Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Gledali smo: Machete ubija
Charlie Sheen, Mel Gibson, Antonio Banderas, Lady Gaga, Sofia Vergara... treba li reći više?

Gledali smo: "Machete ubija"

1
  • #1
    8 9

    postova:203
    franorobert @ 15.10.2013. 13:29

    O Bože, kako loša i apsurdna kritika! Jedna od najlošijih koje sam pročitao u zadnje vrijeme... Kao da je neki fan napisao poduži komentar ili osvrt, koji nema veze s dobrom recenzijom.

    Strašno je iti pomisliti pisati toliki broj rečenica u prvom licu, toliki broj spoilera (bez obzira na film) i nesuvislih komentara.

    Neke od rečenica koje posebno ne mogu progutati:

    - Bila sam skeptična, gledati film ili ne?

    - Alexa Vega me je posebno zainteresirala, rekla bih da mi je čak i najzgodnija od cijele ženske ekipe.

    - Još bih spomenula Mela Gibsona na kojem se vidi da je ostario, ali je isti kao i u svojim najboljim danima, s istim forama i osvježenje ga je ponovno gledati.

    - Nemam neke zamjerke na film.

    - Ne znam iskreno kakvu bih mu ocjenu dala.

    Pobogu, ovo je recenzija film za jedan renomirani portal?!

    Mislim da ipak treba imati nekakav kredibilitet za ovako nešto pisati, na ovakvom jednom portalu... Draga Doris, nemam ništa protiv tebe, ali nije to to. Ako hoćeš pisati recenzije, uči od najboljih. Evo ti jedan školski primjer. https://www.filmovi.hr/index.php?p=article&id=1865

  • #2
    6 6

    postova:2527
    bearfoot @ 15.10.2013. 20:29

    Doris je napredovala gramatički ali sadržajno njena kritika je nazadovala od one za Umri muški...ipak, niti je ovo renomirani portal niti si može priuštiti koliko toliko školovanog kritičara

  • #3
    8 3

    postova:422
    jana_banana @ 15.10.2013. 22:47

    "ipak, niti je ovo renomirani portal niti si može priuštiti koliko toliko školovanog kritičara..."

    no, no ovo je zbilja ispod pojasa

  • #4
    5 2

    postova:599
    lordadamko @ 15.10.2013. 23:03

    recenziju nisam procito kao ni film jer prvi dio nisam uspio do kraja pogledat, a stvarno imam jak zeludac...

    a recenzije na filmove su po mom misljenju oduvijek bila slaba karika na ovom portalu, barem meni i one koje sam ja procito (opr. 95% njih), al sam zato za filmove koji me zanimaju uvijek nesto zanimljivo mogo iscupat iz komentara...

  • #5
    8 3

    postova:507
    pandaboy @ 16.10.2013. 0:37

    Kao prvo, dok vidim neke pogreške i nedostatke, također znam da nije jednostavno napisati recenziju, stoga pohvale autorici za trud. Svakako smatram da bi trebalo biti oprezniji po pitanju “spoilera”, pa makar i film imao ovako suludu i besmislenu radnju. Dodatno uz navedeno, mišljenja sam da bi tekstu dobro došlo jedno veliko restrukturiranje i/ili izbacivanje nekih suvišnih rečenica. No rekavši sve to, svidio mi se ovaj lagani osvrt na lagani film. Jest subjektivan,  no takva je svaka kritika po svojoj prirodi i u redu je opisivati svoj doživljaj filma te iznositi svoje mišljenje. 

    Kao drugo.. ok, ako i članak i ima mjesta za poboljšanje, barem nije uvredljiv nikome i komentari bi stvarno mogli biti pristojniji i konstruktivniji. Lako je komentirati tuđi rad. Stoga c'mon people, budite malo opušteniji i dajte autorici barem malo predaha. Ima i drugih recenzija ako niste zadovoljni ovom, a niti je ovo portal poznat po svojim kritikama.

    A sad mi možete klikati "thumbs down" ako vam je to neka utjeha.. samo vas molim da idete jedan po jedan (i klikajte konstruktivno!) :P 

  • #6
    5 1

    postova:228
    atlantiday @ 25.10.2013. 21:01

    Meni je ovo čisto ok recenzija. Pretpostavljam da će obožavatelji Tarantina i Rodrigueza pronaći u filmu ono 'nešto' i guštati poput Doris, a mi ostali  pričekat ćemo da se Macheta eventualno pojavi na TV-u. I svi zadovoljniNamiguje

  • #7
    4 1

    postova:4
    robin1 @ 14.11.2013. 8:56

    Očito da puno ljudi koji čitaju kritiku filma očekuju žestoko pametovanje , pa nakon toga red žestokog pljuvanja.Kad to izostane oni su frustrirani i kritika je poražavajuće nepismena.Ja osobno više volim čitati  kritike osoba koje nisu školovane za to i ne primaju novčanu naknadu za pisanje kritika.Takav osvrt na film mi je kao konzumentu bliži i realniji mojim pogledima na guilty pleasure filmove kojima sam kao smrtnik ponekad sklon.

  • #8
    3 0

    postova:8
    filmopat @ 14.11.2013. 18:05

    Ovo je moj drugi post i ispričavam se što vas nisam pozdravio u prvom (valjda trema). Dakle, pozdrav svim filmoljupcima!

    Vidim da se ovdje najviše govori o kritici, a najmanje o filmu. Kako film nisam gledao reći ću nešto o kritici. Pozitivne strane ove kritike su što se neopterećeno priča o filmu i ne koriste se stručne fraze koje često zamagljuju bitne stvari.  

    Još bih spomenula Mela Gibsona na kojem se vidi da je ostario...

    Ovaj dio je djetinje iskren i djeluje bolje nego da se pisalo nekim eufemizmima. Zgodna je i napomena da ovo nije film za "manju" djecu, a ja bih dodao da nije uopće za djecu.

    Jedino što bi predložio kritičarki da piše u trećem licu kako bi se dobio bolji osjećaj objektivnosti. Uopće ne sumnjam da će svaka slijedeća kritika biti bolja. Idemo dalje!

  • #9
    4 1

    postova:2916
    gorlock @ 14.11.2013. 20:35

    @filmopat, pozdrav - svi smo mi na sebi svojstven način kritičari.

    Kada odlučim gledati neki film u kinu - volim pročitati ponešto o njemu, pogledati trailer itd.....

    Sama tematika ovog filma me ne zanima, trailer sam pogledao i odlučio da ga neću gledati, osim možda nekad na tvu kako reče @atlantiday

    Oni koji iznose svoje komentare (kritike) mi korisnici portala, ne moramo puno razmišljati što ćemo napisati, jednostavno napišemo svoje dojmove o filmu - što mi je često puta bitnije od nekih velikih hvaljenih filmskih kritičara.

    Međutim Doris se očito nekako htijela približiti publici koja gleda ovakovu vrstu filmova svojim osvrtom na film.

    Da joj je kritika mogla biti stručnija - mogla je zasigurno, međutim meni se više sviđa upravo ovakova kakva je.

    No ako i dalje misli pisati kritike na taj način, neka se radije logira kao korisnik portala i napiše svoj komentar.

  • #10
    2 2

    postova:242
    smarkovi @ 4.5.2014. 15:02
    Film je uzas,ali ima onih i kojima se svidja,ja svakako nisam medju njima
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala