Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Kapetanica Marvel

1
  • #1
    5 5

    postova:507
    pandaboy @ 10.3.2019. 12:33

    Film pun zanimljivih točki preko kojih projuri poput formule.

    Početak u kojem se predstavlja carstvo Kreeja, njihova tehnologija, kultura i život je uvod u fascinantan sci-fi svijet koji nažalost nije puno istražen jer se radnja prebacuje na Zemlju tijekom 90-ih, koja unatoč svojim humornim referancama, nije jednako zanimljivo mjesto i ujedno je prekretnica gdje film počinje ići lagano nizbrdo.

    Akcijske scene su solidne, dinamika između Furya i Vers (odnosno Captain Marvel) je zabavna, priča je ok makar ništa orginalno, ali to sveukupno nije dovoljno da se ovaj slab film digne iznad prosjeka jer veliko kamenje koje ga spotiče su likovi. 

    Nick Fury je šarmantan (a i S. L. Jacksona mi je uvijek drago gledati) no nema dovoljno vremena posvećeno njegovoj ulozi kao agentu S.H.I.E.L.D.-a i transformaciji u lika kojeg znamo iz ostalih MCU filmova. Captain Marvel kao glavna junakinja filma također nije prošla puno bolje po pitanju karakterizacije. Predstavljena je u film s amnezijom što znači puno flashbackova koji povremeno zaustavljaju priču. Neki od tih flashbackova su čak zanimljivo napravljeni i objašnjeni ali ih je ipak previše i ometaju tok filma. Na kraju filma nisam imao osjećaj da sam upoznao nju kao lika (niti je bilo trenutka gdje je postala Captain Marvel – film se zove "Captain Marvel" dovraga!). Nakon Thanosa i Killmongera koji su bili bolje napisani, ovdje se vraćamo na tradiciju slabih Marvelovih filmskih negativaca. Jedino tko se od likova ističe su Skrull vanzemaljci koji uz svoje zanimljive moći u filmu imaju neke dobre trenutke

    ...i Yon-Rogg (J. Law), koji je nažalost kratko u filmu.

    Ne mogu reći da sam imao loše iskustvo, ali isprazno. Izašao sam iz kina s više pitanja nego odgovora što je često grijeh prequela koji pomotaju smisao nastavaka. Ovaj film je zapravo nepotrebna post-credits scena koja traje 2h. Ne bih nikome preporučio ovo za izlet u kino (niti kao nužno gledanje), no ok film za potratiti jedno poslijepodne doma među fanovima superherojskih filmova.

     
  • #2
    1 8

    postova:216
    bureq @ 18.3.2019. 22:27

    Ok film, bio bi puno bolji da je barem pola sata duzi kako bi se detljanije upoznali s likovima. Ali mačka i Fury su najjaci dio filma :) a i ona posveta za Stan Leea na pocetku je bila jako dobra.

  • #3
    1 3

    postova:2528
    bearfoot @ 31.3.2019. 18:45

    Nisam nista znao o liku niti sam ikad citao njen strip, pa nisam ni imao neka ocekivanja...nista posebno zanimljivo nisam vidio u filmu niti u liku, pa se nadam da je kao i u slucaju kapetana amerike ovo samo relativno los pocetak karijere jedne superheroine a sve vjerovatno takvo zbog tog uigravanja i upoznavanja lika i njegovog nastanka.., prelezerni na rubu flerta Versini dijalozi s muskim likovima su sve samo ne humorni, preloša frizura,  previse nategnute drame, spora radnja, premalo akcije, loš odabir muzike, ...nadam se da ce u nastavcima kapetanica odrasti, a i volio bih da su izabrali atraktivniju glumicu

  • #4
    0 0

    postova:2528
    bearfoot @ 31.3.2019. 19:45

    Poduplao se komentar...😒

  • #5
    0 0

    postova:17
    derle @ 20.3.2022. 11:21
    Ok film. Zaista gledljiv i sa zanimljivom tematikom. U nastavcima koji, vjerujem, slijede bit će još zanimljivija i zabavnija radnja. Po meni, mnogo bolje filmsko ostvarenje - uspoređujući ga sa posljednjim Spiderman iz 2022.godine.
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala