Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Prijedlog

1 2
  • #16
    0 0

    postova:264
    filmofil1983 @ 12.6.2015. 12:17

    hvala!

  • #17
    6 0

    postova:114
    mersault @ 21.3.2018. 1:00

    Ne znam da li bi ovo bilo mlaćenje mrtvog magarca (pritom ne mislim na senilno_magare) s obzirom na aktivnost na forumu koje, kako mogu primijetiti (izuzmemo li prostorečenične botove) gotovo da i nema, ali evo jedan prijedlog.

    Primijetio sam na nekim forumima kako u podtemama postoje ankete koje postavljaju, kako mi se čini, uglavnom moderatori. Zašto se i na forumu mojtv-a ne bi dala mogućnost forumašima da unutar određene teme (prvenstveno pojedinačnih filmova i serija, a ako je potrebno i vijesti) postave neko pitanje koje bi bilo usko vezano za dati film / seriju / vijest? Moderatori bi kontrolirali i po potrebi brisali neprimjerene ankete ili ankete koje nemaju veze s temom unutar koje su postavljene. Anketa bi trajala mjesec ili nekoliko mjeseci (kako moderatori odluče), a nakon tog perioda drugi forumaš bi, ako ima uopće potrebu postavio novu anketu, a ako ne, ostala bi stara anketa sve dok se neko drugi ne odluči za novu anketu. Princip preglednosti ankete bi bio sličan kao kod ocjenjivanja filmova. Klikom na liniju pored određene mogućnosti, imali bi uvid ko je glasao za koju opciju unutar ankete (ako je uopće itko i glasao).

    Čemu ovo?

    Kad pričam s par prijatelja o filmovima, ponekad se potegnu pitanja i diskusije koje vodim i na forumu. Ovaj forum se i pretvorio u to da pri određenoj raspravi imam osjećaj kao da diskutujem s dva ili tri prijatelja, a ja forum vidim kao mjesto gdje bih trebao dobiti malo širu sliku i širi uzorak kada se vodi neka diskusija. Možda bi i forumaši koji su se povukli u pasivno korištenje portala, iako nemaju motiva tipkati, ipak uzimali učešće u nekim anketama, jer bi ih to koštalo samo jednog klika, kao i ocjenjivanje, a pridonijeli bi nekim diskusijama. A možda bi i sama pitanja otvorila neke diskusije.

    Primjer kako bi to izgledalo u praksi:

    Otvorim forum filma Goodfellas, pri vrhu imam opciju "postavi anketu / anketno pitanje" (pod uslovom da  na toj temi to netko već nije uradio) i postavim npr. "Godfellas smatram najboljim Scorsesejevim filmom: 1. Da 2. Ne, to je The Wolf of Wallstreet 3.Ne, to je Shutter Island 4. Ne, to je Departed.... 7. Nijedan od navedenih

    ili

    Film Three Billboards... smatram između ostalog i komedijom: 1. Da 2. Ne

    Što se tiče primjera možda nisam baš kreativan, ali valjda vam je jasna poenta.

    Također, moglo bi uredništvo samo postaviti pri ulazu u portal neke ankete na dnevnom ili sedmičnom nivou tipa "Film dana / sedmice" sa ponuđenih desetak opcija i satnicama kada se ti filmovi prikazuju na hrvatskim ili regionalnim televizijama.

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala