Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Godzilla: Kralj zvijeri

1
  • #1
    2 1

    postova:507
    pandaboy @ 2.6.2019. 15:11

    Gojira (1954) je bila alegorija za strah i kaos izazvan nukelarnom tehnologijom. RemakeShin Gojira“ (2016) je prebacio komentar o uništenju Hirošime na aktualniju katastrofu Fukušime i apsurdnu japansku birokraciju. Osim ta dva primjera, filmovi o tom divovskom čudovištu se ne mogu nazvati pametnima a vjerojatno ni dobrima. Poruke i komentare su zamijenili otrcanim dijalozima i borbama glumaca obučenih u  kostime čudovišta, no unatoč tome i niskom budžetu stekli su veliku popularnost zahvaljujući djetinjastim ali zabavnim borbama i rivalstvu divova (slično kao i WWE hrvanje).

    Ovaj nastavak američke verzije iz 2014. pokušava ubaciti i komentar i zabavnu akciju u isti film ali ne uspijeva u nijednom. Nisam očekivao da će nastavak biti vrhunac filmske umjetnosti, ali da će napraviti barem nekakav pomak u odnosu na prethodnika, umjesto toga, sve što sam vidio je korak unatrag.

    Premda je ovaj put navodno u igri 17 čudovišta, vidimo borbe samo četvero njih, uključujući Godzillu koja je po minutaži otprilike koliko i u prvom dijelu. U filmu se redovito govori kako diljem svijeta vlada kaos, ali ništa od toga nije prikazano, osim gdje se nađu glavni likovi (iako smatram da je prikaz katastrofe i na tim lokacijama skroman). Ono akcije što je na ekranu, često je loše vidljivo zbog nametljivih efekata snijega, kiše, oluje i sl. Još veći problem je prečesto skretanje fokusa kamere s čudovišta na ljude, što ne bi bio problem da su likovi imalo zanimljivi (i manje iritantni). Posebno razočaravajuća je finalna bitka koja se manje-više svodi power-up i dva udarca. Za razliku od bitki iz prethodnog dijela, ovdje su me ostavljale ravnodušnim.

    Najveći problem filma je njegov ton. Ton filma stvara atmosferu i priprema gledatelja na to što može očekivati. Hoće li biti riječ o filmu koji se ne shvaća ozbiljno stoga se može odbaciti određena količina nelogičnosti i ostalih mušica, ili se očekuje ozbiljnost i razmišljanje od strane gledatelja. Što je film ozbiljniji, to njegov scenarij mora biti ozbiljniji tj. pametnije napisan jer će sve što nema smisla još više ubadati u oči nego inače. Ovaj film aludira na neke teme (kao npr. prenapučenost stanovništva, nasilje među ljudima) ali ništa od toga ne istražuje. Istovremeno zadržava ozbiljni ton ali i klišeje, blesave dijaloge i niz nelogičnosti.

    Da se film posvetio čudovištima poslužio bi kao zabavan ljetni blockbuster, ovako služi samo kao primjer filma koji ne zna uskladiti ton sa svojom tematikom, kao ni akciju s dubljom pričom.

    p.s.

    Veselio sam se ovom filmu nakon trailera , a sad sve što mogu reći je:

  • #2
    0 0

    postova:216
    bureq @ 20.8.2019. 2:11

    Vizualno odlicno napravljeno ali radnja je jako slaba.

  • #3
    1 0

    postova:1130
    mario @ 23.8.2019. 19:24

    Jedan od onih filmova koje što više gledam to sam više ljut, ljut na glupe likove i ljut na propali potencijal.

    Pandboy je fino napisao to u vezi tona, isto tako sam se veselio filmu jer mi je trailer prodao priču o monster v monster fun blockbusteru ali sve je to upropašteno s  'ozbiljnošću'. Znam da su i neki stari Godzilla filmova imali tu ekološku poruku ali ovdje mi je to tako neuvjerljivo i mlitavo odrađeno da me samo izbacilo iz filma.

    U borbama uglavnom nisam znao tko pije a tko plaća.  Odmah se sjetim Fury Roada i akcije u kojoj pratimo brdo likova i opet znamo gdje je tko i šta se dešava dok ovdje ne mogu upratiti dva čudovišta od 100 metara. Očekivao sam nešto kao Skull Island a dobio Transformere.

    Dobre stvari

    Mothra - svaka scena sa njom mi je bila wow.

  • #4
    0 0

    postova:93
    malo @ 9.4.2022. 20:10

    Meni je glupo kad ovakvi filmovi pokušavaju poslati neku poruku. Ne mora svaki film imati poruku.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala