Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Čovjek iz sjene

1
  • #1
    1 1

    postova:1091
    yuma @ 17.2.2019. 0:08

    Stravično dobri Bale I Adams, odličan Carell, a korektan Rockwell nositelji su ocjene 6,4 za ovaj film. Jer sve ostalo je... Kako da to kažem... Amerika kakvu znamo i kakve smo siti. 2/3 filma su jedna klasična filmska biografija, a u zadnjoj trećini je objašnjenje utjecaja ovog čovjeka praktički na čitav svijet. Priča je prilično mučna i zapravo ne znam zašto sam to gledala kad mi je puna kapa politike... Dosta je tu patetike i kliseja ali i zgodne simbolike. Sve u svemu, mogla sam i bez ove posjete kinu... 

  • #2
    1 4

    postova:22
    budha @ 17.2.2019. 11:18

    Ugasio sam ga nakon pet minuta.

  • #3
    2 1

    postova:1091
    yuma @ 17.2.2019. 11:29

    Hvala Budha, nakon prospavane noći smanjila sam ocjenu dodatno. Ne može gluma, bez obzira koliko dobra, spašavati inače umalo bezvezan film. Edit: ovo bi trebale pogledat ovce (stanovita većina ljudi), uz asistenta za tumačenje nejasnoća, neposredno prije izbora. 

  • #4
    1 0

    postova:507
    pandaboy @ 17.2.2019. 17:55

    @yuma, točno to. Koliko god gluma bila izvanredna, može samo toliko dignuti film ako je scenarij isprazan.

    Najveći problem je to što u filmu nema nikakve napetosti niti nekoga za koga se može navijati. Film počinje s pokušajima da bude smiješan, potom se pretvara u dramu i na kraju ton totalno propada jer pokušavaju šokirati posljedicama i istovremeno pokazati propast Cheneya ali i prikazati ga kao nekoga s kime bi publika trebala suosjećati unatoč svemu što smo do tad vidjeli.

    Ono što je film (valjda) pokušavao mi se čini više prikladno za dokumentarac jer s ovom dramatizacijom nije u ničemu uspio. Jedino što se može istaknuti je odlična gluma, koja je nažalost potrošena na slab film.

  • #5
    0 11

    postova:22
    budha @ 17.2.2019. 20:37

    Nikada nisam mogao shvatiti ljude koji gledaju film zbog glume.

    Pa film se gleda zbog cjeline, ukupnog doživljaja, najviše zbog radnje tj priče i načina na koji je prikazana. Gluma je nebitna. Gluma? Kakva gluma, pobogu, bitno je da film nije dosadan.

    Ako vam je do malograđansklog, iskompleksiranog pristupa filmu kojeg rabite kad se nađete u društvu eminentnih intelektualaca željni osobne promocije probajte nabaciti mantru o Places in the Heart (1984) za kojeg vjerojatno niste nikad čuli, a još ga manje gledali, ali je Sally Field unatoč tome u njemu zaradila Oscara.

    Vice sam htio ugasiti nakon 5 sekundi.

  • #6
    3 1

    postova:507
    pandaboy @ 17.2.2019. 21:00

    Ne znam tko je ovdje uopće spominjao da se film treba gledati radi glume, već samo da je ona jedini aspekt ovog filma koji je dobar, to ne znači da ona čini i cijeli film dobrim. Upravo je to ono što je yuma i napisala.

    Da se film gleda radi cjeline, slažem se, no da je gluma nebitna, to nikako. Prvenstveno je bitno da su likovi dobro napisani, no ako je izvedba loša nisu ni likovi, pa tako ni cijeli film, uvjerljivi.

    A "Places in the Heart" ne razumijem zašto je ovdje spomenut jer nema nikakve veze s ovim filmom ni temom? Neodlučan Ovdje nema potrebe za osobnom promocijom, barem ja nisam nikakav intelektualac ni eminentan.

  • #7
    1 1

    postova:1091
    yuma @ 17.2.2019. 23:44

    @ PANDA, drago mi je da se razumijemo :-) Dobra primjedba vezana uz dokumentarac! Budhin komentar vezan uz nebitnost glume na filmu uopće ne znam komentirati...

  • #8
    1 0

    postova:605
    robertini @ 24.9.2021. 21:52

    Film je rađen slično kao Oklada stoljeća sa onim interaktivnim pristupom gledateljima i pruža zanimljiv pregled kako je taj famozni Cheney kojeg je spomenuo čak Eminem u svojim stihovima postao gotovo Prvi čovjek SAD-a...još kad vidiš da ovakvi fazoni vode najmoćniju silu svijeta....dođe ti da se onesvijestiš

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala