Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Odbjegli Django

1 2
  • #1
    0 0

    postova:1
    daniels2013 @ 17.12.2012. 15:41

    {#emotions_dlg.cool}

  • #2
    5 2

    postova:2527
    bearfoot @ 8.1.2013. 13:36

    neki dan sam napisao kako se Tarantino potrošio i trebaju mu nove ideje i novi način snimanja, e pa dio moram povući .. ipak...nova Tarantinova muza Waltz, DiCaprio, Jackson, oduzimaju dah svojim nastupom, radnja i prizori u filmu u poznatom stilu, dugi dijalozi smisleni su i doprinose napetosti, poneki komični prizori ubačeni bez posebne svrhe, ponadao sam se da će količina prolivene crvene boje ostati skromna kao na početku filma, ali kako film odmiče tako količine boje rastu i sve su razrijeđenije...izbor muzike ponekad kvari atmosferu filma...sve to više manje funkcionira do kulminacije filma i raspleta koji nema veze s mozgom, mislim transport u kamenolom i zbivanje neposredno prije i nakon srozalo je film katastrofalno.. da je kraj filma bio prije i da se odsjeklo što se moralo odsjeći, bio bi to pravi film, ovako sve ispada neuvjerljiva zajebancija...horse moonwalk?!?!?! i vraća me na početak posta...preporučam film svima, prvenstveno zbog fantastične glume i nenadanih obrata, nadam se da vas završni dio filma neće razočarati kao što je mene...ostaje to tako još jedno klasično Tarantinovo djelo, daleko od najboljeg a imao je i lošijih...u filmu ima jedan ženski lik s maramom preko lica kojeg vidimo u par krupnih planova...nisam skužio jel to priprema za neki novi film....možda Q ipak nije više sposoban napraviti nešto novo i drugačije...

  • #3
    4 3

    postova:167
    apex @ 11.1.2013. 15:27
    Slažem se da je Death Proof najveći Tarantinov promašaj.. A kaj se tiče Djanga..slažem se gotovo sa svime kaj je bearfoot reko..osim o kraju filma..film završava upravo kak bi i trebo i kak završava večina špageti westerna
  • #4
    3 2

    postova:271
    sebulba @ 11.1.2013. 20:50
    definitivno bolji od bastardosa (jedina svijetla tocka otkrice waltza) i death proofa (polugole djevojke zaljepljene znojem). zamjerka djanga je sto je dug, predug, a ne donosi nista filmu samo zamor gledatelja. i cemu ona raperska zika u pojedim djelovima, nigga ovo nigga ono bzv. pozitivne tocke definitivno opet waltz i leo (lik je danas glavni igrac). QT vise nikada nece napravit van serijski film kao sto je pulp fiction, mozda cak ni filmove koji su na nivou dogsa i jackie brown.
  • #5
    2 0

    postova:1
    ivan17lukac @ 14.1.2013. 2:55

    sebulba to ti je Tarantino, ima specifičan film... to sto ti misliš da su gluposti su ustvari obilježja njegovog filma, bez toga ne bi to bio film Quentina Tarantina. Inače fantastičan film, obavezno pogledati :D

  • #6
    2 9

    postova:2
    rotor @ 21.1.2013. 23:34

    Tipična Tarantinova krvava mučkalica. Tko ima volje bi trebao pregledati izvore Tarantinove inspiracije, a onda upucati dotičnog. Malim pištoljem.

  • #7
    0 0

    postova:256
    karter @ 23.1.2013. 20:43

    Evo napokon je i tarantino snimio toliko željeni vestern. Nije sam sebe pokopao pokušavajući kopirati valjda svog najvećeg uzora sergia leonea jer je nemoguće napraviti bolji spaghetti vestern od njega već je tome ipak dao svoj specifični stil. Nema puno one tipične moricconeovske muzike već ima svakakvih glazbenih stilova iako meni onaj rap je ipak bio previše i to nije to. Glumci u njegovim filmovima uvijek daju najviše od sebe i tako je bilo i ovaj put. Waltzu se smiješi drugi oscar opet za tarantinov film, di caprio i jackson odlični . Opet hektolitri neke narančaste krvi koji u mlazu šikljaju i kod minimalnih ranjavanja što je malo nepotrebno ali to onda ne bi bio tarantino. Dosta mučnu temu o rasizmu često razbija nekim humorističnim dijalozima međutim oni nisu tako dobri kao inače kod njegai ponekad su te neke humoristične scene zbilja glupe i kvare film.. Tako po meni ovo  što se tiče odsutnosti onih dugih dijaloga nije tipični tarantino. LIk djanga i djevojke je najveći klišej kojeg se mogao taratino dosjetiti ali lik kod koojeg se daleko najviše potrudio scenaristički je Waltz s onim intelektualnim verbalnim akrobacijama.  Iako ima par stvari koji su me smetali u filmu mislim da je ovo ipak jedan od boljih tarantinovih filmova gdje tipično ukrade ideju iz povijesti filma i promijeni interpretira je na svoj način i tako i dalje ostaje po originalnosti nedostižan velikoj većini filmaša.

  • #8
    2 0

    postova:4
    robin1 @ 28.1.2013. 14:01

    Waltz je priča za sebe.Film  ima pretjerivanja no to je Tarantino.Kao i drugima i meni je početak bolji no kraj.Onu pričicu na putu za kamenolom nebi progutali ni najveći rednecki opijeni whiskeyem i pohlepom.Niko nije spomenuo plavi kaput ?Ni nevjerovatan talenat Djanga , koji od roba postaje strijelac dostojan Olimpijskih igara modernog doba , sve to u par scena.Dijalozi neki dobri , neki pak razvučeni i besmisleni.To je ujedno i najveća razlika između " pravog " Djanga , gdje je muzika i šutnja bila važan dio filma , koji je podizao intezitet i napetost.Ovdje od silnog Tarantinovskog kokodakanja izgubiš volju napeto gledati.No sve u svemu isplati se pogledati , no tu više nema citiranja i prepričavanja kao nekada.Jednom rječju Tarantino je obolio od samodopadnosti.

  • #9
    1 4

    postova:109
    myna @ 3.2.2013. 18:28

    odličan film, tarantino car!

  • #10
    0 1

    postova:1
    ana bilandžić @ 3.2.2013. 23:35

    mislim da je film odličan jer je mješavina većine žanrova i ima odličnu glimačku postavu , ali mislim da je tarantino malo pretjerao sa krvlju( cijenim njegov rad) i znam da mu je to kao neki zaštitni znak ali ovog puta je stvarno pretjerao

  • #11
    1 2

    postova:4
    rokoko @ 7.2.2013. 22:29

    Tarantino ne kopira druge filmove i redatelje, on radi homage istima, filmskim zanrovima najcesce, kill bill kao homage japanskoj i kineskoj filmskoj umjetnosti, sad django homage kao homage spageti vesternima i njihovim stvaraocima koji su uglavnom filmski velikani,  u mnogim filmovima ljudi kazu krade scene i glazbu, al sve sto radi je daje počast svim ti velikim filmovima kroz svoj rad.

  • #12
    3 0

    postova:2916
    gorlock @ 10.2.2013. 12:36

    Ovo defintivno nije klasični western. No u kategoriji "drama western" - hm,, nije niti to, bar ne onaj klasični, stari dobri western.

    Zadnji western, ujedno i drama koji ima sva obilježja tog žanra a spada u novije fimove za mene je Nepomirljivi - Clinta Eastwooda.

    Q. Tarantino Vam se može sviđati ili ne sviđati - experimentirati sa nekom novom vrstom recimo "suvremenog" westerna - po meni je glupo - jer suvremenog westerna nema. Postoji stari dobri divlji zapad - pa tako i westerni kao takovi. 

    Tarantinov "Django" tako će ostati i obilježen kao posebna kategorija "Tarantino westerna" - ja bih to tako nazvao.

    Meni osobno najbolji Django je onaj iz 1968 sa Terenceom Hillom

    I njega toplo preporučujem svim ljubiteljima westerna.

    Istim tim istinskim pravim ljubiteljima westerna ne preporučujem Tarantinovog Djanga.

    No tko želi neka ga pogleda, ako ništa drugo iz znatiželje kao što sam to i ja učinio. Nisam očekivao ništa od filma i ništa posebno nisam niti dobio.

    Sve u svemu recimo sa aspekta ljubitelja klasičnih westerna, moja ocjena "Tarantinovog Djanga" je 5/10.

  • #13
    3 1

    postova:67
    shogun @ 10.2.2013. 17:54

    Sviđa mi se Tarantinov stil, uvijek je bio drugačiji, odskakao od gomile. Ovo mu je zasigurno jedan od boljih filmova. Prije svega treba istaknuti odličnu glumu koja je nosila ovaj film, a pogotovo glumu odličnog Waltza koji dosta duguje Tarantinu. Također, vrlo dobro se tempira dinamika (red akcije, red priče, red humora pa ponovno akcije i tako u krug) zbog čega mi ni u jednom trenutku filma nije bilo dosadno, a traje dugih 2 i 45 minuta. Loše stvari filma su već navedene u prethodnim komentarima (kraj, klišeji, rap glazba itd.) no one su zanemarive naspram cijelog filma. Odličan film, svakako vrijedi pogledati.

  • #14
    2 8

    postova:12
    besi @ 11.2.2013. 10:38

    mene je film razocarao a veliki sam fan tarantina...

    uglavnom nebi ga nikom preporucio da ga gleda..

    ne kuzim kak neko moze rec da je film odlican.. wtf??

    film postaje dosadan nakon sat vremena, i ne moze ga spasit ni izvrsna gluma dicapria i jacksona..

    jedina svijetla tocka je waltz i muzika ali ne i onaj dio sa hip hopom (to mu stvarno nije trebalo)...

    ona pjesma Freedom i scena kad se Django sjeca sebe i zene kak bjeze sa farme je najbolje u filmu i jedino sam tad osjetio neku emociju i za to mu skidam kapu..

  • #15
    1 6

    postova:2
    vasquez @ 21.2.2013. 12:46

    Ukratko film je odličan, ali mi nije mi jasno kako jedan rob (Django) može znati savršeno jahati, gađati i ostalo ako je cijeli život u ropstvu i smeta mi onaj dio s hip hopom, ali sve u svemu moja ocjena 9,8. :)

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala