Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Vitez tame : Povratak

1 2
  • #1
    6 1

    postova:167
    apex @ 24.7.2012. 12:54
    Znači ovako..jučer sam ga pogledo i vjerojatno sam još vruč od svega al nije mi sjeo film na način na koji sam mislio da će mi sjest..Moram priznat da sam imao velika očekivanja koja su i bila opravdana jer se radi o fenomenalnom redatelju..al ne samo zbog toga nego i zato jer je Dark Knight(znači 2. dio) postavio jako visoku ljestvicu po pitanju kvalitete i glume..Reći ću da sam najviše zadovoljan s načinom na koji film završava..al isto tako smatram da je nekih 30 min film predug..i da se puno toga nepotrebnog trebalo izrezat..Kaj se tiče glume..ukratko znači stare likove neću spominjat nego bi se orijentiro na 3 nova lika a to su: Bane, Catwoman i Blake.. Nakon maestralne uloge Jokera u 2. dijelu trilogije..nitko naravno nije mogo očekivat da bi Bane (Tom Hardy) mogao sličnu ulogu ponovit..al moram priznat da je vrhunski odigro ulogu negativca i da sam se stvarno naježio kad god sam ga vidio :)..(iskreno ne bi na tu mrcinu se nikad postavljo :) )..Catwoman (Anne Hathaway) je solidna..ništa više od toga po meni..ipak mi je bolja Michelle Pfeiffer u ulozi Catwoman-a..i na kraju Blake(Joseph Gordon-Levitt)..vrlo dobra uloga..od njega nisam niti očekivo da bi mogo razočarat. Još bi nadodao da mi se jako svidjelo to kaj Nolan nije koristio blue screen niti kod jednog djela filma tako da sve izgleda stvarno i autentično Zaključak: Film mi nije sjeo na način na koji su mi sjela prva dva djela i vjerojatno se nitko sa mnom neće složit al ovo je po meni dobar završetak trilogije ali ako gledamo samostalno filmove..ovo je meni najlošiji dio trilogije. Moja ocjena je 7.5/10
  • #2
    8 8

    postova:2527
    bearfoot @ 17.11.2012. 23:54

    Nolan je na kraju, nadam se, svoje vizije Batman-a pogubio konce i legendarnog stripovskog junaka sveo na propalu ultimate fight zvijezdu u kornjačolikom oklopu...film je nazadovao u odnosu na prehodnike u svakom pogledu, osim u filozofskom sranju tipa " umrijet ću jer nemam više zašto živjeti"...jadno šaketanje, jadne makete, jadna priča...jedini suvisli lik u filmu je Blake, a jedini prizor hvale vrijedan je naprčena Anne na motoru...gdje su nestale sve Batmanove spravice, gdje je nestao Gotham, mračni, misteriozni, nečovječni megalopolis???? nije to Batman po mom ukusu...može zajedno s novokomponiranim vampirima na zasluženi odmor...

  • #3
    6 6

    postova:61
    gavran123 @ 19.11.2012. 23:35

    hvala ti nolane za ovo remek djelo, definitivno film godine a vjerovatno i više od toga

  • #4
    3 6

    postova:242
    rosinante @ 31.12.2012. 9:42

    apsolutno razočaranje od filma..radnja smišljena na silu sa nemogućim zapletima, gluma, ili bolje rečeno, preglumljavanje Christiana Balea na kojem se vidi kako mu je više dosta svega i da jedva čeka da završi snimanje, Anne Hathaway ubačena da malo uljepša filmsko platno i negativac Bane, sa, meni iritantnim glasom, koji se uklopio u totalnu besmislenu i napornu priču..nakon vrlo dobra prva 2 dijela Nolan je izašao iz batmanovskog svijeta i izgubio se u pučanstvima holivudskog trasha koji nam zadnjih godina stavljaju na filmska platna..

    jedina dobra stvar je što je film zaradio hrpu love..a valjda je to najbitnije..zar ne?

  • #5
    2 3

    postova:67
    shogun @ 31.12.2012. 12:12

    Slažem se s tobom rosinante, film je veliko razočarenje nakon dva odlična dijela. Film kao da su napravili nabrzaka, pun je banalnih grešaka i loše izvedenih scena, a i cijela priča se nije baš uklopila (kao da nisam gledao Batmana nego neki akcijsko-ratni triler). Likovi su s druge strane odlični, Bale je bio dobar izbor za Batmana, a Hathaway (Catwoman) i Hardy (Bane) su sasvim uredu. No, ipak na kraju trilogije treba čestitati Nolanu na dobro obavljenom poslu, u prva dva dijela on se u potpunosti odmakao od mora solidnih superherojskih filmova i stvorio nešto bolje i ozbiljnije. Jedino ostaje ta mrlja trećeg dijela.

  • #6
    7 1

    postova:416
    taurus @ 23.1.2013. 16:48

    Odličan završetak fantastične trilogije.Smatram da je Nolan izvukao maksimum u pogledu radnje ako znamo da je bio donekle ograničen činjenicom da je u pitanju završni dio u kome je morao sve uvezati i zaključiti.Ponovo odlične izvedbe Canea,Balea kao i novih Hardya ( u ulozi nemilosrdnog teroriste i nenadmašnog demagoga) i Hathaway (kao spretne kriminalke sa ciljem da promijeni svoj život) a film pruža fanovima (kao i onima koji to nisu) nekoliko nezaboravnih scena kao što su prvi duel Banea i Batmana (sa motivima "Knightfall" stripa),Bruceov bijeg iz "Lazarusa" te završni,epski obračun na ulicama Gothama.

    Pored navedenih,akcionih,prizora moram spomenuti i vrlo emotivnu scenu sa Bruceom i Alfredom u kome jos jednom shvatamo da se radi prakticno o odnosu otac-sin a ne tek bogatasa i njegovog batlera.U filmu imamo i dosta asocijacija na "Batman Begins" da bi se nekako,prirodno zatvorio krug u odnosu između Bruca i Lige Sjena.Moram izraziti,još jednom,žaljenje za preranom Ledger-ovom smrću jer ostaje pitanje kakav je završni dio mogao biti da smo u njemu imali i Jokera.Bez obzira na taj aspekt i dalje stoji teza da će Dark Knight trilogija predstavljati,dugo vremena,nedostižni cilj za ostala na stripu bazirana ostavarenja kao i za većinu filmova u globalu.

  • #7
    1 4

    postova:204
    iwax @ 6.9.2013. 13:54

    tako tako

  • #8
    5 7

    postova:228
    joker12 @ 18.11.2013. 16:19

    neka mi netko objasni kako je mogao doće iz jednog kraja svijeta u drugi pješice u manje od mjesec dana?

  • #9
    2 3

    postova:67
    shogun @ 18.11.2013. 19:12

    Jedna od mnogih pogresaka u ovom filmu.

  • #10
    2 1

    postova:416
    taurus @ 18.11.2013. 21:31

    Bruceov tajni povratak u Gotham u Dark Knight Rises-u je još jedna u nizu asocijacija na Batman Begins.U njemu je rečeno da je Bruce bio odsutan 7 godina i da su ga čak proglasili mrtvim a za to vrijeme on je putovao svijetom,obučavao se u raznim borilačkim vještinama i još važnije proučavao mentalitet kriminalaca.Imajući to u vidu(dakle njegovo višegodišnje odsustvo iz grada,bez korištenja svojih bogataških resursa)lako je zaključiti da je se u Gotham vratio na osnovu iskustava i vjerovatno mnogobrojnih kontakata koje je stekao u tom periodu(znamo da je u Batman Begins-u čak samoinicijativno bio u Butanskom zatvoru).S obzirom da je u TDKR-u glavni negativac Bane i da su se ideje crpile iz stripa Knightfall nametala se činjenica da Batman mora biti "slomljen" u prvom duelu da bi se vratio još jači u završnom činu a tada je već bilo nepotrebno prikazivati njegov povratak u Gotham(i vremenski zbog dužine trajanja filma kao i zbog svih njegovih osobina i sposobnosti koje smo vidjeli u protekla dva dijela).

  • #11
    7 0

    postova:264
    filmofil1983 @ 7.1.2014. 17:08

    -Ništa manji spektakularan završetak Nolanove Batman trilogije nismo ni očekivali!Nakon što je ozbiljno pristupio ovom superjunaku u prva dva dijela u ovom trećem je dostojno završio započeto.

    -Taman nakon neponovljivog Jockera u drugom djelu trilogije,u ovom trećem Nolan nam je predstavio novog negativca Banea kojeg je neponovljivo odglumio Tom Hardy.Pravo pitanje je šta je se čekalo sa ovako dobrim materijalom za negativca.

    -Vjerovatno je Batman trilogija postavila letvicu dosta visoko i proći će dosta vremena da netko mogne je srušiti!Jer počevši od same mračne atmosfere i predobro razrađenih likova , Batman trilogija čini vjerovatno najbolje filmove o nekom superjunaku u posljednjih dvadesetak godina.Ne propustiti

  • #12
    0 0

    postova:2
    toni baloni @ 29.11.2014. 18:00

    To je filmsko vrijeme :)

  • #13
    4 0

    postova:32
    rakinjos @ 30.11.2014. 0:38

    Kako upropastit savršeno dobar film ?

    Pustiš ga na TV-u, reklame odrade sve ostalo.

  • #14
    4 0

    postova:62
    mesrine @ 30.11.2014. 10:54

    Nikad gledat film, koji dotad nisi gledao, na novoj ili rtl-u. 

    A nemoj ni tad :-) 

  • #15
    4 10

    postova:2527
    bearfoot @ 30.11.2014. 11:24

    meni su zagonetka ljudi koji gledaju rtl, novu, domu...ne mogu naći razumno objašnjenje za tu mutaciju...

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala