Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Okupljanje Vraga i ikona horor priča
U novom filmu strave Jona Keeyesa "The Gathering" Simon Pegg će odigrati Vraga, a Jeffrey Combs Edgara Allana Poea

Okupljanje Vraga i ikona horor priča

 Jon Keeyes, poznat kao redatelj niskobudžetnih filmova strave, već niz godina priprema teren za novi horor film The Gathering za kojeg je osmislio interesantnu premisu. Iako je u pripremi već nekoliko godina, film je dobio svoj pravi polet tek kada se glumačkoj postavi pridružio Simon Pegg

No, nije Simon Pegg jedino poznato lice vezano uz ovaj projekt, a jednu od vodećih uloga će preuzeti Jeffrey Combs. Combs je naširoko poznat prvenstveno po ulozi Herberta Westa iz filma Re-Animator te brojnim ulogama u serijalima Star Treka, a zatim i mnogim drugim ulogama u filmovima horor žanra poput Kuća straha, Parasomnia i ovogodišnjem Suburban Gothic
 
 
U scenariju kojeg je napisao Carl Kirshner okupljeni su najpoznatiji pisci priča strave pa su glavni likovi u filmu Bram Stoker, Mary Shelley, HP Lovecraft i Edgar Allan Poe.
U filmu ove poznate i voljene autore nalazimo u zagrobnom životu, točnije u čistilištu, a na jedno mjesto ih okuplja upravo sam Vrag te im nudi svojevrsno natjecanje. Kako bi zaslužili izlazak iz čistilišta svako od njih mora ispričati najstrašniju priču koju mogu smisliti, a da ju nitko prije nije čuo. Najbolja priča, donosno najbolji pripovjedač zaslužit će izlazak iz čistilišta. 
 
Namjera je prikazati bit najpoznatijih priča užasa i gledateljima utjerati strah u kosti, ali istovremeno ih prikazati u novom svjetlu. Zamisao je istražiti njihove priče iz perspektive suvremenosti, odnosno prikazati autore s njihovim specifičnim kvalitetama, ali s mišlju što bi bilo da su pisci pratili razvoj žanra i svijeta od kada su preminuli. Najpoznatije priče ovih pisaca tako će zadržati neke od svojih izvornih nijansi pa će primjerice Bram Stoker ispričati priču o vampirima, međutim ona neće biti raspredanje o Drakuli.
 
 
Tako nas neće iznenaditi da će Simon Pegg preuzeti ulogu samog Vraga, dok će Jeffrey Combs igrati Edgara Allana Poea, a David Naughton Lovecrafta te Doug Bradley Brama Stokera. Uloga Mary Shelley još nije dodjeljena, a Jon Keeyes navodno ima na umu neke od velikih ženskih glumačkih imena. 
 
Proširena glumačka podstava filma uključuje i Udu Kiera, Clinta Howarda, Roberta Englunda, Lin Shaye, Ashley Laurence, Gunnara Hansena, Billa Moseleya, Debbie Rochon i Williama Sadlera. 
 
Za specijalne efekte, što se tiče prostetike i šminke raznih čudovišnih bića koji će biti veliki dio filma, zadužen je Vincent J. Guastini koji je radio na filmovima Rekvijem za snove, Dogma, The Devil’s Carnival, Cabin Fever: Patient Zero.
 
Izvor: Fangoria.com
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala