Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Frano Supilo - povijest jedne iluzije

1
  • #1
    3 3

    postova:5
    jimmy1 @ 22.5.2012. 7:35

    Juga nije bila iluzija,vec stvarnost...a uništena je od strane Čobana.Namiguje

  • #2
    2 3

    postova:405
    karakteran @ 22.5.2012. 11:00

    jedan američki šef CIA-e nazvao je yugu najvećom izmišljotinom 20. stoljeća.

    išli smo s lošeg na gore.

  • #3
    4 2

    postova:54
    zvone @ 22.5.2012. 12:15

    Jugoslavija se raspala jer je i nastala na temelju hegemonije, neravnopravnosti i nepravde. Na okupu  je držala sila, a titovom smrću ta se sila disperzirala na mnoštvo manjih intresa i bilo je samo pitanje kad će se pojaviti jedan Milošević da to rasturi do kraja. Mnogi, kad idealiziraju Jugu, u biti brkaju nostalgiju za svojom mladošću, sa nekim šatro boljim životom, ali jugoslavensko blagostanje je bila iluzija građena na kreditima zapada, koji su toj Jugi poslije i došli glave. Možda bi neka Jugoslavija kako ju je zamišljao Strossmayer i imala šanse, ali ova titova ne. Svijet je općenito jedno tmurno i neslobodno mijesto, zadnje što nam treba je uz ovo ekonomsko ropstvo u kojem se nalazimo, obnoviti i nacionalno.

  • #4
    1 3

    postova:5
    jimmy1 @ 22.5.2012. 15:37

    Jugoslavija je bila država,za Hrvatsku se to danas ne moze reci,beznacajna i marginala banana drzava.I SAD se sastoji od vise drzava,pa se opet nije raspao radi primitivaca.U svakom slucaju raspala se zbog likova kao sto su Tudman i Slobo.Tito je bio najznacajnija licnost ikada,sam pogreb sve govori.Frano Supilo je sitna muha,i glupo je njega uzimati kao nekakvog znacajnog politicara.

    AMEN

  • #5
    2 2

    postova:54
    zvone @ 22.5.2012. 16:10

    Jimmi1, lupas gluposti. Jugoslavija je kao drzava zivjela i opstajala na trgovini svojom neutralnošću. Zapadu je odgovarala, dok god je stajala između izlaza Rusa na Jadran, pa su joj tolerirali unutrašnje pizdarije kao što su gušenje vjerskih i nacionalnih sloboda, progon političkih neistomišljenika, krvoprolica UDBA-inih ubojica koja su činili po Europi. Tito je bio eklatantan primjer ratnog zločinca i komunističkog diktatora, o njemu i njegovoj Jugoslaviji najviše govore slobode, odnosno nedostatak istih koji su uživali njeni stanovnici.

    Slobu i Tudjmana uspoređivati je teži idiotizam, dok je Milošević Jugoslaviju sistematski razgrađivao, pokušavajući je pretvoriti u Veliku Srbiju poznatim prevratima prvo u KP Srbije gdje je izdao svog idejnog oca i tvorca Ivana Stambolića, pa do, iz njegovog štaba instruiranih hapšenja kosovskih rukovodilaca (Azema Vlasija), organiziranja jogurt revolucija itd itd, Tudjman je na političku scenu isplivao tek 1989. godine kao jedna od hrvatskih reakcija na nabujali srpski nacionalizam i ekspanzionizam.Moglo bi se o njemu napisati puno i dobroga i lošega, no za to nemam ni vremena ni volje, ali tvoj politički analfabetizam naprosto izvire iz svake riječi koju ovdje napišeš pa ti predlažem da se suzdržiš od takvih gluposti.

  • #6
    2 1

    postova:5
    jimmy1 @ 22.5.2012. 21:35

    Ustaška emigracija,ista emigracija koja je zasluzna za pljackanizaciju i kriminalizaciju Hrvatske 90ih .Tako mi ju je žal bilo kad je Tito bio živ.Tuđman i Milosevic su tijekom rata sreli su 48 puta,pametnome dosta da shvati da je to bio dogovoreni rat.Postedi prica o ocu domovine i mučenistvu.Puno nepotrebnih slova si upotrijebio.Smije seNa Titovu pogrebu stoljecu.Francek je dobio nekog Turcina,i nikog vise.
    u prošlom državnika nekog pogreb sahrana bila je zvanično najposjećeniji Titovabilo je prisutno 209 delegacija iz 127 država svijeta.

  • #7
    1 2

    postova:5
    jimmy1 @ 22.5.2012. 21:40

    s obzirom da ne radi komentiranje,evo opet:

    NaTitovoj sahrani bilo je prisutno 209 delegacija iz 127 država svijeta. Titova sahrana bila je zvanično najposjećeniji pogreb nekog državnika u prošlom stoljeću.Prica da je Tudman dosao iz vedra neba 1989,je vise nego komična izjavaSmije seSmije se

  • #8
    2 3

    postova:1962
    aya @ 22.5.2012. 21:47

    Sačuvaj me Bože jugonostalgičara....

  • #9
    5 1

    postova:54
    zvone @ 22.5.2012. 21:59

    jimmy1, ne pretvaraj ovo u nekakvu šatro Tito vs Tudjman diskusiju, jer niti sam ja Tuđmanov obožavatelj, niti ga ja ne amnestiram za njegove greške.

    No svakako mu ne mogu pripisati gluposti koje ti ovdje nemušto trkeljaš. Po tvom načinu rasuđivanja, Arkan je bio sjajan čovjek jer je imao jednu od najvećih sahrana u Beogradu, a što se titove sahrane tiče, ja osobno mislim da se ova masa drzavnika sjatila na titov pogreb samo da bi se uvjerili jesu li ga dobro zakopali.

    Jedan dio, oni drugi su došli vidjeti tko će dalje preuzeti dugove koje je Joža za života napravio. Tvoje pravo je misliti što želiš i obožavati koga hoćeš, na kraju krajeva bar se na internetu da naći svakavih fetišista, no povijest i činjenice ne možeš prekrajati, to ti je valjda jasno?

  • #10
    2 3

    postova:405
    karakteran @ 23.5.2012. 10:55

    jimmy podijelio bih tvoj post u dva dijela:

    prvi dio o namještenom ratu stoji jer obojca su bili igrači velikih sila i digli su dobru lovu i privilegije (vlast) da guslaju kako oni  kažu. dokaza ima koliko hoćeš od ubojstva rajhl kira kojem su srbi vjerovali i bio je na dobrom putu da pomiri obje strane pa je bio smetnja kliki na vlasti do ispaljivanja armbrusta od strane vice vukojevića i ekipe iz borovog naselja na srbe dok rat još nije počeo, sve u svrhu izazivanja sukoba. to je izjavila udovica rajhl kira u bbc-jevoj seriji smrt jugoslavije i neizravno potvrdio tomislav merčep kod stankovića jer su na mjestu ispucavanja ostale neke osobne stvari počinitelja (ručni sat itd), ali merčep nije htio imenovati krivce jer su bili vrlo moćni u samom vrhu hr vlasti.

    a i meni je bilo čudno da su se za vrijeme rata FT i milošević sastajali, pa nikad nisam vidio ni čuo da su hitler i staljin imali kružoke dok su se njihovi ljudi tamanili. i to još kolko kažeš 48 puta? OMG.

    drugi dio oko pogreba ti ne stoji tj. njegova poanta: tito je bio čuvar (tamničar, plaćeni ubojica) umjetne tvorevine jugoslavije koja je bila uspješna samo zato jer se kundakom zatirao svaki pokušaj pravde i ljudskih prava koje su pojedine republike i studenti pokušali ostvariti prosvjedima ili drugim legitimnim političkim sredstvima. jedini odgovor druga tite i njegove klike bio je kundak, a ako to nije išlo metak u potiljak. tito i tuđman i milošević tri su ista čovjeka. samo je problem posljednje dvojce bio u tome što su preuzeli vlast u krivo vrijeme. svoj trojci bilo je bitno samo jedno vlast i bogaćenje pod svaku cijenu, tito nije nikakva veličina, njega su "velikim" napravili gospodari svijeta svojim političkim marketingom trebala im je tampon zona između istoka i zapada, a tito u genezi nije bio ništa drugo nego monstrum, zločinac i playboy kojemu je samo stalo da njemu bude dobro- ove serije koje pratim bacaju novo svjetlo na njegovu tiraniju i njegov uspon i održavanje na vlasti preko leševa. tuđman i milošević nisu ništa bolji samo su se rodili u krivo vrijeme.

  • #11
    1 3

    postova:5
    jimmy1 @ 24.5.2012. 0:38

    Ja nikakvu tiraniju nisam osjecao u Jugoslaviji,na nikakvoj osnovi.Usporedit Tita u bilo kojem pogledu sa ovom dvojicom bezveznjaka,je komedija.Smije se

    Tito je svjetska licnost,i po meni pozitivna.Uostalom sta je imam da pricam o pozitivnosti,za četnike,ustaše i ostale wannabe intelektualce koji su izasli na vidjelo 90ih uvijek ce biti zlocinac.

  • #12
    3 1

    postova:54
    zvone @ 24.5.2012. 1:05

    jimmy1, nikakvu tiraniju nisu u Jugoslaviji osjećale ni amebe, bukve, tulipani i trepetljikaši, pa to opet ne znači kako je nije bilo. Tebi može i Charlie Manson biti pozitivna ličnost, tvoja osobna impresija neke povijesne ličnosti je nevažna u njenom valoriziranju. A iz ove zadnje rečenice se najbolje vidi mentalni sklop po kojim ti funkcioniraš, pa nije ni iznenađenje kaj si u ovom treadu nalupao više gluposti nego Šeks tokom cijelog mandata.  Cool

  • #13
    1 1

    postova:405
    karakteran @ 24.5.2012. 9:19

    zvone odlično rečeno. ono s tulipanima i bukvama mi se posebno sviđa, ja bih dodao i poltronima. samo su takvi mogli egzistirati tada.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala