Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC u Berlinu: Prvi put borba za UFC naslov u Europi
Subota, 20. lipnja, 21:00 sat i najveće europske UFC zvijezde u O2 Areni, samo na Fight Channel PPV-u!

UFC u Berlinu: Prvi put borba za UFC naslov u Europi

Nakon poljskog Krakowa, europska UFC karavana se seli u Berlin iz kojeg ćemo narednog vikenda, u subotu 20. lipnja, pratiti UFC Fight Night 69 priredbu. Izravni prijenos pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u s početkom u 21:00 sat.

UFC-ov povratak u Njemačku je trebao biti obilježen mečem Alexandera Gustafssona i Glovera Teixeire, no Šved se povukao zbog ozljede, a Teixeiru su naknadno skinuli s popisa jer mu nisu mogli naći adekvatnog protivnika. Na koncu je odluka pala na to da se "main event" prepusti damama: Joanni Jedrzejczyk i Jessici Penne.

Poljakinja će nekoliko stotina kilometara daleko od domovine prvi put u karijeri braniti pojas UFC prvakinje u slamka kategoriji. Prvi je to put u povijesti i da je elitna promocija odlučiti jedan dvoboj za pojas prvaka "prepustiti" europskom eventu. Ipak, pitanje je hoće li njemački i europski fanovi biti zadovoljni ovim mečem s obzirom da su najveće MMA zvijezde i dalje rezervirane isključivo za velike "broj" priredbe koje se ne održavaju u Europi.

Već smo naglasili da će ovo Poljakinji biti prva obrana naslova nakon što je pojas osvojila protiv nekadašnje Invicta prvakinje Carle Esparze na UFC-u 185 u travnju ove godine. Jedrzejczyk je i dalje neporažena u profesionalnoj karijeri te za sada bilježi 9 impresivnih pobjeda. Tek nešto slabiji "score" (12-2) ima izazivačica Jessica Penne kojoj je ovo drugi UFC nastup. S obzirom na još uvijek "zelenu" žensku slamka diviziju, ne čudi da je Amerikanka tako "nezasluženo" dobila šansu osvojiti naslov. Valja naglasiti da je Penne odradila 4 meča u Invicti, dva u Bellatoru te je u prosincu debitirala u UFC-u protiv Ronde Markos. Podijeljena odluka sudaca i mršava pobjeda su bile dovoljne da joj Joe Silva podari izazivačku poziciju.

"Co-main event" u Berlinu čine UFC veteran Dennis Siver i japanski legendarni MMA boraca Tatsuya Kawajiri. Realno govoreći Siver je daleko najveće ime ovog eventa ne samo zbog velikog iskustva u oktogonu, nego i zbog toga što se radi o vrlo kvalitetnom i atraktivnom borcu. Debi u UFC-u odradio je još davne 2007, a za sada ima mnogo vrijednih pobjeda i velikih mečeva. U posljednjem nastupu je poražen od Conora McGregora tehničkim nokautom u siječnju ove godine, no njegova pozicija u UFC-u je vrlo komotna te je Siver favorit u ovom dvoboju.  Shooto, Pride, Dream, Strikeforce, One FC i Dynamite, samo su neke od pozornica na kojima je nastupao nekoć najbolji borac lake kategorije na svijetu - Tatsuya Kawajiri. Nakon godina uspješne karijere, Kawajiri je napokon u siječnju 2014. dobio priliku boriti se i u elitnoj promociji. Debitirao je slavljem protiv Seana Soriana, no već je u drugom dvoboju osjetio na svojoj koži snagu UFC-u. Bolji od njega jednoglasnom odlukom sudaca bio je Clay Guida. Ukupno u karijeri Kawajiri ima 33 pobjede i tek 8 poraza. Ono što je možda još bitnije jesu imena od kojih je "Crusher" gubio. To su bili sve odreda najveći i najbolji borci svijeta poput Gomija, Melendeza, Ribeira, Aokija, Alvareza i već spomenutog Guide. Ostale je mljeo...

Belrin će biti pozornica i novog UFC nastupa njemačko-poljskog borca Petera Sobotte koji će snage odmjeriti protiv debitanta Stevea Kennedyja. I u ovom dvoboju su organizatori imali dosta problema jer se Sobotta prvotno trebao sučeliti sa znatno atraktivnijim Sergiom Moraesom. Brazilac je otkazao nastup u posljednji trenutak pa UFC nije imao izbora nego pronaći "neadekvatnu" zamjenu. Valja se prisjetiti i prvog pokušaja Sobotte da se okuša u elitnoj pomociji koji nije prošao posebno slavno. Tada (2009-2010) Poljak je u UFC-u odradio tri meča, no nakon tri poraza odlukama od Taylora, Wilksa i Sadollaha, UFC ga je brzopotezno lišio ugovorne obveze. Četiri godine kasnije stigla je nova šansa koju planira iskoristiti. U drugom UFC debiju koji se dogodio u travnju prošle godine Sobota je svladao sunarodnjaka Pawela Pawlaka.

Posljednji meč glavnog dijela priredbe u O2 Areni čine Nick Hein i Lukasz Sajewski dvobojem u lakoj kategoriji.

UFC Fight Night 69: Jedrzejczyk vs. Penne

Joanna Jedrzejczyk vs. Jessica Penne
Tatsuya Kawajiri vs. Dennis Siver
Steve Kennedy vs. Peter Sobotta
Nick Hein vs. Lukasz Sajewski

Uvodne borbe:

Makwan Amirkhani vs. Masio Fullen
Alan Patrick vs. Mairbek Taisumov
Alan Omer vs. Arnold Allen
Niklas Backstrom vs. Noad Lahat
Scott Askham vs. Antonio dos Santos Jr.
Piotr Hallmann vs. Magomed Mustafaev
Taylor Lapilus vs. Yuta Sasaki

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala