Forum

12 žigosanih Tema

1

DIRTY DOZEN

akcija ratni
SAD, Velika Britanija, 1967

Režija: Robert Aldrich
Scenarij: E.M. Nathanson, Nunnally Johnson
Uloge: Lee Marvin, Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Donald Sutherland, Telly Savalas, George Kennedy, Trini Lopez, Ralph Meeker, Robert Ryan

Naša ocjena

Prosječna ocjena članova

Moja ocjena

Na programu:
  • 17.2.2009 22:45 (TCM)

I večeras klasik kojeg eto ocjenjujem 9/10.

Također obvezna lektira. Kod ovakovih filmova nemam što posebno komentirati, šteta što ih nema više.

gorlockgorlock
Registrirani korisnik

Broj postova: 1776

Vrhunska glumačka ekipa i da se opet ponovim. 

Ovo je još jedan film za sva vremena !

Tko nije gledao neće mu biti žao ako napokon pogleda 12 žigosanih. 

ArnolArnol
Registrirani korisnik

Broj postova: 589

Savrsen film! Samo kad se sjetim Sutherlandove inspekcije vojnika... :D
BenoBeno
Registrirani korisnik

Broj postova: 510

Ovaj se film može pogledati i 12 puta i neće dosaditi.

niAniA
Registrirani korisnik

Broj postova: 654

Nadam se da me @gorlock neće "ismijavat", ako samo kratko napišem sjajan film.Kako Klint blista u njemačkoj časničkoj odori to je neopisivo, zaprepašćujuće!!.

Nek me moralitelji pljuju i nek me Čičak tuži, ali kao veliki poznavatelj povijesti 30 i 40 -tih godina moram kazat- bila je to moćna "armada"  s poremećenim kancelarom Adolfom i zato je završila onak kak je završila-neslavno!!.

joviljovil
Registrirani korisnik

Broj postova: 168

Vrhunska glumačka ekipa i da se opet ponovim. 

Ovo je još jedan film za sva vremena !

Tko nije gledao neće mu biti žao ako napokon pogleda 12 žigosanih. 

Arnol

Potpisujem
zaczac
Registrirani korisnik

Broj postova: 159

Nadam se da me @gorlock neće "ismijavat", ako samo kratko napišem sjajan film.Kako Klint blista u njemačkoj časničkoj odori to je neopisivo, zaprepašćujuće!!.

Nek me moralitelji pljuju i nek me Čičak tuži, ali kao veliki poznavatelj povijesti 30 i 40 -tih godina moram kazat- bila je to moćna "armada"  s poremećenim kancelarom Adolfom i zato je završila onak kak je završila-neslavno!!.

jovil

Pretpostavljam da misliš na Clint-a Eastwood-a !

Doista te neću ismijavati, (nisam niti prvi put) evo zadovoljan ?

gorlockgorlock
Registrirani korisnik

Broj postova: 1776

Clint u filmu???? a gdje???

svojom osnovnom idejom o osuđenicima, sastavljenim od rasista, vjerskih fanatika, ubojica, silovatelja, psihopata, koji "zajedno" kreću u akciju, ismijavanjem američke i njemačke vojske, ovaj film je vrhunska parodija rata i prikaz poremećenih sustava vrijednosti u ratnom okruženju...

sve to zamaskirano je u hoolywood-skoj maniri na takav način da gledatelji plješću i ovacijama bodre "junake" u njihovom pohodu na mrskog neprijatelja...

to je Hollywood !!!!!!!

inače, film je odličan...

bearfootbearfoot
Registrirani korisnik

Broj postova: 826

jovil

Valjda si htio reći Lee Marvin, a zanimljivo što je on inače bio marinac po zvanju, pa su imali pravog čovjeka za ulogu njihovog šefa. Film mi je inače najbolji na početku i kad su na vojnim vježbama, a završna akcija traje dosta dugo i iznenađuje količinom glavnih likova koje Nijemci "pokokaju". Film inače kao da je daleko ispred svog vremena (1967.!) i kao da ga je radio Tarantino!Cool
robertinirobertini
Registrirani korisnik

Broj postova: 72

12 žigosanih
1