Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 188: Veliki povratak Caina i bitka protiv Werduma za ujedinjenje pojasa!
Prijenos iz Mexico Cityja pogledajte uživo u noći sa subote na nedjelju, 14. lipnja, na Fight Channelu

UFC 188: Veliki povratak Caina i bitka protiv Werduma za ujedinjenje pojasa!


"Može postojati samo jedan" - slogan je spektakularnog UFC-a 188 na kojem će Cain Velasquez i Fabricio Werdum odlučiti tko je upravo to: ujedinjeni i pravi UFC prvak u teškoj kategoriji. Prijenos iz Mexico Cityja pogledajte uživo u noći sa subote na nedjelju, 14. lipnja, na Fight Channelu. Glavni program počinje u 04:00 sata nakon ponoći.

Dugo smo čekali na povratak velikog Caina Velasqueza. Gotovo dvije godine ozljede su držale ovog suverenog UFC prvaka izvan kaveza. UFC je premijeru u Meksiku imao u studenom prošle godine s UFC-om 180, a Cain je, očekivano, trebao biti u glavnoj ulozi. No, ozljeda je izmješala karte te je Werdum, umjesto s Velasquezom, u kavezu završio s Markom Huntom postavši privremeni UFC prvak. Vrijeme je da se napokon sazna tko je "pravi" šampion.

U sjajnoj karijeri Cain je poražen samo jednom, no taj je poraz od Juniora dos Santosa osvetio čak dva puta tako da se mirne duše može reći da se radi o najdominantnijem i najkvalitetnijem teškašu današnjice. Sve mečeve, osim onih protiv Konga i Dos Santosa (drugi dvoboj), je dobio nokautom što samo pokazuje koliko je dominantan ovaj Meksikanac s američkom putovnicom. Problem bi mu mogao predstavljati tek "ring rust" s obzirom da je posljednji nastup imao još na UFC-u 166, a da je u međuvremenu proživio dvije teške ozljede te odradio dvije naporne rehabilitacije. Pitanje koje se nameće samo po sebi glasi: "hoće li se duga pauza osjetiti na njegovim performansama u kavezu jer oružje za svladati bilo koga na svijetu definitivno posjeduje?"

Werdum je, s druge strane, neporažen od povratka u UFC 2012. godine. Nakon što je izgubio od Alistaira Overeema na onom legendarnom Strikeforceovog turniru teškaša, te nakon što se čitava promocija ugasila, Brazilac je kao i mnogi drugi dobio šansu u elitnoj promociji. I iskoristio ju je na najbolji mogući način. Pet velikih pobjeda protiv uglavnom Top 10 boraca su mu i donijele privremeni pojas. Redom su padali Nelson, Russow, Nogueira, Browne i Hunt. Da ne bi mislili kako se radilo o "slučajnim" slavljima, bilo je tu i nekoliko pravih remek djela. Poput recimo deklasiranja Royja Nelsona u stojci, završavanja Minotaura Nogueire "armbarom", uvjerljivog pobjeđivanja Travisa Brownea ili nokautiranja onog kojeg je nemoguće nokautirati - Marka Hunta. Sve u svemu, Werdum zasigurno nije više onaj borac kojem je prvom na svijetu pošlo za rukom pobijediti Fedora Emelianenka, on je danas još bolji, još kvalitetniji i još opasniji. Iako je Cain Velasquez veliki favorit u ovom dvoboju, jasno je da je Werdum ovdje s razlogom i nikako ga se ne smije potcijeniti.

Kada imate ovakav "main event", onda je ostatak popisa obično potpuno nevažan, no UFC se potrudio da gledatelji u Mexico Cityju zaista mogu uživati u apsolutno svakom meču glavnog dijela priredbe.

Nakon što program otvore djevojke u slamka kategoriji Tecia Torres i Angela Hill, uslijedit će dvoboj domaće nade Yaira Rodrigueza i Charlesa Rose. Rodriguez je debitirao na UFC-u 180 upravo u glavnom gradu Meksika te se pokazao kao na prvi dojam kvalitetna akvizicija. Šansu da dodatno poboljša svoj "score" ima i na drugom dolasku elitne promocije u svoju zemlju protiv Amerikanca Rose.

Marquard "se vadi" na neugodnom Gastelumu

Publiku će ipak najviše zanimati posljednja dva dvoboja prije "main eventa." U srednjoj kategoriji ćemo vidjeti okršaj Kelvina Gasteluma i Natea Marquardta. Pobjednik TUF-a iz 2013. godine je nedavno doživio prvi profesionalni poraz u karijeri nakon 10 impresivnih pobjeda. Bolji od njega podijeljenom odlukom sudaca na UFC-u 183 je bio Tyron Woodley. Povratak pobjedama će tražiti protiv bivšeg Strikeforce prvaka i UFC veterana Natea Marquardta. "Nate the Great" je znao i za bolje dane; od kada se vratio u UFC ubilježio je tri teška poraza (Ellenberger, Lombard, Tavares) i tek jednu pobjedu protiv Jamesa Te Hune. Ako tome dodate poraz od Tareca Saffiedinea u posljednjem nastupu u Strikeforceu, dolazite do neugodnog niza koji pod hitno mora okrenuti u zeleno inače mu se smiješi otkaz u elitnoj promociji. Nemojte zaboraviti da Marquardt i nije najomiljeniji borac Dane Whitea te da je prvi put dobio otkaz zbog postupka koji neke druge UFC miljenike ne bi "koštao niti ručka".

Poslastica: Melendez protiv Alvareza

Nije Marquardt jedini bivši Strikeforce prvak kojeg ćemo gledati u Mexico Cityju. U "co-main" eventu ćemo, naime, pratiti spektakularan dvoboj dva borca koja su prije nekoliko godina smatrana najvećim MMA imenima izvan UFC-a. Nekadašnji dvostruki Strikefoce šampion u lakoj kategoriji te veteran Pridea i Shoota, Gilbert Melendez, će ukrstiti rukavice s nekadašnjim dvostrukim prvakom Bellatora Eddiejem Alvarezom. Nažalost po oba borca, njihovo dosadašnje UFC iskustvo i nije bilo pretjerano ugodno. Melendez je poražen od Hendersona i Pettisa, a svladao je tek Diega Sancheza, dok je Alvarez u jedinom dosadašnjem nastupu izgubio uvjerljivo od Donalda Cerronea. To je ujedno i dokaz da su sve ostale promocije, koliko god one bile kvalitetne, ipak druga liga u odnosu na UFC. Situacija je sasvim jasna, jedan će narednog vikenda razveseliti sebe i svoje fanove, dok će drugi potpuno potonuti s obzirom na dosadašnja spoticanja u elitnoj promociji. U svakom slučaju kvaliteta obojice boraca nam jamči vrhunski spektakl za pamćenje pa se MMA fanovi dodatno vesele ovom meču.

Često govorimo i pišemo kako se radi o nekom vrhunskom UFC eventu koji pravi MMA fanovi ne smiju propustiti. Ovaj put se radi o priredbi koju će pratiti čak i oni nešto manje redoviti ljubitelji slobodne borbe. Jer...kako to naziv priredbe kaže: "Može postojati tek jedan UFC prvak u teškoj kategoriji". Ovog vikenda na Fight Channelu ćemo otkriti koji je onaj pravi stoga ne propustite UFC 188 iz Mexico Cityja.

UFC 188: Velasquez vs. Werdum

Cain Velasquez vs. Fabricio Werdum
Gilbert Melendez vs. Eddie Alvarez
Nate Marquardt vs. Kelvin Gastelum
Yair Rodriguez vs. Charles Rosa
Angela Hill vs. Tecia Torres

Uvodne borbe:

Chico Camus vs. Henry Cejudo
Drew Dober vs. Efrain Escudero
Alejandro Perez vs. Patrick Williams
Johnny Case vs. Francisco Trevino
Augusto Montano vs. Cathal Pendred
Gabriel Benitez vs. Clay Collard
Albert Tumenov vs. Andrew Todhunter

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala