove iz kolekcije koja zasluženo nosi epitet najbolje u svijetu. Na filmski dan iz snova s ponosom predstavljamo TV premijeru sjajnog animiranog filma Snježno kraljevstvo, kao i TV premijeru kratkog animiranog filma Snježna groznica, svojevrstan nastavak megapopularnog crtića. Jutro započinjemo filmom Moćne Patke 2 i Božićnom pričom, iza podneva u eter stižu Dama i skitnica i Ledena staza, a poslijepodne i večer su rezervirani za Meridu Hrabru, Snježnu groznicu, Snježno kraljevstvo i Zamku za roditelje.

Moćne Patke 2 je priča o mladom Gordonu Bombayu (E. Estevez) koji se nakon ozljede koljena vraća u rodni provincijski grad i očevu radionicu za popravak sportske opreme. U trenutku kada se već počeo miriti sa sudbinom brusača klizaljki, neočekivano dobiva ponudu koja se ne odbija. Preuzima vodstvo juniorske hokejaške vrste Sjedinjenih Američkih Država koja odlazi u Kaliforniju na neslužbeno svjetsko prvenstvo. Simpatična družina djevojčica i dječaka skupljenih sa svih strana, pretvara se u tim koji ruši prepreku za preprekom.

Disneyeva Božićna priča je još jedna blagdanska filmska poslastica koju je RTL pripremio za gledatelje, a u kojoj je Jim Carrey, u klasičnoj priči Charlesa Dickensa i režiji Roberta Zemeckisa ponio glavnu ulogu. Društvo mu prave sjajni Gary Oldman i Colin Firth, a radnja se odvija u 1843. godini. Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) je stari i mrzovoljni zajmodavac koji iz dna duše mrzi sve što ima veze s Božićem. Odbija posjetiti svog nećaka Freda (Colin Firth) i njegovu obitelj za blagdane, dok njegov potplaćeni zaposlenik Bob Cratchit (Gary Oldman) traži slobodan dan kako bi mogao biti sa svojom obitelji.

Na Badnjak, Scroogea posjećuje duh njegovog bivšeg poslovnog partnera Jacoba Marleya (Gary Oldman), koji je umro prije sedam godina te sada zbog svoje gramzljivosti u zemaljskom životu mora provesti čitavu vječnost u lancima. Marley upozorava Scroogea da njega čeka još gora sudbina ukoliko se ne pokaje. Koristeći se 3D animacijom i specijalnim efektima, vrhunskom produkcijom te izborom velikih holivudskih zvijezda, film je bio trijumf, koji je kroz fantastičnu izvedbu, kako tehničku, tako i glumačku, istovremeno uspio biti emotivan i dirljiv, baš kao što ova bezvremena priča i zaslužuje.

Nakon Scroogea nam stiže Disneyjev animirani klasik Dama i skitnica iz 1955., jedna od najljepših animiranih priča koje je ikada prikazana na televiziji. Bezvremena romantična animirana komedija, govori o ljubavi Dame i Skitnice omiljena je priča svih generacija još od svog prvog pojavljivanja. Američki filmski institut animaciju je uvrstio u birano društvo najromantičnijih filmova svih vremena. Sjetimo se samo nezaboravne scene kada Dama i Skitnica uživaju u špagetima, a sve završi poljupcem!

Film Ledena staza prati četiri Jamajčanina na minus dvadeset na putu ostvarenja sna. Irvinu Blitzeru (John Candy) oduzeta je zlatna medalja na Olimpijskim igrama jer je na bob svog tima stavio dodatnu težinu. Nekoliko godina kasnije, Derice Bannock (Leon), sin bivšeg Irvinovog prijatelja ne uspije se kvalificirati na utrku od 100 metara na Olimpijskim igrama zbog glupe pogreške. Kada Banncok dozna da Irvin također živi na Jamajci, odluči ga posjetiti te ipak otići na veliko sportsko događanje, ali ne kao sprinter, već kao dio posade - u bobu. Djelomično prema istinitoj priči o bob-timu s Jamajke koji se natjecao na Olimpijskim igrama u Calgaryju 1988., Jon Turteltaub, kojeg znamo kao redatelja filmskog serijala Nacionalno blago s Nicholasom Cageom, snimio je ovu pozitivnu sportsku komediju koja je odlično prihvaćena, ali nažalost postala posljednji film koji je snimio veliki John Candy.

Merida Hrabra proglašena je najboljim animiranim ostvarenjem 2012. godine. Pixar/Disneyev crtić napravljen je prema priči i režiji Brende Chapman. Inspiraciju za priču Brenda je pronašla u odnosu s kćerkom te ga prenijela na ovu iznimnu animaciju za čije potrebe je Pixar potpuno promijenio svoj animacijski sistem, koji je koristio u posljednjih 25 godina. Fantastičan film za čitavu obitelj zaradio je 43 nominacije te osvojio 19 nagrada, od kojoj je potrebno spomenuti Oscara za najbolju animaciju godine, Zlatni globus te BAFTA-u, također u kategorijama najfilma godine.

Priča prati škotsku princezu Meridu koja je još kao djevojčica od oca, kralja Fergusa, za rođendan primila dar – luk i strijelu, uz neslaganje kraljice Elinor. U šumi u kojoj se igra Merida sreće zloduha te uskoro demonski medvjed napadne obitelj. I dok Merida s majkom pobjegne od zvijeri, kralj se ostaje oduprijeti, ali u borbi izgubi nogu. Kasnije, kao djevojka, i to poprilično tvrdoglava, Merida se nevoljko zaručuje za sina jednog od prijatelja svog oca. Majka je upozorava na legendu o djevojci koja je odbijanjem očevih želja uništila kraljevstvo te joj kaže da bi njezin neposluh mogao donijelo nesreću Dunbrochu.

Prvi puta u televizijskom eteru RTL će prikazati ovogodišnju kratku Disneyevu animaciju. Neodoljiva Snježna groznica premijeru je imala u kinima sredinom ožujka ove godine, kao intro film još jednog velikog ovogodišnjeg Disneyevog hita Pepeljuge, u režiji Kennetha Branagha s Lilly James i Cate Blanchett. Kratka animacija pokazala se kao pun pogodak, a pjesma Making Today A Perfect Day nezaboravan hit, koji je otpjevala Idina Menzel. I ovom su animiranom filmu glavne junakinje Elsa i Anna. Elsa je Anni za rođendan odlučila prirediti iznenađenje uz pomoć Kristoffa i Olafa. I dok vodi Annu kroz kraljevstvo prema iznenađenju koje joj pripremila, Elsa se prehladi pa svaki put kada kihne, izbaci malo slatko snježno stvorenje. Nakon nekog vremena Elsa i Anna stižu u dvorište dvorca gdje je organizirana zabava te slavlje može početi! U međuvremenu, Olaf se brine za mala snježna stvorenja te ih zajedno s Kristoffom vodi u Elsin ledeni dvorac.

Središnji animirani film i ujedno TV premijera Disney dana je veliki kino hit iz 2013. godine – Snježno kraljevstvo, prekrasna fantazija koja nas vodi na putovanje u snježno kraljevstvo, u kojem vladaju sestre Elsa i Anna, u kojem upoznajemo simpatične likove poput snažnog Kristoffa, njegovog lojalnog soba Svena te smiješnog snježnog stvorenja Olafa. Inspirirana pričom Hansa Christiana Andersena Snježna kraljica, Snježno kraljevstvo je 53. animirana avantura u Disneyevoj kolekciji te slovi za jednu od najboljih Disneyevih kreacija ikada i najisplativijih animacija u svijetu do danas, što pokazuje gotovo 1.3 milijarda dolara zarađenih u kinodvoranama u svijetu te osvojena priznanja – dva Oscara za najbolji animirani film i najbolju pjesmu (Let It Go) te nagrade za najbolji animirani film na Zlatnim globusima i BAFTA-i, među mnogim drugim značajnim nagradama.

Ovaj, sada već legendarni crtić, prati priču o Elsi, princezi Arendella, koja ima kriokinetičke moći kojima može manipulirati ledom i snijegom. Jedne noći u igri slučajno ozlijedi mlađu sestru Annu. Njihovi uznemireni roditelji, kraljica i kralj, traže pomoć od kralja trolova, koji izliječi Annu te joj izbriše sjećanje na Elsino čarobnjaštvo. Roditelji izoliraju sestre u dvorcu sve dok Elsa ne nauči kontrolirati moći. Kada Elsa postane punoljetna, kraljevstvo se priprema okruniti je za novu vladaricu. Među gostima se nalazi i vojvoda od Weseltona, koji želi eksploatirati Arendelle, samo kako bi se još više obogatio. U međuvremenu, sretna što može izaći iz dvorca,  princeza Anna istražuje život grada te sretne princa Hansa.

Dan sjajne filmske zabave završavamo s komedijom Zamka za roditelje s Lindsay Lohan u glavnoj, odnosno glavnim, ulogama. U filmu je naime preuzela uloge dviju djevojčica, blizanki, i zapanjila glumački svijet. Radnja prati jedanaestogodišnja Hallie Parker (Lindsay Lohan) koja u ljetnom kampu susretne Anie James  (Lindsay Lohan). Djevojčice ubrzo shvate da su sestre blizanke, koje su bile razdvojene odmah nakon rođenja. Njihovi roditelji Elizabeth (Natasha Richardson) i Nick (Dennis Quaid) žive odvojeno pa je Hallie odrasla uz Nicka u dolini Napa Valley, a Anie je živjela u Londonu s Elizabeth. Kako bi doznale više o roditeljima, Anie i Hallie zamijene mjesta te pokušaju ponovno rasplamsati ljubav među roditeljima.

Rezervirajte dan pred malim ekranom uz svoje najmilije i gledajte Disney dan, 13.prosinca na RTL-u!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 1
    gorlock gorlock @ 8.12.2015. 6:38

    Klinci oduševljeni iako su 90% svega od navedenog gledali, a i ja nekako jedva čekam ovu nedjelju.....

    Disney ima ono nešto

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala