Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Čovjek s 9 lica - Igor Štimac u Nedjeljom u 2
Incidentni bivši kapetan "Hajduka" 1991. 4 dana bio ispitivan na policiji!

"Čovjek s 9 lica" - Igor Štimac u "Nedjeljom u 2"

Aleksandru Stankoviću na HTV-u u "Nedjeljom u 2" rijetko tko od viđenijih javnih osoba iz Hrvatske još nije bio u emisiji. Današnji, Igor Štimac (došao kao predsjednik Udruge hrvatskih nogometnih prvoligaša) u 9 godina trajanja emisije još nije bio gost, iako je bio pozivan.

Stanković je odmah na početku rekao da mnogi vjerojatno misle da je došao u sklopu promoviranja emisije "Volim nogomet" koja ide na drugom programu HTV-a, od 16 sati, pa je to htio odmah riješiti, upitajući ga je li zadovoljan kako je emisija krenula.

Potvrdio je da jest jer prije 14 mjeseci izabran je za predsjednika udruge, a tad su imali samo jednog sponzora, trebalo ih je animirati, i došao je na ideju da se osmisli ovaj projekt, partneri, sponzori, i da se izbjegne prošnja novaca sa strane...

Prva emisija imala je 4,8 posto gledanosti, druga 8,4 posto u prosjeku, a povremeno je išla iznad 12%. Rekao je da su troškovi 240 000 kuna po emisiji - pola daje udruga, a pola HRT. Od sponzora je za sezonu osigurano ukupno 7,5 milijuna kuna, uz marketinški prostor od 30 minuta koji se može još bolje popuniti.

Vidjeli smo i dugi prilog Ivana Jabuke o Igoru Štimcu, od vremena dok je aktivno igrao nogomet, preko menadžerstva (Dariju Srni, gdje je uspio samo pokriti svoje troškove, od 300 000 maraka), direktorovanja u Hajduku, do suvlasnika kladionice... Okarakteriziran je kao čovjek s 9 lica i pravi Splićanin iako je - rođeni Metkovac!

Sukob (na terenu, i kasnije medijski) sa nogometašem Crvene Zvezde Sinišom Mihajlovićem (majka mu Hrvatica) nije razriješen, pa ni nakon što je u emisiji pušten telefonski razgovor u kojem je on spreman na pomirenje, ako Štimac na sastanak donese 2,3 flaše domaćeg, dalmatinskog vina (usput je pozdravio i "Žutog" i Šukera). Štimac se na to nije raznježio, već hladno rekao: "... daleko mu kuća od moje..."

Stanković ga je stalno podbadao, pogotovo na njegovo komentiranje huliganizma navijača, posebno BBB-a u Pragu. Direktno ga je upitao je li on najbolja osoba da docira jer je incidentne naravi. Na to Štimac nije odreagirao burno, no počeo je o sebi govoriti u trećem licu: "Igor Štimac nema 9 lica, on stoji iza svojih postupaka... nisam kriminalac, dobio sam samo 3 crvena kartona u životu"!

Objasnio je da je on meta i da u dosta slučajeva ljudi dolaze da ga provociraju, kao sa zadnjim većim incidentom u "Ludnici", kad su redari udaljili provokatora, koji je kasnije na sudu pokušao iznuditi odštetu.

Aleksandar Stanković izvukao je i jedan malo poznati podatak da je Štimac 1991. četiri dana bio priveden i saslušavan jer su igrači Hajduka po povratku s utakmice s Linzom, do kojeg su se probijali kroz ratište i bombardiran most - za povratak radi sigurnosti kupili i dovezli u Split nekoliko pušaka.

Usput je i zanijekao priču da je sudjelovao u miniranju srpskih kafića u to vrijeme.
Shvatio je da mu je sve (pogotovo medijski) pošlo po zlu kad se krenuo baviti politikom, i nakon javne podrške generalima prošao je kalvariju... No, shvatio je da je preemotivan i ne bi se snašao kao političar.

Žali za raskidom prijateljstva s Bokšićem (očito poslovne naravi), ali i za tim da se bivši "Vatreni" (Boban, Šuker, Stanić...) više ne uključe oko hrvatskog nogometa, makar savjetima, no njegov primjer i osam godina medijskog žrvnja očito ih odbija od toga.

Govorilo se i o privatizaciji Hajduka, u kojoj on ne može sudjelovati, radi funkcije, iako ima svojih 750 000 maraka u Hajduku! Nije odgovorio na pitanje koliki porez je prijavio, već rekao da mu se firma zove "Alpe adria projekt d.o.o.", da ima 15 000 kuna plaće u hotelu "Terapija", čiji je vlasnik. Po iskustvu, to je niskoprofitabilan biznis, traži puno vremena, a on ga previše troši na nogomet i vjerojatno će izaći iz svega.

Na direktno pitanje nije zanijekao poznanstvo s obitejli Petrač. Transfer Stipe Pletikose upravo je išao preko računa Novice Petrača!

Iako je sport dominirao emisijom, pred kraj i o reprezentaciji, Biliću i Ukrajini, nije politike manjkalo ni na kraju. Štimac bi volio da Kerum uđe u Hajduk, jer on živi za Split i bi bio dobro rješenje, ali da ne bude sam, već uz još kojeg jakog partnera. Najavio je i da će glasati za njega kao gradonačelnika Splita!

Emisija je mogla imati i malo estradniju notu da je gost priupitan i o svojim nevjerama, koje su također imale solidan medijski odjek pa tako Alka Vuica nije uopće ni spomenuta, kao ni bilo koje pitanje vezano uz njegovu obitelj!

Možda je Aco mogao još jače ići đonom, no Štimac bi se kao bivši obrambeni igrač sigurno i tu dobro snašao, no teško je ići protiv svog - kolege s televizije!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala