Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Iskupljenje u Shawshanku

1 2 3 4 5
  • #61
    1 0

    postova:542
    leon123 @ 25.9.2017. 11:13
    Ovaj film je cisto remek-djelo filmske umjetnosti.Ovaj mi je film u top 5. 10/10
  • #62
    0 1

    postova:208
    jeremiah @ 25.9.2017. 19:16
    Evo sad doživio prosvjetljenje. Jedva skužio pošto živim u HR, pa mi ta mješavina anglo-saksonskog i hrvatskog ne iđe. Ti nesfaćaš bit mojeg komentara, a on se ne ogleda u količini smijeha i zatvorske zajebancije u jedinici vremena, već se radi o tome da je vjerojatnost da se dogode neke stvari u zatvoru, a kako su prikazane u filmu(tipično amerčko idealiziranje svega i svačega) ravne nuli. Zirou, get d point. Film je dobar da se razumijemo, ali mi osobno smeta, naročito u amerčkih filmova kad ih useru sa more iracionalnih uprizorenja koja nemaju veze sa stvarnošću. Valjda je to do stvaralačke slobode ili prije dodvoravanju financijerima i određenom tipu publike. Da ga j___š mora bit čiča Mića i živili su sretno sve dok nisu umrli. Malo je pravih neovisnih filmaša,malo. Ovaj sigurno nije jedan od njih.
  • #63
    2 0

    postova:1962
    aya @ 25.9.2017. 22:36

    Opovrgavaš sam sebe, jeremiah. Nikako nije isto mišljenje u odnosu na film, kao umjetnost, i astronomiju, kao egzaktnu znanost. Tu nema usporedbe. Pa zaboga, prema mišljenju struke je Oscara za najbolji film odnio La La Land! Što se filma, kao umjetnosti tiče, neki film može biti zanatski dobro odrađen, no da li je remek-djelo, to neće odrediti kritika, nego upravo gledatelji. Oni "obični".

    Shawshank ne možeš niti ukalupiti u jednodimenzionalni "zatvorski film". Jednako kao niti "U ime oca". To im nije bila niti namjera, oni su puno više od toga.

    Uspoređivati "Oz", kao pravu "zatvorsku" seriju ili "Papillon", koji obuhvaća potpno drugo vremensko razdoblje, opet nije moguće.

    Uostalom, tko je od nas proveo vrijeme u (američkom) zatvoru, a da bi mogao suditi o tome kakav je tamo život?

  • #64
    3 0

    postova:2528
    bearfoot @ 26.9.2017. 6:39
    @jeremija, upravo sve što si naveo kao negativno i "nevjerojatno" u filmu je to što ga čini tako dobrim i popularnim...naravno da je sve fikcija i uljepšano i romantizirano i spojler za kraj, ali nije važno,svi su ga valjda gledali...to je špranca svakog megapopularnog filma, pa osvrni se na sve druge popularne filmove svih žanrova...tko želi gledati stvarnu radnju astronauta, a to je iščitavanje instrumenata, fiziologija i vježbanje, ili moreplovca, slično, taksista, dobar dan, izvolite, doviđenja, kurve možda...😂, Pa tko bi to gledao...mislim postoje o takvi filmovi, ali su interesantni malobrojnima, ali bajke su zabavne i svi ih vole gledati, a uz odlične glumce svaka bajka postane uvjerljiva...mislim potpuno si ovdje promašio poantu filma kao umjetnosti i zabave prije svega
  • #65
    2 1

    postova:208
    jeremiah @ 27.9.2017. 16:56
    Opet ja ko papiga. Krivo shvaćeno i interpretirano. Naravno dopuštam da svatko ima dozu stvaralačke slobode, pa sve to malo začini tu i tamo i da neki svoj osobni pečat da učini film zanimljivijim. Samo, mišljenja sam da bi realističniji prikaz radnje i odnosa dao filmu dimenziju više u smislu kvalitete filma. Jer ovako mi se čini da je Mađar išao na sigurno,hoteći kod gledatelja igrati na osjećaj ispunjenja nakon učinjene nepravde. Za mene osobno previše je tih,kako veliš romantičarskih elemenata koji po meni nisu pridonijeli kvaliteti filma. Najbolji primjer su upravo gore spomenuti filmovi koji daju prave smjernice takvom tipu filma, i po meni su kud i kamo bolji filmovi.Ne kažem da sve treba završiti sveopćim masakrom ili tragedijom, ali mi ne odgovara takav pristup.U svakom životu ima materijala da se ispriča dobra i zanimljiva priča kako kod astronauta tako čak i kod javnog bilježnika, a pogotovo moreplovaca. Evo, sad mi odma na pamet pao Joža Horvat sa svojom Besom,koji je od kakve naoko dosadne vožnje jedrilicom po bespućima svjetskih mora,napravio, malo je reći zanimljiv dnevnik. Ali dobro,to je bio čovjek kakav se rađa jednom u 100 god. a njegov život bio bi fenomenalan predložak za film.Ovo što pričaš sa instrumentima je karikiranje. Nije sve baš jedi, seri, spavaj. Ok,on je odlučio dati neki romantičarski štih filmu i napravio dobar film koji je po meni dozlaboga precijenjen. Sudeći prema opusu filmova tog Mađara jasno je da je više tip zanatlije, a ne pravi filmaš kakvi su bili ili su Šafner,Rozenberg, Sigl i Džordan,ako ćemo po donekle sličnoj tematici. Ako ćemo po sudu samo gledatelja i slušatelja onda su Špilberg i Biber najveći filmaš i najveći pjevač. Nemam ništa protiv bajki, ali za moj ukus ovo je malo previše, a o ukusima...pa nećemo se sad tu nadjebavat oko filma jel kokoš il jaje.Uostalom nemam više ni vremena ni volje jer moram ubit ženu i ljubavnika,pa u zatvor. A tamo ću onda grickalicom iskopat tunel od 100m, pa 1000m3 zemlje u gaćama iznijeti u zatvorsko dvorište. Rupu na zidu sakrit ću posterom NKOTB, Borisa Bekera ili Lepe Brene. Pa ko bi to skužio. Još ću čuvarima i upravitelju vodit knjige i muljat s porezom,pa im zaradit brdo para. E a kad se svi lijepo opuste ja uzmem dokaze,prebacim pare liku koji ne postoji(a to sam ja), pa zbrišem.Njih sve pohvataju,ja uzmem pare i odo šmirglat čamac na Kopakabanu. Jer oni su svi glupi, a ja sam pametan, pa nek si misle ko ih je prejebo pošto mene nigdje nema. Nek podnesu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. I onda vele da se zločin ne isplati. Aj bok! A onda je svizac zamotao čokoladu(Kraš),Čak Norisa prebili, a Hrvatska kupila nosač aviona!
  • #66
    2 0

    postova:2528
    bearfoot @ 28.9.2017. 12:47
    Čekaj malo...što je tu manje vjerovatno od Alcatraza...????
  • #67
    1 5

    postova:208
    jeremiah @ 28.9.2017. 23:34
    Sve! Npr. Frenk Moris nije iskopao tunel Sv. Roka,već samo koliko je debljina zida da dođe u drugu prostoriju, a sve kroz prošireni ventilacijski otvor čiji je dekl uvijek vraćao na mjesto da ne izazove sumnju čuvara. itd itd. To je samo jedna od opaski,a ima ih još more.S onim kinom od krampa iskopao bi onoliki tunel ako bi živio kao neko nebesko tijelo,jedno 40-50 milijardi god.Moš mislit zatvorske idile 1947. u Amerki, a osobito u Alkatrazu. Pogledaj si samo kako su im bukse izgledale pred zatvaranje početkom 60ih prošlog st. Ko u tinejdžera.Sami posteri po zidovima. Na kant su ulazili u ćelije.Ma bajka. Da je u vrijeme H. K. Andersena postojao recimo Alkatraz, on ne bi napisao niti jednu bajku, a bogami ni braća Grim niti Šarl Peroo, jer šta će ti bajke kad imaš Alkatraz.
  • #68
    3 2

    postova:67
    o_za_odmazdu @ 1.10.2017. 22:27

    2 rjeci = RJEMEK DELO 

    10/10

  • #69
    3 1

    postova:37
    eerceg2002 @ 23.10.2017. 16:23

    Nevjerojatne glumačke izvedbe, sjajna režija te sjajna priča inspirirana novelom Stephena Kinga. Jedan od filmova koji vas nikako ne mogu ostaviti ravnodušnim. Također molim da se pokrene peticija o tome da Morgan Freeman nasnimi svaku riječ koja postoji u engleskom jeziku da bi se njegov glas i naracija mogli koristiti dok traje čovječanstvo. Hvala!

    9.8/10

  • #70
    2 0

    postova:92
    ichglotztv @ 4.2.2019. 1:26
    Andy završi u zatvoru nevin, osudjen za zločin koji nije počinio. Red je u zatvoru osudjen za zločin koji je počinio. Andy tiho promatra i smišlja - ne kako se izvući i osvetiti, nego kako ispraviti nepravdu. Jer on je pošten čovjek, ali duboko potresen. Red je pomiren sa svojom sudbinom. Andy ima nadu. I tako to traje godinama, skoro cijeli jedan životni vijek. Na kraju, Andy donosi nadu, malo ljepote i osjećaj vrijednosti onima koji su to odavno izgubili. Nije sve zlo ni za zlo. A oni zli, seronje u uniformi, dobiju što su zaslužili. Svemir je ravnoteža. Strpljenje i upornost se isplate. A prijateljstvo je najveće blago. ..... just ramblin'.
  • #71
    2 0

    postova:19
    marigoldspark @ 4.2.2019. 11:42

    Savršeno, zaljubim se uvijek nanovo. Ako i odlučim da ga neću više gledati, to uvijek padne u vodu. Nisam die hard fan ni T.R. niti M.F. ali ovdje oduzimaju dah. 10/10.

  • #72
    0 0

    postova:45
    redskins @ 24.4.2022. 20:25
    Rijeci su suvisne za ovaj film-vrh
  • #73
    1 0

    postova:208
    jeremiah @ 24.4.2022. 21:20
    Scena ispijanja pive na vrhu zgrade i sve ono što ta scena predstavlja,najbolji mi je dio filma
1 2 3 4 5
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala