Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video Games: The Movie
Nakon odlične Kickstarter kampanje objavljen je službeni trailer iščekivanog filma o povijesti računalnih igrica

Video Games: The Movie

Video Games: The Movie je dokumentarac, kako sam naslov kaže, o računalnim igrama. Ovaj Kickstarter projekt još neafirmiranog redatelja Jeremyja Sneada već je podigao veliku prašinu. Prvi dugometražni film Jeremyja Sneada na Kickstarteru je premašio budžet od 60 tisuća dolara, a kao najistaknutiji donatori iskazali su se Cliff Bleszinski i Zach Braff. Dizajner popularne video igrice Gears of War i holivudski glumac su svojom donacijom tako zadradili titulu izvršnih poducenata filma. 

Ambiciozan cilj kojeg je Jeremy Snead postavio za ovaj dokumentarac obuhvaća povijesni pregled i evoluciju razvoja računalnih igara od njihovog samog početka pa sve do današnjih dana, ali i kratak, vizionarski  pogled u budućnost igara. Film pokušava ponuditi pogled u dubinu samog procesa kreiranja dobre video igrice, kao i uvid u maretinške projekte i pothvate koji su vezani uz lansiranje novih igara. Naposljetku, dokumentarac će pratiti i kulturološki utjecaj koji je ovaj žanr digitalne umjetnosti i zabave imao i još uvijek ima na svijet.
Računalne igre su danas medij i biznis koji zarađuje enorman profit, a tržište računalnih igara se neprestano širi. 
 
Narator filma je Sean Astin (Gospodar prstenova), a među intervjuiranim gostima mogu se naći legende svijeta video igara te mnoga poznata holivudska lica. Izuzev spomenutih Cliffa Bleszinskog i Zacha Braffa, vidjet ćemo  Wila Wheatona, glasovita imena video igrica Petera Armstronga, Allana Alcorna, Louisa Castlea, Nolana Bushnella i mnoge druge. 

Film će biti pušten u optjecaj preko digitalnih platformi iTunesa i službene stranice filma 15. srpnja. Zasada će se prikazivati samo u kinima SAD-a od 18. srpnja. 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    2 0
    mario mario @ 19.6.2014. 21:31

    Ne djeluje mi baš interesantno (iako gejmam od kad znam za sebe) i čini mi se da dokumentarcu nešto fali. Vjerujem da će se više svidjeti ljudima koji nisu u tome dok je za gejmere sve to već viđeno.

    Da, igre su cool.. slavni ljudi igraju. Meh.... 

    Preporuka: King of Kong, Indie Game: The Movie, Free 2 Play, Beyond the Game

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala