Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pobjednici 31. Sundance festivala
Poput prošlogodišnjeg "Whiplasha" "Me and Earl and the Dying Girl" odnio je pobjedu u dvije glavne kategorije

Pobjednici 31. Sundance festivala

 Me and Earl and the Dying Girl odnio je glavnu nagradu na ovogodišnjem Sundance festivalu. 31. upriličenje festivala nezavisnog filma odalo je počast dramskoj komediji u čijem su središtu dvojica prijatelja koji se sprijatelje s djevojkom oboljelom od leukemije.

“Me and Earl and the Dying Girl” odnio je dvije glavne nagrade, nagradu publike i nagradu žirija, time ponavljajući uspjeh prošlogodišnje glazbene drame Whiplash koja je na krilima uspjeha osvojila i nominaciju za ovogodišnje Oskare. Hoće li se isti scenarij ponoviti i za redatelja ovogodišnjeg pobjednika tek ćemo vidjeti.

Alfonso Gomez-Rejon, redatelj nagrađenog filma, posvetio je ovo priznanje svim mladim filmašima u svome rodnom gradu Laredu u Teksasu

Scenarij za film potpisuje Jesse Andrews, a u glavnim ulogama se nalaze Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Nick Offerman, Connie Britton i  Molly Shannon.
 
Glavni lik Greg i njegov najbolji prijatelj Earl ljubitelji su filma i slobodno vrijeme provode u zaleđu srednjoškolskog društvenog života snimajući amaterske filmove. No, kada Grega majka prisili da se sprijatelji s bolesnom školskom kolegicom njegovo prijateljstvo s Earlom naići će na poteškoće. 
 
 
Glavna nagrada za dokumentarni film pripala je filmu The Wolfpack redateljice Crystal Moselle, čija glavna tema vuče sličnu nit Gomez-Rejonovog filma.
Naime, u središtu se nalaze šestoro tinejdžera obožavatelja filmske umjetnosti. Braća Angulo opsesivno gledaju filmove a njihova glavna razbibriga je rekreiranje omiljenih filmova. 

Nagradu za režiju primio je debitant Robert Eggers koji je režirao horor priču The Witch, smještenu u 17.st u Novoj Engleskoj. 
 
Najboljim stranim filmom proglašen je “Slow West” škotskog redatelja Johna Macleana. Glavne uloge u vesternu pripale su Michaelu Fassbenderu i Kodiju Smith-McPheeu. 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala