Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


David Oyelowo i Lupita Nyong'o zajedno na velikom platnu
Uz suradnju na filmu 'Americanah', Davida Oyelowa i Lupitu Nyong'o možda ćemo vidjeti i u biografskoj drami 'Queen of Katwe'

David Oyelowo i Lupita Nyong'o zajedno na velikom platnu

 Dvoje možda najtraženijih, a zasigurno najpopularnijih, glumaca Hollywooda David Oyelowo i Lupita Nyong'o uskoro će se naći u čak dva zajednička filmska projekta.

Iako je za uspjeh Davida Oyelowa trebalo više vremena, njegov sjaj u Hollywoodu trenutačno nije ništa slabiji. Oyelowo je trenutačno zauzet s promocijom filma Selma, u kojem tumači ulogu Martina Luthera Kinga, a ranije u prošloj godini ostvario je uloge u hitovima Interstellar i A Most Violent Year. 
 
U prosincu je najavljena njihova suradnja u filmu Americanah, gdje su oboje najavljeni kao nositelji glavnih uloga. Ova nezavisna drama bazirana je na romanu autora Chimamanda Ngozi Adichie, a radnja prati težak život dvoje mladih imigranata iz Nigerije. Iako o filmu nije objavljeno previše detalja, poznato je kako će film producirati Brad Pitt preko svoje produkcijske kuće Plan B. 
 
Sada stižu nove vijesti o potencijalnoj suradnji ovih dvoje vrućih glumaca. David Oyelowo i Lupita Nyong'o nalaze se u pregovorima za film redateljice Mire Nair pod naslovom Queen of Katwe. Doduše, službena potvrda da su glumci potpisali za novi film još nije objavljena. 
 
Ovaj zanimljiv naslov krije iza sebe istinitu priču o djevojčici iz Ugande iznimnog i neočekivanog talenta. Phiona Mutesi, djevojčica iz jednog od slamova Ugande sanja da će postati šahovski velemajstor, a uz upornost i trud uspijeva doći do samog vrha natjecanja u šahu na svjetskoj šahovskoj olimpijadi. 
 
Film je zasnovan na novinskom članku o Phioni Mutesi naslovljenog The Queen of Katwe: A Story of Life, Chess, and One Extraordinary Girl’s Dream of Becoming a Grandmaster kojeg je Tim Crothers napisao za ESPN Magazin. 
 
Mira Nair režirat će film prema scenariju Williama Wheelera u Disnyjevoj produkciji. David Oyelowo je u pregovorima za ulogu Phioninog trenera Roberta Katende, dok Oscarom nagrađena Lupita Nyong'o cilja na ulogu Harriet Mutesi, majke djevojčice. 
 
Snimanje filma je na rasporedu tijekom proljeća i to na lokacijama u Južnoj Africi i Ugandi. 

M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala