Drvo života

1
    0 0

manon @ 22.11.2011. 20:12
    Jučer sam bila u kinu i gledala "Drvo života". Dala sam mu devetku kao ocjenu jer mislim da su dijelovi vezani za stvaranje svijeta ipak bili malo predugi. Inače film je izvrstan. Mišljenja o filmu su podijeljena i upravo je to razlog da ga se pođe pogledati.Smile
    0 0

usul @ 28.11.2011. 15:21
    Eto, konačno pogledao!

S vizualne strane, mislim da od Tarkovskog nisam gledao nešto toliko estetski impresivno, čisto u svojoj prirodnosti, poetično. Jeste, znam da je to Malick i da u svojim uradcima ima tendenciju isticati tu neku 'naturalnu' crtu (Tanka Crvena Linija, Days of Heaven) al ovo bi čak zaslužilo epitet transcendentalno - od prikaza mitoze, prikaza jednostavnosti djelovanja dječjeg uma van dijalektičkih okvira, samog odrastanja u maloj sredini tog odeređenog mjesta, vremena, u konačnici i ideologije i općeg stanja svijesti u kojem su se zatekli, pa sve do kolabiranja galaksija, je u svakom pogledu maestralno.
    Tematska/filozofska strana? Hm...li la pih, film o svemu i o ničemu! Da ne idem sad u nepotrebne filozofije, iznijeti ću samo prvobitni utisak nakon gledanja - mislim da bi mi s te strane film puno bolje sjeo da se smatram recimo, Katolikom. Jeste, jako šturo zvuči al ono, simple as that. :D

Lss, vizualno i stilski - grijeh bi bilo propustiti. Tematski - prosudite sami. :)

7.9/10
    0 0

bearfoot @ 22.1.2012. 11:51

prvo se moram pohvaliti da sam uspio odgledati cijeli film, nekoliko puta me samo lijenost spriječila da ugasim film, a i nisam imao ništa drugo za raditi ili gledati...nakon par minuta filma počinje potpuno neočekivana radnja bez smisla...teško je sad bez "spojlanja" dalje nešto pisati...

moj medvjeđi mozak nije uspio povezati sve prikaze postanka i nastanka po naučnoj osnovi s disfunkcionalnom religioznom obitelji..

.prizori obitelji prikazuju posljedice kojima ne vidim opravdani uzrok...strogi otac?...tu su svakodnevni obiteljski i socijalni problemi dignuti na nivo svevremenske i sveprostorne patnje koja prati čovjeka od rođenja do smrti??,

vizualan dojam?... možda, da nismo sve to već vidjeli na netu i silnim dokumentarcima, pa i igranim filmovima... čak i uz bolju muzičku podlogu...da ne spomijem sad film-ove...

što je autor htio reći? možda ništa, to bi najbolje objasnilo ovaj film... 

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2012 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala