Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Maggie Smith je otresita beskućnica
Spremite se za neobičnu komediju "Lady In The Van" inspiriranu stvarnim događajima s Maggie Smith u naslovnoj ulozi

Maggie Smith je otresita beskućnica

 Maggie Smith, Oscarom nagrađena britanska glumica, širokoj publici poznata po ulozi zajedljive grofice Grantham iz Downton Abbyja, uzbunila je "pristojno" susjedstvo doselivši se svojim kombijem u filmu Lady In The Van

Ova komedija karaktera inspirirana je stvarnim događajima iz života Alana Bennetta, koji je događaje prvotno pretočio u uspješnu kazališnu predstavu, a zatim i adaptirao za filmska platna. Komedija je u kazalištu 1999. godine izvrsno primljena od kritike i publike, nominirana je i za prestižnu kazališnu nagradu Olivier pa ju je Alan Bennett odlučio prenijeti na veliko platno. 

Alan Bennett, čije ime nosi jedan od glavnih likova komedije, pripremio je scenarij za film, a sa sobom je odvukao i gotovo čitavu ekipu kazališne produkcije. Tako je režiser Nicholas Hytner preuzeo režiju filma, a glavnu ulogu, koju je na kazališnim daskama tumačila Maggie Smith, preuzet će ista glumica i u filmu. 

Uz Maggie Smith glavnu ulogu tumači i Alex Jennings, kao srednjovječni čovjek koji se sprijatelji s teško podnošljivom beskućnicom Mary Shepherd. 

Radnja prati neobično prijateljstvo između Alana Bennetta i Mary Shepard koja se sa svojim kombijem doseli u uglednu ulicu u Londonu. Kako nebi smetala susjedima, Alan Bennett ponudi joj da se parkira u njegovom dvorištu. Prvotna namjera da ostane tamo samo na 3 tjedna pretvori se u 15 godina. 

Uz Maggie Smith i Alexa Jenningsa u filmu glume i Dominic Cooper, James Corden te Jim Broadbent.

Film će svoju premijeru imati 12. rujna na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a zatim će kino distribuciju nastaviti u Velikoj Britaniji i Irskoj od 13. studenog.  

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala