Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Miočić protiv Hunta: Meč karijere za našeg Vatrogasca!
Izravni prijenos u noći sa subote na nedjelju 10. svibnja s početkom u 05:00 sati iza ponoći eskluzivno na Fight Channelu

Miočić protiv Hunta: Meč karijere za našeg "Vatrogasca"!

Nema sumnje da je nakon povratničkog eventa Mirka Filipovića u Krakowu, priredba u Adelaideu druga najiščekivanija UFC priredba za hrvatske navijače do sada u 2015. Razlog je jasan -  "main event" između Stipe Miočića i Marka Hunta, četvrtog i petog MMA teškaša svijeta.

Izravni prijenos eventa iz Australije pogledajte u noći sa subote na nedjelju 10. svibnja s početkom u 05:00 sati iza ponoći eskluzivno na Fight Channelu.

Dvoboj Miočića i Hunta je izuzetno bitan za obojicu boraca. Ali je i sam po sebi veliki teškaški UFC spektakl. Rekli bi čak i da je to možda i zadnja šansa za Hunta da se ponovno potpuno približi statusu izazivača s obzirom na to da je zagazio u 5. desetljeće života. "Super Samoanac" je već najavio kako ne planira potpisati novi ugovor s UFC-om u slučaju da do isteka aktualnog ne postane šampion.

S našim Miočićem je situacija ipak malo drugačija. Stipe tek treba stići u najbolje borilačke godine, a ovo što je do sada pokazao u UFC-u je vrlo impresivno. Sve do jedne uvjerljive pobjede osim poraza od Struvea i Dos Santosa su dokaz da je američki Hrvat definitivno materijal za sami tron. No, razlike između boraca na samom vrhu ljestvice teškaša su toliko minimalne da na određeni dan jedan može slaviti, a odmah drugi dan bi vjerojatno drugi imao prednost. Stoga će i ovaj put sitnice odlučivati, baš kao i pripreme boraca koje su odradili odradili pripremajući se za bitan meč.

Novozelanđanin Hunt je nešto brži kada govorimo o pravocrtnom kretanju i zatvaranju distance, ima bolje eskivaže i boksačku tehniku, ali i širi repertoar oružja. Dok vas Nelson može nokautirati isključivo tim legendarnim desnim "swingom", Hunt to može učiniti i s lijevim krošeom, ali i nekim opakim aperkatom što je, uostalom i napravio "Big Contryju" u međusobnom dvoboju. Govoreći o borbi na parteru, obojicu je zbog niskog težišta vrlo teško srušiti, a toliko su "nezgrapni" za kontrolu na podu da se nitko previše i ne trudi. Stoga, valja očekivati da će Stipe primijeniti istu taktiku kao protiv Nelsona, uz dodatnu dozu opreza jer je Hunt mnogo raznovrsniji udarač. Ukoliko pet rundi uspije izdržati u istom tempu i jednako koncentirano bude držao dvoboj na distanci, Stipe bi trebao biti u prednosti primjenjujući identičan recept kao protiv Nelsona. No, samo jedan trenutak nepažnje je dovoljan da Hunt plasira neku od svojih bombi i kako Amerikanci kažu - "lights out".

U slučaju eventualnog slavlja, Miočić bi se dodatno približio izazivačkoj poziciji. Teško je prognozirati koji su UFC-ovi planovi s obzirom na probleme s Velasquezom i nadolazeći meč za ujedinjenje titula protiv Werduma. No, kakvi god da bili, Stipe će biti u njima jer će doslovno zacementirati svoju poziciju u UFC-ovih top 5. U slučaju poraza, na tablici bi zamijenio mjesta s Huntom te bi njegove želje da postane UFC izazivač sigurno bile odgođene na neko vrijeme...

Perosh ponovno u oktogonu

Nama je priredba u Adelaideu dodatno zanimljiva i zbog nastupa Anthonyja Perosha kojeg ćemo također gledati kao dio "main carda". "The Hippo" će snage odmjeriti s relativno nepoznatim Amerikancem Seanom O'Connellom. To će vremešnom hrvatskom Australcu biti 11. nastup u elitnoj promociji te 9. od povratka 2010. protiv Mirka Filipovića. Iako ga je UFC angažirao kao zamjenu u posljednji trenutak, Perosh je svoju priliku objeručke iskoristio i od tog poraza od Filipovića brilijara u elitnoj promociji. Pet pobjeda i samo dva poraza uz slavlja protiv Magalhaesa, Diabatea i Guta Inocentea u posljednjem nastupu, su dokaz da je i u 43. godini itekako kompetitivan i među najboljim borcima svijeta u poluteškoj diviziji.

O'Connell je, s druge strane, relativno nov u oktogonu te za sada ima tek tri nastupa uz dva startna poraza. Iščupao se protiv Matta Van Burena u posljednjem nastupu (siječanj 2015.) no i dalje se smatra utopljenikom te mu je meč protiv Perosha izuzetno bitan za opstanak u UFC-u.

Spomenimo i to da je "co-main" event ove UFC Fight Night priredbe dvoboj Brada Tavaresa i Roberta Whittakera, a da su se među glavne mečeve ugurali i Jake Matthews, odnosno James Vik. Na priredbi ćemo vidjeti i novi UFC nastup Vika Grujića - australskog Srbina koji se probio kroz The Ultimate Fighter.

Ukupno zbrojeno, radi se o izuzetnom popisu borbi te bi svaki pravi MMA fan trebao navinuti budilicu jer dva Hrvata na istom UFC-u su izuzetno rijetka. Stoga ne propustite pogledati sjajan UFC Fight Night iz Adelaidea!

UFC Fight Night: Miočić vs. Hunt

Mark Hunt vs. Stipe Miočić
Brad Tavares vs. Robert Whittaker
Sean O'Connell vs. Anthony Perosh
Jake Matthews vs. James Vick

Uvodne borbe:

Hatsu Hioki vs. Daniel Hooker
Kyle Noke vs. Jonavin Webb
Sam Alvey vs. Daniel Kelly
Lisa Ellis vs. Bec Rawlings
Dylan Andrews vs. Brad Scott
Alex Chambers vs. Kailin Curran
Vik Grujic vs. Brendan O'Reilly
Ben Nguyen vs. Alptekin Ozkilic

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala