Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spektakl godine u MGM Grandu: Mighty mouse brani titulu, povratak Cruza i debi Alvareza
28. rujna, 4 sata ujutro, budite u MGM Grand Areni uz UFC 178!

Spektakl godine u MGM Grandu: "Mighty mouse" brani titulu, povratak Cruza i debi Alvareza

Demetrious Johnson će narednog vikenda u legendarnoj MGM Grand Areni peti puta u karijeri braniti svoj UFC pojas. UFC 178 pogledajte uživo i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (Bnet, MaxTV) ili na FCWorld.TV. Prijenos iz Las Vegasa počinje u noći sa subote na nedjelju 28. rujna u 04:00h iza ponoći.

Može li Chris Cariaso ugroziti "Moćnog miša"? Odgovor na ovo pitanje ćemo saznati narednog vikenda u MGM Grand Areni kada će UFC-ov šampion u muha kategoriju peti put u karijeri svoj pojas staviti na kušnju. Kladionice i bookmakeri su jasni i previđaju uvjerljivu Johnsonovu pobjedu, no predviđanja i MMA su uvijek škakljivo područje, a za 2014. godinu kažu da je godina "underdoga".

Do šanse za titulu Cariaso je stigao radi tri uzastopne pobjede zaredom. Santos, Martinez i na kraju Smolka su bili dovoljni da se Cariaso dočepa izazivačke pozicije u i dalje relativno "slabašnoj" kategoriji do 58 kilograma. Nema sumnje da je ovo šansa karijere za 33-godišnjeg Amerikanca koji se originalno trebao boriti protiv Kyojija Horiguchija, no UFC mu je namijenio nešto bitniju ulogu. Cariaso u ovom meču nema što izgubiti, a dobiti može jako puno. U sličnoj situaciji se nedavno našao TJ Dillashaw koji je svoju veliku šansu iskoristio na najbolji mogući način. Isti zadatak čeka i Cariasa.

Kao uvod u ovaj dvoboj će poslužiti obračun u lakoj diviziji između Donalda Cerronea i Eddieja Alvareza. Bit će to dugo iščekivani debi jednog od najboljih boraca svijeta koji je dugo odolijevao UFC-u, ali je na kraju ipak završio među elitom. Alvarez se, naime, dugo godina uspješno borio u Bellatoru gdje je bio najveća zvijezda i šampion. Nastupio je i na prvom eventu te promocije 2009. godine, te je ukupno za Bellator skupio deset nastupa, od čega čak devet pobjeda.

Cerrone, s druge strane, u ovaj dvoboj ulazi na krilima četiri uzastopna slavlja koja odaju njegovu formu života. U posljednjem dvoboju je nokautirao spektakularnim high kickom Jima Millera, a prije toga je ubilježio vrijedne pobjede protiv Edsona Barboze, Adriana Martinasa i Evana Dunhama. Nije na odmet spomenuti da su sva slavlja stigla prekidom. Ukupno, od dolaska u UFC, ovaj štićenik Grega Jacksona ima čak devet pobjeda i samo tri poraza te vrlo ozbiljno kuca na izazivačka vrata. Na putu prema tom cilju mu stoji upravo Alvarez.

Pitanje koje se nameće uoči ovog meča jest prilagodba "Tihog ubojice" na "veliku scenu". Iako je Bellator bez sumnje po kvaliteti i eksponiranosti odmah do UFC-a, mnogi borci koji su "prebjegli" i stigli u elitnu promociju nisu odmah uhvatili pravi ritam. Vremena za prilagodbu baš i nema jer je Cerrone velik i važan test. U slučaju slavlja protiv "Kauboja" Alvarez bi odmah skočio vrlo visoko na ljestvici najboljih boraca u kategoriji do 70 kilograma te bi jednim skokom preskočio nekoliko prepreka.

Senzacionalan popis borbi u MGM Grand Areni će dopuniti i okršaj u pero kategoriji između irske mega zvijezde Conora McGregora i Dustina Poiriera. Malo je reći da se radi o top borcima u ovoj diviziji,  s obzirom da Poirier slovi za općenito jednog od najtalentiranijih boraca u UFC-u te da iza sebe ima tri vrlo uvjerljive pobjede protiv imena kao što su Koch, Brandao i Corassani. McGregor je priča za sebe. Niti jedan borac u povijesti UFC-a izuzev možda Brocka Lesnara, tako brzo nije ugrabio zvijezdani status poput ovog životopisnog Irca. Tri slavlja, tri uvjerljive pobjede protiv Brimagea, Hillawaya i Brandaa su ga vinule u nebesa te je doslovce preko noći postao irski heroj. Agresivan stil, pregršt karizme i neosporne kvalitets u epiteti koji krase McGregora. Ipak, Poirier je do sada naveći ispit u karijeri ovog Irca te će upravo ovaj dvoboj pokazati koliko zapravo vrijedi i može li ekspresno do statusa izazivača.

U glavnom dijelu priredbe ćemo još vidjeti i dvoboj u srednjoj kategoriji između Tima Kennedyja i Yoel Romera, te ženski obračun Cat Zingano i Amande Nunez. Snagu UFC-a 178 odaje i podatak da su u uvodnim borbama ostala imena poput Dominicka Cruza, Jorgea Masvidala, Patricka Cotea, Briana Ebersolea... Ukupno gledajući event iz MGM Grand Arene je jedan od najkompletnijih i najkvalitetnijih u  2014. godini te je nešto što pravi MMA fan jednostavno ne propušta.

Izravni prijenos ovog borilačkog spektakla pogledajte u noći sa subote na nedjelju 28. rujna s početkom u 04:00 sata iza ponoći.

UFC 178: Johnson vs. Cariaso

Demetrious Johnson vs. Chris Cariaso
Eddie Alvarez vs. Donald Cerrone
Conor McGregor vs. Dustin Poirier
Tim Kennedy vs. Yoel Romero
Amanda Nunes vs. Cat Zingano

Uvodne borbe:

Dominick Cruz vs. Takeya Mizugaki
James Krause vs. Jorge Masvidal
Patrick Cote vs. Stephen Thompson
Brian Ebersole vs. John Howard
Kevin Lee vs. Jon Tuck
Manny Gamburyan vs. Cody Gibson

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala