Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


BitTorrent kreće stopama Netflixa i Amazona
Tvrtka poznata po aplikaciji za dijeljenje datoteka BitTorrent upustila se u produkciju izvorne serije "Children of the Machine"

BitTorrent kreće stopama Netflixa i Amazona

U bliskoj prošlosti BitTorrent Inc (tvrtka za internetski software i usluge) poduzeo je neke intrigantne poslovne poteze, od kojih su najznačajniji i najpoznatiji oni unutar glazbene umjetnosti. Kako je mnogima već poznato, BitTorrent je sklopio uspješnu suradnju s mnogim glazbenicima koji su putem usluge Bundles nudili svojim obožavateljima legalno i besplatno ili gotovo besplatno skidanje njihovih albuma.

Velika prednost ovoga načina distribucije vlastitih uradaka je dostupnost i enormno velika korisnička baza, koja broji i do 170 milijuna aktivnih korisnika unutar jednog mjeseca. Iz svijeta filma ovu minijaturnu revoluciju slobodnog protoka medijskih sadržaja su podržali redatelji dokumentaraca Čin smaknuća i Dear Mr Watterson, ali i komičari poput Eddieja Izzarda. 
 
BitTorrent je ovoga puta otišao korak dalje i sprema produkciju prve originalne serije. Naslov serije je Children of the Machine, a sadržavat će 8 epizoda. Tvorci serije su Marco Weber i Jeff Stockwell koji trenutačno rade na pilot epizodi. Objavljivanje serije očekuje se na jesen 2015. godine, a korisnici će moći gledati seriju bez novčane naknade. 

Serija će, doduše, biti financirana putem reklama, tako da ako se odlučite na besplatno gledanje morat ćete pretrpiti i ponešto promotivnog materijala. Ipak, postoji i rješenje za to jer će vam se nuditi mogućnost da platite 4,95 dolara za verziju bez reklama te nešto više za dodatne sadržaje. 
Na ovaj način BitTorrent prati stope uspjeha pružatelja streaming usluga poput Netflixa ili Amazona koji su svojim izvornim serijalima osvojili publiku, a prvoklasni primjer je serija Kuća od karata
 
Što se tiče same serije Children of the Machine, puno detalja nije otkriveno. Za sada je objavljeno kako će serija biti znanstvenofantastične tematike, a pilot epizoda će biti objavljena do kraja ove godine. Do tada pogledajte promotivni materijal u obliku 6-minutnih video isječaka.

Izvor: The Guardian
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala