Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Marquez u Japanu traži iskupljenje za australsku pogrešku
Pretposljednja MotoGP utrka sezone pruža mladom Španjolcu drugu priliku za potvrdu naslova prvaka

Marquez u Japanu traži iskupljenje za australsku pogrešku

Foto: www.motogp.com

Nakon burne Velike nagrade Australije, koju su obilježili problemi s gumama i diskvalifikacija Marca Marqueza, najbolji svjetski motociklisti ovog vikenda nastupaju u Japanu na stazi Twin Ring Motegi.

Mladi Španjolac koji vozi za Hondinu tvorničku momčad napravio je sa svojim timom veliku pogrešku na stazi Phillip Island prošlog vikenda i zaradio diskvalifikaciju. Time je propustio prvu priliku za potvrdu naslova prvaka.

Pobjedu je u Australiji odnio Yamahin adut Jorge Lorenzo i smanjio svoj zaostatak za Marquezom na 18 bodova. U preostale dvije utrke dijelit će se još 50 bodova pa situacija za aktualnog prvaka Lorenza više ne izgleda izgubljeno. Čudu se još nada i Marquezov momčadski kolega Dani Pedrosa, koji u ukupnom poretku zaostaje 34 boda.

Međutim, Marquez će i u Japanu imati priliku potvrditi titulu. Osvoji li osam bodova više od svog velikog rivala postat će najmlađi svjetski prvak u povijesti ovog natjecanja te prvi vozač u 35 godina koji je titulu osvojio u svojoj rookie sezoni.

Na stazi Twin Ring Motegi nastupit će i klase Moto2 i Moto3. U klasi Moto2 Pol Espargaro je pobjedom na Phillip Islandu preuzeo vodstvo u ukupnom poretku i zakoračio prema tituli. Ima 16 bodova prednosti pred Scottom Reddingom koji je propustio prošlu utrku zbog ozljede. Britanac se u Japanu vraća na stazu i pokušat će nadoknaditi izgubljeno.

U klasi Moto3 borba za naslov se jako zakomplicirala. Alex Rins je slavio u Australiji i primaknuo se vodećem u ukupnom poretku Luisu Salomu na samo pet bodova. U igri je još uvijek i Maverick Vinales koji za vodećim zaostaje 22 boda.

Prijenos kvalifikacija i utrka u svim klasama i ovoga vikenda možete pratiti uživo na Kreator TV-u. Subotnji program praćenja kvalifikacija počinje u 05:30, dok u nedjelju uvodna emisija Studio GP počinje već u 02:40 zbog prelaska na zimsko računanje vremena.

Ukoliko niste u mogućnosti pratiti ranojutarnje prijenose, Kreator TV je za vas osigurao i poslijepodnevne snimke kvalifikacija i utrka u svim klasama.

RASPORED:

SUBOTA 26. 10. 2013 - KVALIFIKACIJE

  PRIJENOS SNIMKA
Moto3 05:30 13:00
MotoGP 07:05 13:50
Moto2 08:05 14:50

 

 

 

 

 NEDJELJA 27. 10. 2013. - UTRKE

  PRIJENOS SNIMKA
Moto3 02:40 11:20
Moto2 04:00 12:40
MotoGP 05:35 14:00

 

 

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala