Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Obrambeni Čičak u Nedjeljom u 2
Kod Stankovića Čičak je više branio Banca, no govorio o sebi

Obrambeni Čičak u "Nedjeljom u 2"

Čini se da bi od Ivana Zvonimira Čička bolji gost u HTV studiju uživo Aleksandru Stankoviću bio Ivo Banac, jer je skoro cijela "Nedjeljom u 2" bila o njemu i komentiranju njegovih postupaka, od vođenja HHO-a, njegove pozicije saborskog zastupnika koji je sam sebi iznajmio stan za poslovni prostor, što je kod nas očito sve po zakonu, do komentara o Thompsonu. Čak je čudno da nije spomenut i slučaj Pukanić, gdje se Banac također jako angažirao.

Čičak se našao u ulozi advokata druge osobe, no branio je i samog sebe od Stankovića koji se nije dao smesti, posebno oko slučaja Laptalo (iako je sam početak iskorišten za osvrt na preminulog Vicu Vukova) i tekstova o tome da je Laptala istraživala i naša policija.

Iako je Čičak stalno pozivao na presumpciju nevinosti - Stanković mu je uporno pod nos stavljao da je on tekstom u Jutarnjem listu implicirao krivnju! Sve je pretjeranim citiranjem novinskih članaka ispalo još nejasnije, čini se da ćemo tek nakon žalbi i pravomoćnosti presude (nadajmo se ipak manje od 14 godina) doznati sve. I dobiti moguću ispriku od Čička?

Čičak je čak i zapjevao u studiju, kao odgovor prijatelju Mosoru, koji ga je u uvodu emisije, u svom stilu u prilogu dobro "piknuo", od Banca do posebno Laptala. Čičak je pjesmom relativizirao i njegov nadimak: "Oj Mosore, Mosore daj se vrati u gore, nikad nećeš svome rodu donijeti slobodu"... Dosta bizaran postupak, no mora se priznati da Čičak ipak ima - sluha.

Možda ne i dovoljno takta, oštro je reagirao na don Ivana Grubišića, koji je pozvao Banca na moralnu odgovornost, uz riječi: "tko je Ivan Grubišić da drži lekcije Bancu o moralnom autoritetu"!

Dotaknut je (i osuđen) i istup Slavenke Drakulić u "Guardianu" o ustašizaciji Hrvatske, a Čičak je iskoristio priliku te par puta i Mesića "podučio" da je, kad su na nogometnoj utakmici s Englezima mnogi vikali "za dom spremni" - trebao napustiti utakmicu, ali i da ne bi trebao doći na sutrašnji prosvjedni skup novinara i građana, protiv nefunkcioniranja pravne države, kod Kamenitih vrata, u 11 sati - jer bi time demostrirao sam protiv sebe!

Na kraju je i sam Aleksandar Stanković previše relativizirao situaciju oko Banca našalivši se da nek mu Čičak osigura da ima poslovni prostor u svom stanu te da mu treba i biblioteka...

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala