Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Djeca su dobro

1
  • #1
    0 0

    postova:341
    hitman_4 @ 16.9.2012. 1:43

    gledao tko?solidan filmić.

    6/10

  • #2
    1 1

    postova:114
    mersault @ 16.9.2012. 17:28

    Jesam, i mogu reć' najbolji film s gay tematikom koji sam pogledao, bolji i od precijenjenog Brokeback Mountain-a. Ja ću mu malo podić' prosjek s 8.1/10.

  • #3
    1 1

    postova:72
    lizistrata @ 20.3.2013. 14:20

    Ne, ovo moram komentirati.. Ovo je jedan od najgorih gay filmova ikada.. Toliko nerealan i glup, s jeftinim humorom,apsolutno besmislenim likovima i nula bodova za karakterizaciju, a cijela priča oko oca koji je samo donor pa u biti to niti nije, i cijele te afere s Jules, te sama implikacija da je ipak samo jedan frajer dovoljan da degradira cijeli koncept jedne takve obitelji je malo uvredljiva. I iskreno voljela bi da mi netko objasni što je to točno ovom filmu zabavno i kako je zaslužio 4 nominacije za oskara.
    Nekoko mi se čini da WTF momenti kojima ovaj film obiluje nisu dovoljni...

  • #4
    1 0

    postova:114
    mersault @ 20.3.2013. 18:51

    Dobro, moram priznat da je bilo nespretno ovaj film uopće okarakterisati kao "film s gay tematikom". Ako u filmu postoje gay likovi, ne znači po automtizmu da je film "gay tematike".

    sama implikacija da je ipak samo jedan frajer dovoljan da degradira cijeli koncept jedne takve obitelji je malo uvredljiva.

    Imam dojam da logički pogrešno pristupaš filmu: znači po toj logici svi filmovi koji sadrže scene hetero-preljube impliciraju da su žene uopćeno kurve ili muškarci đubrad.

    Mislim da je liberalno gledateljstvo previše razmaženo propagandim epskim gay filmovima, bez kompleksne karakterizacije likova,  fino upakovanim u američku produkciju, tipa "Milk" ili "Philadelphia", pa onda čim neki filmski gay-lik nije beskompromisni borac za ljudska prava automatski ga se gleda kao politički antagonističan lik.

    Ne vidim u čemu je problem s Jules, jednostavno djevojka je biseksualac. Da li ti onda impliciraš da su biseksualci uvreda za gay populaciju?

    Što se "realnosti" filma tiče, mislim da su Jules i Nic daleko "stvarniji" likovi, od onih iz gore navedenih filova (bez obzira što su ti filmovi biografski, ali i sami znamo koliko u Americi predznak "biografski" ispred filma konotira i njegovu činjeničnost).

    Jeftin humor i nedostatak zabavnosti? Pa... film je prvenstveno drama sa duhovitima likovima (ne "LOL - look at me, I'm stand up comedian" duhovitim nego, onako - "obično" duhovitim) i mislim da taj, kako ga nazivaš - jeftin humor upravo i doprinosi realistici filma.

    I na kraju, s političkog gledišta, mislim da je sasvim ok što sve više dobijamo kompleksne gay likove na filmskim ekranima umjesto gay-fajtera okruženih suosjećajnim Amerićanima koji se bore sa nekim starim konzervama - uglavnom republikancima za raznorazna prava (a te konzerve su, naravno, uvijek u tim filmovima neosviještena manjina), jer je to znak da se na gay likove polako prestaje gledati kao na sinegdohe, predstavnike gay populacije kakvi su bili gay likovi u filmovima iz 90-ih i prve decenije 2000-ih, a sve više oni postaju individue koje nisu tu samo da mijenjaju okruženje, nego, nažalost (ali realno) to okruženje utječe ne samo direktno na njihov život nego i karakterno.

    Dakle, povlačim izjavu da je ovo najbolji film s "gay tematikom", jer sama homoseksualnost nije tema filma, ali da je odličan film - jest'.

  • #5
    0 0

    postova:72
    lizistrata @ 20.3.2013. 20:25

    Ček seriously? Malo mi je nevjerojatno shvatiti da bi film po ovoj logici trebao biti dobar samo zato jer nije tipičan, ili u radnji ima nešto nekonvencionalno, pa to na kvadrat.
    Ajmo po redu...
    Film očito je gay tematike jer je u centru gay obitelj i njena definicija koja se recimo, propitkuje. Ako nema spomenutih boraca za ljudska prava i aktivizma, svejedno može biti gay film.
    Logika je u redu. Nije problem što je Jules biseksualna kao lik. Problem je cijela situacija oko čovjeka koji je na kraju krajeva ipak samo donor kreće razvijati radnja koja nema niti glavu niti rep. Gdje je na kraju humorna situacija ta da ispada da je cijeli koncept dugogodišnje obitelji (ma kakva ona bila) nebitan, jer eto, na kraju ipak sve završava sretno. Cijeli koncept prijevare je nerealno postavljen, sa strane oba (ili 3) protagonista. I da, implikacija da je žena đubre od čovjeka jer je došao netko novi i ona je to odlučila probati ne razmišljajući o cijelom prijašnjem životu je besmislena.
    Nadalje, žanrovki je film okarakteriziran kao humorna drama. Sudeći po pokušaju humora koji se fura ipak se ciljalo više na komediju. Teza ti stoji ako pod komediju smatraš tipičan američki humor, ali žanr je ipak malo širi.
    Ne znam po čemu su točno Jules i Nic realni likovi, po tome što radnje radi kreću u apolutno besmislene radnje kako bi zabavili gledatelja? Ne bi išlo...
    A s političkog stajališta.. Komentar ti je super... Samo nije primjenjiv na ovaj film. Postoji jako puno gay filmove i likova koji nemaju veze s aktivizmom i svejedno ispadaju super. Aktivistički tipa "Milk" su se davno prestali snimati i to je ok. Ja svejedno stojim kod izjave da cijela situacija jednostavno nije realna, niti primjenjiva i da se gay osobe i obitelji kad smo kod toga mogu prikazati s jednakom poantom i kompleksnošću o kojoj ti govoriš, samo na drukčiji način, koji bi bio zabavan, humoran, ali i realan sa jasno definiranim smislom.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala