Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Jasmine French

1
  • #1
    2 2

    postova:228
    joker12 @ 3.2.2014. 17:53

    Ovo je jedan od Najjačih filmova Woodyja Allena posljednjih godina. Cate Blanchett, smetena i očajna, glumica je godine.

  • #2
    3 0

    postova:30
    robert rolc @ 20.4.2014. 15:31

    Cate Blabchett odlična....Film 8/10.U ovim filmovima Woody Allena...najviše mi fali on...

  • #3
    4 0

    postova:2527
    bearfoot @ 21.4.2014. 10:14

    daleko je ovo od Noći u Parizu...ne mogu poreći, kao i u svakom njegovom filmu, vrhunsku glumačku izvedbu vrhunskih glumaca, vrhunski prikaz osobne drame likova kroz karakteristične dijaloge i monologe...iako meni artikuliranje misli svakog lika kako bi ga upoznali i spoznali nije nikad bilo posebno zanimljivo, naprotiv, velikim dijelom iritantno...kako god, vrhunska je ovo drama koju sumnjam da ću gledati još koji put, za razliku od Noći u Parizu koji sam gledao već četiri puta

  • #4
    2 2

    postova:1091
    yuma @ 22.2.2015. 20:14

    Pogledat ću ovo, iako ne podnosim Allena;  njegove neurotične likove,  dijaloge na speedu i hipercinizam  (3 stvari koje su, ja doživljavam,  simbol njegovih filmova ). Nema nis drugo danas, ajde...

    A vas obožavatelje Allena pitam,  ak vam se da o tome : zašto ga volite,  što mislite o moja 3 minusa te kako doživljavate činjenicu da su mu glavni motivi i ciljevi u filmovima - uvijek isti,  a nikad vam ipak ne dosadi?

    Njega il voliš il ne voliš,  voljela bih kulturnu i ne svisoka raspravu; -) 

  • #5
    2 0

    postova:1091
    yuma @ 22.2.2015. 20:17

    E da, fakat sam pogledala dosta njegovih filmova,  ali ne sve, ako je potrebno,  navesti ću koje pa ćemo ići u detalje. Ovo su moji doživljaji i teorije,  da ne bi ispalo da provociram!

  • #6
    0 1

    postova:1474
    buffalobill @ 23.2.2015. 11:11

    yuma pogledaj si the match point pa ces promijeniti misljenje,atipican je za w a
    inace blue jasmine je dobar film

  • #7
    0 0

    postova:560
    crnisokol @ 23.2.2015. 14:19

    Meni Woody ima odličnih filmova (The Purple Rose of Cairo, Midnight In Paris), ali ima i relativno loših (Bananas, Love and Death), a i onih negdje između tih krajnosti koji su kolko-tolko ok (Blue Jasmine, Annie Hall, Shadows and Fog, Bullets Over Broadway, Vicky Cristina Barcelona).

  • #8
    0 0

    postova:3
    kristina ratayec @ 23.2.2015. 18:36

    Meni je ovaj film drugačiji od većine W. A. realističan je, crnjak na dobar način. Volim taj film..

  • #9
    0 0

    postova:6
    xgoxrxaxn x bxoxsxnxixć @ 25.10.2015. 18:48

    @yuma Ja svakako podnosim allena i najbolje sumi njegove komedije naravno i to mislim da je jedan od najvećih "komedijaša" ikad, a mislim da mu i većina kritičara to daje za pravo.

    Za ove koji nisukomedije - tako tako Malo mi ide na živce šta je set-up skoro uvijek isti, nekakviplitki intelektualci ovo ono, al opet on to zna napraviti na zabavan način.

    Ovaj film jne da je rnjak nego je crnjak totalan, a mozda mi to malo tako čini jer sam ovih dana u depresivnijem raspoloženju.

    A ovaj film e svakkao dobar, ne znam šta bi u njemu bilo loše... aMalo jesu likovi klišeizirani, ko z akomediju, al opet... natprosječanfilm, s obzirom na tošto ej sve snimljeno. Da ga mi siimimo odnio bi 55 nagrada na lokalnim festivalima. 


    Malo oji film od woody allena mi je dosadan, aimam ziblja nisku toleraniciju a dosadu. Svaki koji nije zivotan i koji je sabloniziran mi je dosadan.  Ovdje to ipak nije slučaj do neke veće mjere. 

  • #10
    4 0

    postova:130
    krushka @ 27.10.2015. 13:54
    Jako volim W. Allena, ali ipak s naglaskom na raniju filmografiju i to napose na onu smještenu u New York. Nekako mi to dvoje, paranoični židov i svjetska metropola, ne znam sad točno čega, možda suvremene ili obijesne svijesti, čine neraskidivi entitet. Čak i filmovi koji se odvijaju izvan tog grada, osim Bananas i sličnih ludosti, nose njegovu vizuru, sivilo, smog, platane u jesenjem ruhu, neku beznadežnu nadu ili barem neki diskretni New York state of mind i kao da su po tim i sličnim elementima svojevrstan hommage tolikim filmovima nastalim prije najpoznatijih Woodijevih, kao što su npr. Breakfast at Tiffany's, West side story ili Midniht Cowboy. Moje usporedbe s ovim klasicima možda bi se nekima mogle činiti odveć hrabrima ili neutemeljenima, ali analogiju vidim samo u nekim meni bitnim elementima.

    Glazba u većini njegovih tipičnih filmova toliko je lijepa i sugestivna da sve ono što Woody svojim neurotičnim analizama relativizira i dovodi do apsurda dobiva neku totalno šarmantnu auru, a kad već govorim o ludo "funkcionalnoj" glazbi u njegovim filmovima istaknula bih posebno soundtrack filma Hannah and her sisters, koji mi je btw jedan od njegovih najdražih filmova, ako ne i najdraži.

    Sigurno je da će se neko umjetničko djelo nekome svidjeti, ako se taj netko poistovjećuje s autorom. Možda  bi mi sad M. Jergović cinično dobacio da moj život toliko liči na Allenov koliko Zagreb liči na New York, kao što je svojevremeno to rekao Jeleni Veljači.

    Woody je prije svega ipak komičar, a ja tu drobim o romantici. Njegov humor je potpuno glup i sirov što mi se opet moram reći sviđa jer je valjda i moj humor glup i sirov ili toliko suosjećam s tim malim čovjekom da se ne mogu ne nasmijat njegovim histeričnim kvazidosjetkama i paničnim reakcijama. Gotta love him. 

  • #11
    4 0

    postova:130
    krushka @ 27.10.2015. 14:27

    Zaboravila sam reći da volim filmove zasnovane na dijalozima i monolozima koji su u Allenovu slučaju više konfuzni i hiperintelektualizirani, a onda nekome i pretenciozni i nedodelani, nego britki, konstruktivni ili kontemplativni i jedino mi kod njega kao takvi prolaze. Valjda opet zato što se ni meni u glavi od šume ne vidi drvo.

  • #12
    0 2

    postova:50
    dragmio @ 27.10.2015. 20:54

    Jedan od najlošijih Allenovih filmova. Uz bok groznom i nevjerojatno precijenjenom "Ponoć u Parizu". Zato je sinoć bio briljantni "Vicky Cristina Barcelona" koji sam s užitkom pogledao po tko zna koji put.

  • #13
    0 0

    postova:237
    pisatel @ 21.6.2016. 12:52

    Film se možda bolje trebao prevesti kao plava Jasmine iako "blue" označava i depresiju odnosno blues...

    Ovdje dobivamo odgovor kako netko dospijeva u specifičnu životnu situaciju...

    Allen snima filmove koji nisu za svakoga, nekome će njegov humor možda djelovati bezveze kao pretenciozan ili prejednostavan, ako ga naravno ne razumije pošto njegovi filmovi suptilno djeluju i nije im vrijednost u onome kako naočigled izgledaju.

    Noviji filmovi Allena možda nisu ni na tragu stvari koje je snimao u svojoj New York fazi no svejedno su na razini boljoj od većine drugih novih ostvarenja pogotovo recimo Match Point iz razloga što se takav tip psihološki baziranih filmova pomalo izgubio u kinematografiji.

    Allen se već očito duže vremena seli pomalo izvan svoje zone ugodnosti ovdje u SF i uloga C. Blanchette je stvarno sjajna i glavna odlika filma, dok se film bavi zanimljivom i poprilično realističnom temom koja i nije tako rijetka kako bi mogla djelovati, riječ je o samozavaravanju i ignoriranju stvarnosti što je danas sve aktualnija tema vjerujem.

  • #14
    3 0

    postova:1091
    yuma @ 22.6.2016. 7:41

    Krushka lijepo si to objasnila i približila mi svijet ljubitelja W. Allena, što nikome prije nije pošlo za rukom. ;-)

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala