Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ekranizacija knjige Američki bogovi
"Američki bogovi" pisca Neila Gaimana nakon dugotrajnih dogovora i skorog otkazivanja ipak stiže na male ekrane

Ekranizacija knjige "Američki bogovi"

Britanski pisac s rezidencijom u SAD-u Neil Gaiman filmskoj publici je poznat po ekranizaciji vlastitih književnih djela Koralina i Zvjezdana prašina. Osim što je obožavani suvremeni autor znanstvenofantastičnih i fantastičnih romana, također je i pisac dječje književnosti i autor brojnih stripova. Kao scenarist poznat je publici preko pojedinih epizoda koje je pripremio za serije poput Doktora Whoa i Babilon 5.

Njegov roman Američki bogovi, nakon objavljivanja 2001. godine, osvojio je kultno sljedbeništvo, a ujedno je osvojio nagrade Hugo i Nebula. Vijesti o stvaranju televizijske serije prema romanu, koje su započele već 2011. godine, obradovale su mnoge obožavatelje. Iako je suradnja između HBO-a i Gaimana bila dogovorena i scenarij za pilot epizodu spreman, serija je otkazana zato što su producenti smatrali kako ne mogu prenijeti roman na ekrane u svom punom sjaju. 
 
Ipak, unatoč tome što je HBO odustao od produkcije, plan za stvaranje serije American Gods se nastavlja. Seriju je preuzela američka kabelska mreža Starz. Sam Gaiman je rekao kako je zadovoljan nastavkom produkcije, izjavivši kako će pažljivo birati ekipu koja će sudjelovati u stvaranju serije kako ne bi iznevjerio svoje obožavatelje. 
 
Kreatori serije su već izabrani pa će tako Bryan Fuller i Michael Green voditi projekt. Bryan Fuller, koji je radio na serijama Dodir života i smrti te Hannibal, i Michael Green, koji je pisao za seriju Heroji, za sada pripremaju novu pilot epizodu. Na objavu glumačke liste ili mogućih datuma premijere serije morat ćemo još sačekati. 
 
Serija će se, poput romana, usredotočiti na glavnog lika Shadowa, bivšeg kažnjenika kojeg misteriozni Wednesday unajmljuje za neobični posao koji graniči s nemogućim. Mjesto radnje su Sjedinjene Američke Države, a radnja koja se odvija u današnjici prikazuje svijet u kojem napušteni drevni bogovi šetaju zemljom u svome tjelesnom obliku i životare na rubovima društva. Bez ikakve predodžbe u što ulazi, Shadow kreće na put koji će ga odvesti u središte velike bitke između napuštenih bogova i novih, uspinjućih bogova suvremenog čovjeka.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala